Reklam
Hem Aktier Vad man ska investera i och hur bygger du kapital på ett...

Vad man ska investera i och hur bygger du kapital på ett tryggt sätt över tid

0
Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Att bygga välstånd över tid är allas dröm. Oavsett om det handlar om att betala för ett barns utbildning, att skydda en bekväm pensionering eller att uppnå livsförändrande ekonomisk självtillit, spelar det du köper en stor roll för din framgång. Det handlar inte bara om att välja vinnande aktier, eller aktier vs. obligationer, heller. Det är verkligen att fatta korrekta finansiella investeringsbeslut baserat på dina mål. Eller mer specifikt, när du kommer att förlita dig på vinsten från dina investeringar. Investera enkelt i aktier genom BetterWealth.

Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära finansiella investeringssätten. De kanske inte alla är lämpliga för dig idag, men med tiden kan de bästa finansiella investeringarna för dina behov förändras. Låt oss beröra följande:

Varför aktier är fantastiska finansiella investeringar för nästan alla

Nästan alla måste äga aktier. Det beror på att aktier faktiskt genomgående har visat sig vara det bästa sättet för en typisk individ att utveckla välstånd på lång sikt. Amerikanska aktier har faktiskt gett bättre avkastning än obligationer, avkastning på kostnadsbesparingar och guld under de senaste fyra decennierna. Aktier har faktiskt överträffat de flesta investeringsklasser under nästan vart tionde år under det senaste århundradet.

Varför har amerikanska aktier visat sig vara så utmärkta investeringar? För som aktieägare äger du ett andelar i ett företag; När företaget växer och blir mer lönsamt, och när den globala ekonomin växer, äger du en andel som i slutändan blir mer värdefull. I många fall tjänar aktieägarna även på utdelning. Se hur du bygger en utdelningsportfölj.

Vi kan använda de senaste tio åren som exempel. Även under två av de mest hårda ekonomiska nedgångarna i historien har SPDR S&P 500 ETF, en utmärkt proxy för börsen som helhet, gett mycket bättre avkastning än guld eller obligationer:

Det är därför aktier måste utgöra strukturen för majoriteten av människors portföljer. Det som skiljer sig från en enskild person till en annan är hur mycket aktier som är bra.

Till exempel kan någon i 30-årsåldern som sparar för pensionering rida ut många år av marknadsvolatilitet och behöver nästan helt äga aktier. Någon i 70-årsåldern måste äga några aktier för tillväxt; en genomsnittlig 70-årig svensk kommer att leva till 85-årsåldern, men de måste säkra tillgångar de kommer att behöva under de kommande fem åren genom att investera i obligationer eller fonder med månatliga utbetalningar och lägre risk för att upprätthålla cash flow.

Det finns två primära faror med aktier:

Volatilitet: Aktiekurser kan svänga brett över riktigt korta löptider. Detta skapar hot om du behöver sälja dina aktier inom en kort tidsperiod.

Långsiktiga förluster: Aktieägare är entreprenörer, och i vissa fall misslyckas företag. Om ett företag går i konkurs måste obligationsägare, proffs, leverantörer och leverantörer få återbetalning först. Aktieägarna får något – om något finns kvar.

Du kan begränsa risken till de två sakerna ovan genom att förstå vad dina monetära mål är.

Hantera volatilitet

Om du har ett barn på väg till college om ett eller två år, eller om du går i pension om några år, bör ditt mål inte längre vara att optimera utvecklingen – istället borde det vara att skydda ditt kapital. Det är dags att flytta pengarna du kommer att behöva under de kommande 5 åren från aktier och till obligationer samt kontanter.

Om dina mål fortfarande ligger flera år framåt i tiden, säg 5+ kan du säkra dig mot volatilitet genom att inte göra någonting annat än att vänta. Till och med genom två av de värsta marknadskrascherna i historien, gav aktier enastående avkastning för finansiärer som köpte och höll ut. Se våra bästa tips för att klara en börskrasch.

Förebygga långsiktiga förluster

Det allra bästa sättet att undvika långsiktiga förluster är att äga en diversifierad portfölj, utan att alltför mycket av din förmögenhet fokuseras på något företag, bransch eller slutmarknad. Denna diversifiering kommer att hjälpa till att begränsa dina förluster till ett par dåliga aktieval, medan dina bästa vinnare mer än väl kompenserar för andra förluster.

Tänk på det så här: Om du investerar samma kvantitet i 20 aktier och en går i konkurs, är det mesta du kan förlora 5 % av ditt kapital. Låt oss nu säga bland dessa aktier går en upp 2 000% i värde, det kompenserar inte bara för att en förlorare, utan skulle fördubbla värdet av hela din portfölj. Diversifiering kan säkra dig från långsiktiga förluster och ge dig exponering mot mer förmögenhetsbyggande aktier.

Varför du måste köpa obligationer 

På lång sikt är växande välstånd den viktigaste paramtern. När du väl har utvecklat den rikedomen och kommit närmare ditt monetära mål kan obligationer, som är lån till ett företag eller en stat, hjälpa dig att behålla behålla pengarna.

Det finns tre huvudtyper av obligationer:

  • Företagsobligationer, utgivna av företag.
  • Samhällsobligationer, utgivna av delstats- och stadsmyndigheter.
  • Statsobligationer, obligationer och kostnader, utgivna av regeringen.

Här är ett aktuellt exempel på hur obligationer kan vara fördelaktiga finansiella investeringar, med hjälp av Lead Overall Bond Market ETF (NASDAQ: BND), som äger kort- och långfristiga obligationer, och iShares 1-3 Year Treasury Bond ETF (NASDAQ: SHY), som äger de mest stabila statsobligationerna.

Medan aktier kraschade hårt och snabbt under Covid utbrottet i början av 2020, höll obligationer sig mycket bättre, eftersom en obligation är värd – det nominella värdet, plus ränta garanterad – är lätt att beräkna, och är mindre oförutsägbar.

När du närmar dig dina monetära mål blir det fördelaktigt att äga obligationer som matchar din tidslinje säkra ägodelar som du kommer att lita på på kort sikt.

Varför och hur man köper fastigheter

Fastighetsinvesteringar kan verka utom räckhåll för de flesta. Och om du antyder att du köper ett helt företagshem eller fasttighetspark, stämmer det. Ändå finns det sätt för individer på nästan alla monetära nivåer att investera i och tjäna pengar på fastigheter.

Dessutom, precis som att äga fantastiska företag, kan äga premium, effektiva fastigheter kan vara en underbar metod för att utveckla välstånd, och under många lågkonjunkturperioder genom historien är industrifastigheter kontracykliskt till lågkonjunkturer. Det ses ofta som en säkrare, mer stabil investering än aktier.

Börsnoterade REITs, eller fastighetsinvesteringsfonder, är den mest tillgängliga metoden att investera i fastigheter. REITs handlas på börser liknande andra offentliga företag. Här är några exempel:

  • American Tower (NYSE: AMT) äger och förvaltar kommunikationsplatser, mestadels mobilmaster.
  • Public Storage (NYSE: PSA) äger praktiskt taget 3 000 självförrådshus i USA och Europa.
  • AvalonBay Neighborhoods (NYSE: AVB) är en av de största lägenhets- och flerfamiljsägarna i USA

REITs är utmärkta finansiella investeringar för inkomster, med tanke på att de inte betalar företagsskatt, så länge de betalar minst 90 % av nettoinkomsten i utdelning.

Det är faktiskt enklare att investera i utvecklingsuppgifter för industriell egendom nu än någonsin. Under de senaste åren har lagstiftning gjort det lagligt för fastighetsutvecklare att crowdfunda kapital för att köpa fastigheter. Som ett resultat har miljarder dollar i kapital samlats in från enskilda investerare som vill delta i fastighetsutveckling.

Investera i fastighetslån – få ränta varje månad! Du öppnar enkelt ett kostnadsfritt konto på kameo.se.

Det krävs mer kapital för att köpa crowdfunded fastigheter, och till skillnad från offentliga REITs där du enkelt kan köpa eller sälja aktier, när du gör din finansiella investering kanske du inte kan röra ditt kapital förrän jobbet är slutfört vilket kan ta flera år. Dessutom finns det ett hot om att utvecklaren inte går i linje som du tänkt dig, och du kan förlora pengar. Men den möjliga avkastningen och intäkterna från fastigheter är övertygande och har varit ouppnåeliga för de flesta människor tills nyligen. Crowdfunding förändrar det.

Summan av kardemumman är att allas omständigheter är olika. Du måste överväga din ekonomiska investeringstidshorisont, önskad avkastning och risktolerans för att göra det allra bästa investeringsvalet för att nå dina finansiella mål.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper eller fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version