Hem Mat Bräserade kycklinglår i vitvinssås med svamp och örter

Bräserade kycklinglår i vitvinssås med svamp och örter

379
0
Kycklinglår med svamp, vin och örter
Reklam

Bräserade kycklinglår är en enkel, elegant rätt som hela familjen älskar!

Saftiga kycklinglår och svamp i en välsmakande vitvinssås ger ett utsökt recept som kommer att rotera året runt! Det är bara att steka och grädda allt tillsammans i ugnen och middagen är klar!

Reklam

Vad är bräsning / bräsering?

Att bräsera kött betyder helt enkelt att steka tills det är knaprigt och sedan långsamt tillagas i vätska. I det här fallet bryns kycklinglåren i en stekpanna och bakas sedan med svampbuljong och örter.

Det tar mindre än en timme och kycklingen blir läcker och mör!

Kycklinglår är budgetvänliga och det här receptet använder enkla ingredienser som du förmodligen redan har till hands!

Tips för att bräsera kyckling

  • Leta efter lår som är enhetliga i storlek så att de alla tillagas likadant.
  • Fräs svampen lite lätt i förväg så att de fortsätter att tillagas i ugnen och suger upp alla fantastiska bräserjuice!
  • Lägg kycklingen på svampen och se till att du har tillräckligt med sås för att täcka cirka halva vägen upp på kycklingen (tillsätt lite extra buljong om det behövs). Du vill se till att huden är exponerad så att den kan bli knaprig.
  • Använd en kötttermometer och testa från den tjockaste delen av kycklingen (utan att röra benet) för att säkerställa att den når 75 grader.

Recipe By Daniel
Course: Varmrätt Cusine:Amerikansk Difficulty:Enkel

Servings

4 minutes

Preparing Time

15 minutes

Cooking Time

45 minutes

Calories

384 kcal

INGREDIENTS

  1. 1 kilo kycklinglår med ben och skinn

  2. ½ tsk kryddat salt & peppar efter smak

  3. 1 matsked olivolja

  4. 2 msk smör

  5. 450 gram svamp (min favorit är 50/50% av ostron skivlingskivad och champinjon) skiva i 1 cm tjocka skivor

  6. 2 tsk sojasås

  7. 4 klyftor vitlök (pressas)

  8. ½ tsk torkade timjanblad

  9. ½ tsk torkad rosmarin

  10. 1,5 dl kycklingbuljong

  11. 1 dl vitt vin

DIRECTION

  1. Värm ugnen till 220 grader

  2. Krydda kycklingen med salt & peppar.

  3. Värm smör och olja i en stekpanna på hög värme. Lägg till kycklingen (med skinnsidan nedåt) och bryn utan att flytta kycklingen, ca 4-5 minuter. Ta ur pannan och ställ åt sidan.

  4. Blanda ihop svampen med sojasås. Stek svamp, vitlök, timjan och rosmarin tills svampen är mjuk, ca 5 minuter.

  5. Tillsätt kycklingbuljong och vitt vin. Sjud i 2 minuter.

  6. Lägg den kryddade kycklingen med skinnsidan uppåt i stekpannan.

  7. Grädda 35-40 minuter eller tills kycklingen når 75 grader.

  8. Garnera med persilja och servera.

NOTES

    Tillsätt inte sojasås till svamp i förväg så svampen marineras, det tar bort för mycket fukt från svampen. Blanda ihop svampen med soja precis innan den ska ned i pannan.

Ingredienser & variationer

Kyckling med ben är det bästa alternativet för detta recept. Mitt första val är kycklinglår då köttet blir otroligt mört!

Benen ger också smak till såsen. Om du använder benfria bitar, tillsätt lite mer krydda och minska tillagningstiden (se till att inte överkoka).

Sås Kycklingbuljong, vitt vin och kryddor puttras med svamp och vitlök för att göra denna läckra sås.

Inget vin? Inga problem, ersätt bara med ytterligare kycklingfond eller grädde för en tjockare, krämigare variant!

Inte ett fan av svamp? Prova aubergine eller lök istället.

Reklam
Föregående artikelHemlagad gräddig majsstuvning [Creamed Corn]
Nästa artikelHur investerar man i indexfonder och vilka indexfonder är bäst?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här