Hem Aktier 3x AI aktier 2022 som är redo för att rusa

3x AI aktier 2022 som är redo för att rusa

526
0
AI illustrerat med kodstycke integrerat med kvinna
Reklam

AI aktier 2022 som är redo att rusa: Palantir, C3.ai och Lemonade är alla solida pjäser med artificiell intelligens.

  • Palantirs datautvinningsteknik hjälper organisationer att göra tuffa val.
  • C3.ai:s AI-algoritmer hjälper stora organisationer att effektivisera sin verksamhet.
  • Lemonade använder AI-algoritmer för att förenkla försäkringsköp.

När stora företag samlar in mer information kommer de att behöva fler expertsystem (AI)-verktyg för att bearbeta och undersöka alla dessa detaljer. Men det ständiga surret om helt ny AI-teknik kan göra det utmanande för finansiärer att skilja vinnarna från förlorarna i denna komplexa bransch.

Reklam

Idag ska jag undersöka tre företag som drar fördel av AI-innovationer för att effektivisera uppgifter för statliga företag, stora företag och privatkunder, och varför deras aktier kan vara starka långvariga investeringar.

Palantir

Palantir (NYSE: PLTR) samlar in och ordnar information från olika källor för att hjälpa sina kunder att fatta datadrivna beslut. Dess Gotham-plattform betjänar statliga myndigheter och dess Foundry-plattform betjänar företagskunder. En tredje tjänst, Apollo, uppdaterar ständigt mjukvaran för båda plattformarna.

Den amerikanska armén använde uppenbarligen Gotham för att lokalisera Osama Bin Laden redan 2011, medan US Immigration and Customs Enforcement (ICE) använde det för att spåra upp och deportera papperslösa invandrare nyligen. Palantir säger djärvt att det kommer att bli “standardoperativsystemet för data över hela den amerikanska regeringen”, och det utnyttjar den stridshärdade trovärdigheten för att bredda Foundrys räckvidd.

Under det senaste kvartalet producerade Palantir 56 % av sina vinster från statliga kunder och resterande 44 % från företagskunder. Båda sektionerna ökar sina intäkter med höga tvåsiffriga portioner, och Palantir förväntar sig att dess årsinkomst kommer att växa med mer än 30 % varje år från 2021 till 2025.

Palantir är inte framgångsrik än, men dess justerade rörelsemarginaler har breddats under förra året. Dess aktie är inte billig med nästan 20 gånger nästa års försäljning, men den kan fortfarande ha mycket utrymme att driva när fler federala statliga företag och stora företag får tillgång till dess AI-drivna datautvinningsverktyg.

C3.ai

C3.ai (NYSE: AI) utvecklar AI-algoritmer som kan integreras i företags befintliga mjukvaruanläggningar. Den tillhandahåller också förbyggda AI-applikationer som kan nås som fristående tjänster.

Precis som Palantir, betjänar C3.ai bara stora företagskunder och federala regeringskunder, som släpper sina tjänster för att öka sin operativa effektivitet, effektivisera sina leveranskedjor, förbättra de anställdas säkerhet och upptäcka bedrägerier.

C3′ ais inkomsttillväxt minskade under 2015 eftersom pandemin störde kommersiella och energisektorer som genererade det mesta av dess vinster. Men i år accelererade dess utveckling igen när motvinden avtog, och företaget förväntar sig att dess intäkter ska växa med 35 % till 36 % för helåret.

Nästa år räknar analytiker med att C3.ai:s vinster kommer att öka med 33 % nästa år, men dessa prognoser har ännu inte tagit hänsyn till dess nuvarande femåriga kontrakt på 500 miljoner dollar med det amerikanska försvarsdepartementet. En årlig betalning på 100 miljoner USD skulle motsvara 40 % av dess ungefärliga vinst i år.

C3.ai är inte givande än, men dess lager är inte dyrt vid 10 gånger nästa års försäljningspris. Det licensierade till och med nyligen ett återköp på 100 miljoner dollar under de kommande 18 månaderna för att belysa värdet av dess aktie – men de inflationsrelaterade bekymmer håller fortfarande på att strypa dess uppgångar på kort sikt. Därför tror jag att det fortfarande är en rolig tid att bygga upp andelar av C3.ai innan de här senaste medvindarna börjar.

Lemonade

Lemonade (NYSE: LMND) effektiviserar den bysantinska processen att köpa försäkring med en chatbot-driven mobilapp. Den använder hyresgäster, husägare, livstidsförsäkringar, husdjur och bilförsäkringar på en enhetlig app, och använder AI-algoritmer för att få sina användare en försäkring på 90 sekunder och behandla deras anspråk inom tre minuter.

Den strukturerade metoden har gjort Lemonade populär bland yngre och nybörjare försäkringsköpare i USA. Det betjänade 1,36 miljoner kunder under det senaste kvartalet, upp från 1,21 miljoner konsumenter ett år tidigare, men det kan möjligen få tiotals av otaliga nya kunder eftersom det expanderar i fler stater och lanserar ytterligare försäkringsprodukter.

I år förväntar sig Lemonade att dess gällande premie kommer att öka med 78%-80%, att dess bruttointjänade premie ökar med 83%-84% och att dess vinster ökar med 33%-35%. Men nästa år räknar experter med att Lemonades intäkter kommer att öka med 70 % när det övergår till en förändring av sina proportionella återförsäkringskontrakt som tillfälligt dämpade tillväxten i rapporterade intäkter 2021.

Lemonade är inte framgångsrik än, men dess lager verkar inte vara alltför dyrt. längre vid 12 gånger nästa års försäljning. Den hanterar fortfarande många svårigheter på kort sikt, men dess störande kapacitet kan göra den till en långsiktig vinnare.

Originally posted 2021-12-27 07:54:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelReceptet för det bästa rökta bringan [Smoked Beef Brisket]
Nästa artikelHur AI, VR, AR, 5G och blockchain kan konvergera för att driva metaversen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här