Hem Finans Vilka kryptovalutor ska man köpa? 3 bästa att köpa och hålla länge

Vilka kryptovalutor ska man köpa? 3 bästa att köpa och hålla länge

401
0
Man i kostym håller bitcoin
Reklam

Missade du dogecoin, shiba eller något annan krypto som du nu anser är för dyr eller övervärderad? Då kanske du vill kika närmare på dessa 3 valutor då institutionella investerare är alltmer ‘hausse’ på följande kryptovalutor.

  • Trots sin popularitet saknar Shiba Inu verklig användbarhet.
  • Fler institutioner diversifierar sig till kryptovaluta.

Under det senaste året har Shiba Inu ( CRYPTO:SHIB ) skjutit i höjden med 68 000 000 % och vuxit i en takt som kan omvandla relativt små summor pengar till miljontals dollar. Även om det är imponerande,  saknar Shiba Inu verklig användbarhet , och dessa vinster har drivits av inget annat än hype. Det lämnar ett stort hål i den långsiktiga investeringsuppsatsen, särskilt när andra kryptovalutor har blivit vanligare.

Reklam

Till exempel, PayPal Holdings debuterade möjligheten att köpa, sälja och spendera kryptovaluta på sina mobilappar förra året och valde att endast stödja fyra tillgångar: Bitcoin ( CRYPTO: BTC ) , Ethereum ( CRYPTO: ETH ) , Litecoin ( CRYPTO: LTC ) , och Bitcoin Cash. Och nyligen fattade AMC Entertainment Holdings ett liknande beslut, vilket gjorde det möjligt för biobesökare att göra onlinebetalningar med samma fyra digitala tillgångar.

Det är bara två exempel på skiftande sentiment när det gäller kryptovaluta, men det finns goda skäl att tro att fler institutioner kommer att följa efter. Av den anledningen ser Bitcoin, Ethereum och Litecoin ut som smarta långsiktiga investeringar. Här är vad du bör veta.

silver och guld bitcoin

Bitcoin

Bitcoin var den första allmänt använda kryptovalutan, och den är fortfarande den mest populära och mest värdefulla. Inte överraskande är institutionell adoption på uppgång. Det inkluderar företag som MicroStrategy och Tesla , regeringar som Bulgarien och Ukraina, och kapitalförvaltare som Grayscale Investments, ägare av Grayscale Bitcoin Trust . Tillsammans ägde institutioner 5,8 % av all Bitcoin i januari 2021, men den siffran ligger nu på 7,1 %. Och den trenden kommer att fortsätta.

I september 2021 publicerade Fidelity en studie om digitala tillgångar fokuserad på institutionella investerare. Baserat på en undersökning av 1 100 svarande rapporterade Fidelity en år-över-år ökning av “uppfattning och överklagande, nuvarande exponering och benägenhet för framtida investeringar.” Faktum är att 52 % av de tillfrågade sa att de ägde digitala tillgångar, och de tre vanligaste innehaven var Bitcoin (37 %), Ethereum (20 %) och Litecoin (12 %).

Fondförvaltaren Cathie Wood delar denna uppfattning, men hon går ett steg längre. Wood tror att institutionella investerare kommer att allokera 5 % av sina totala medel till Bitcoin under de kommande fem åren, vilket driver priset till 500 000 $ till 2026. Naturligtvis vet ingen framtiden, men det verkar som att Woods avhandling redan håller på att spela ut, med tanke på uppgång i institutionell adoption hittills under 2021.

Ethereum

Ethereum är en programmerbar blockkedja, vilket innebär att den kan stödja smarta kontrakt och decentraliserade applikationer (dApps), inklusive decentraliserade finanstjänster (DeFi). DeFi-tjänster är produkter som gör det möjligt att spara, låna, låna ut eller investera pengar utan att gå via en mellanhand som en bank. Och genom att eliminera mellanhanden lovar DeFi-produkterna att minska kostnaderna och utöka tillgången till finansiella tjänster.

På den noten är cirka 172 miljarder dollar för närvarande låsta i Ethereum DeFi-applikationer, vilket gör det till det mest populära DeFi-ekosystemet med stor marginal. Ännu viktigare är att dessa tjänster kräver datorkraft, vilket innebär att de inte är gratis. Användare betalar transaktionsavgifter med blockkedjans inhemska kryptovaluta. Det betyder att Ethereums pris bör fortsätta att stiga eftersom DeFi-produkter ser en större användning.

Dessutom, som noterats ovan, är Ethereum den näst mest utbredda digitala tillgången bland institutionella investerare. Förutsatt att mönstret fortsätter är det inte svårt att föreställa sig att fler institutioner kommer att diversifiera sig till Ethereum tillsammans med Bitcoin under de kommande åren. Och när det händer borde Ethereums pris stiga.

Litecoin

Litecoin är väldigt likt Bitcoin. Faktum är att den skapades från en modifierad version av Bitcoins källkod, och dessa ändringar genomsyrar blockkedjan med några anmärkningsvärda egenskaper. Specifikt är Litecoin designat för att vara fyra gånger snabbare och fyra gånger mer rikligt.

Medan utbudet av Bitcoin är begränsat till 21 miljoner mynt, och nya block av transaktioner valideras var 10:e minut, begränsas utbudet av Litecoin till 84 miljoner mynt och nya block valideras var 2,5:e minut. Av den anledningen jämförs Litecoin ofta med digitalt silver, precis som Bitcoin ofta jämförs med digitalt guld. Bitcoin är med andra ord mer knapphändig än Litecoin, men båda är sällsynta tillgångar. Och så länge efterfrågan kvarstår bör den kvaliteten göra dem mer värdefulla över tiden .

Slutligen, som nämnts, är Litecoin den tredje mest utbredda kryptovalutan bland institutionella investerare. Framöver, med fler företag och kapitalförvaltare som diversifierar sina statskassor med krypto, borde Litecoins popularitet översättas till efterfrågan, vilket driver priset högre. Det är därför denna kryptovaluta ser ut som en värd investering.

Reklam
Föregående artikelHur man investerar i aktier och fonder på börsen
Nästa artikelKommer Palantir att vara en biljon-dollaraktie år 2040?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här