Hem Mat Receptet för det bästa rökta bringan

Receptet för det bästa rökta bringan [Smoked Beef Brisket]

5159
0
Uppskuren Brisket på tallrik med såser och gott bröd
Reklam

Rökt oxbringa eller Smoked brisket som det heter på andra sidan pölen är bland de köttstycken som många individer är för rädda för att försöka laga. Bryst kan vara en svårighet – det är ett magert och svårt kött som lätt blir överkokt.

Brisket är en favorit på BBQ-ställen överallt, men är särskilt populärt i sydväst. Idag kommer vi att informera dig om hur du röker en brisket i Texas-stil för en fantastisk måltid som ditt hushåll kommer att älska.

Reklam

Vad är Brisket? 

Brisket är en av de nio primära styckningsdelarna av nötkött. Detaljen skärs från nedre delen av bröstet och dessa muskler gör mycket arbete. Så köttet innehåller långa, starka fibrer. Bärsen består av 2 separata muskelgrupper som känns igen som den platta och spetsen (Flap och Point). När du röker en brisket, vill du köpa en brisket som består av både spetsen och plattan. Detta kallas ofta en packer brisket cut. En hel packarbrisket ger saftigt och mört rökt kött som inte blir torrt. Brisket ligger på framsidan av den nedre delen av bröstet på ett nötkött. I allmänhet ansågs det inte vara en  högvärdig detalj och användes vanligtvis för att göra köttfärs.  Bringan innehåller en hel del bindväv som inte är allmänt tilltalande och varför du måste vara extremt försiktig med hur du röker/lagar bringa för att göra den fantastisk. Fortsätt läsa för att lära dig allt du behöver för att förstå om nötköttsbringa.

Människor äter brisket över hela världen, från Korea till Pakistan till England. Varje nation förbereder och lagar det lite annorlunda. I USA gjorde brisket märket King of Texas barbecue, samtidigt som det fungerade som en tradition och stapelvara för många judiska hushåll.

Varför är detta köttstycke så populärt? Det brukade vara bland de billigaste alternativen, vilket gjorde det till det allra bästa valet för ranchägare, invandrare och de som inte kunde hantera de dyrare nedskärningarna. Idag är det fortfarande något överkomligt men priset har faktiskt intensifierats på grund av populariteten för rökt bringa i hela Nordamerika. Låt oss diskutera vad som gör brisket speciell och hur du kan njuta av denna nötkött.

Vad är brisket kött?

De gör denna köttdetalj från platsen runt bröstbenet, kons bröstmuskler, som bär upp en stor del av kons kroppsvikt. På grund av detaljens placering kan bringa vara en stor köttbit, någonstans mellan 3,5 och 9 kilo. Kor använder sina bröstmuskler för att gå, springa, stå upp, dra saker och göra annat arbete. Och den mycket aktiva muskeln är rik på bindväv, vilket gör den till en hårdare bit med måttliga mängder fett.

Biffbrisket förstås för sin smak när den tillagas precis ordentligt. Generellt tyder detta på låg värme och långa koktider för att bryta ner bindväven. I den judiska standardkulturen brässeras bringa ofta som en grytstek och serveras vanligtvis vid Rosh Hashanah, påsk och på sabbaten. Det är också en populär styckdetalj för corned beef och pastrami. Du kommer till och med att upptäcka att den serveras med nudlar i soppa eller curry i Hong Kong. Beroende på vart du går, tar bringan olika kryddor, smaker och serveras med en rad tillbehör.

Trimma en packerbrisket

När du håller på att få din bringa klar för rökaren, skär bort det mesta av överflödigt fett. Du vill bara lämna ungefär en kvarts tum av fettlocket på nötköttet. Om du inte skär fettet på bringan, kommer röksmaken inte att komma in i köttet och du kommer att sluta med en massa läckert doftande (men oätligt) fett och en intetsägande bringa.

Detaljerade instruktioner för att trimma en brisket

Detta är en process som verkligen bör ses – och inte bara läsas – för att verkligen förstå den.

Ta en titt på följande video för att se hur det går till, och efter det kolla in ännu mer för hela strävan i detaljerad text. Du kan också använda detta område som en praktisk hänvisningsguide när du börjar trimma din egen bringa.

Video 1: Hur man trimmar en Brisket
Video 2: Hur man slutför trimningen av Brisket

Jag valde en video som är uppdelad i två delar, och erbjöd hur lång tid det kan ta att trimma en bringa, du kommer att vara glad att jag gjorde det. Åtta till tjugo minuter av non-stop carving kommer inte att vinna några Oscarspriser, jag försäkrar er.

Nu här är din steg-för-steg beskrivning av hur man trimmar en bringa

Steg 1: Placera din bringa på en stor skärbräda, med den feta sidan uppåt. Förbered din vassa kniv.

Steg 2: Gör mål genom hela fettlocket i spetsänden och skär ut den tjocka delen av fettet som är ovanpå punkten nära där den förenas med plattan. Du vill exponera köttet av punkten för att tillåta din rub att penetrera.

Steg 3: Fortsätt att skära bort fettet så att köttet är på ytan. Detta inkluderar änden av fettlocket där det rullar sig upp och över idén om punkten. Försök hårt för att förhindra att det skär djupt in i köttet – försök att hålla så nära skiljelinjen mellan köttet och fettet som möjligt för att inte slösa bort köttet.

Steg 4: Börja på fettlocket på den platta änden av bringan. Du vill lämna ungefär en 1/4 tums täckning av fett i hela lägenheten. Det är möjligt att din bringa redan är nära den densiteten efter att slaktaren är klar med den. Leta efter områden på locket som uppenbarligen sticker ut och raka ner dem försiktigt. En enhetlig täckning av fett kommer att tillagas mer enhetligt.

Steg 5: Putsa bort en köttskiva i änden mittemot spetsen. Med jämna mellanrum kan denna exponerade kant ha fått färg, och den kanske inte förbereder sig väl. Istället för att riskera det, skiva av det och exponera det fläckfria köttet under.

Steg 6: Vänd på bringan och hitta den långa sidan som är praktiskt taget helt täckt av fettlocket. Kör kniven på längden och ta bort detta mycket stora och svåra fettlager. Försök att hålla kanterna på köttet fyrkantiga, eftersom bitar som sticker ut tenderar att brännas.

Steg 7: Vänd på bringan så att fettlocket nu är på botten. Hitta den tjocka kilen av fett nära spetsänden och börja skära av den. Det är normalt ganska djupt, och du kommer att ha en stor dal som avgränsar gränsen mellan punkten och lägenheten.

Steg 8: Ta en sista titt över bringan för att se till att den är jämn och att inga stora inträngningar av fett kvarstår mellan plattan och spetsen. Om du vill förbereda spetsen separat kan du snabbt ta bort den nu genom att följa dalen du tog dig igenom hela vägen. Många kockar föreslår att man låter det vara kvar, och jag brukar hålla med.

Bonusproffstips: Såg du hur snabbt den kniven skar genom köttet och fettet? Tja, det kommer att gå igenom dina fingrar och händer lika snabbt. Var mycket uppmärksam när du klipper i konstiga vinklar, ta bort den från din kropp och ha ett första hjälpen-kit bekvämt, för säkerhets skull.

För en lite annorlunda syn på skärning, kanske du vill kolla in vår titt på franklins BBQ-brisketrätt. Det är liknande, men att se och höra mer än en synvinkel är alltid bra.

Det är allt! Grattis till att du trimmar din allra första brisket. Nu behöver du bara krydda, röka, skulptera och njuta av. 

Och du! Släng inte bort allt det där dyra nötköttsfettet som du har skulpterat av din bringa! Använd bifftalg, det är en fantastisk komponent som kan läggas till i hemmagjord korv eller långsamt tillagad bolognese för extra god smak.

Brisket i saltlake

Saltning inkluderar smak och garanterar att din bringa är fuktig och smaskig. Vår saltlake är ett grundrecept. Integrera bara vatten och äppelcidervinäger i en stor behållare. Tillsätt socker, svartpepparkorn, ett par lagerblad och rör om tills sockret har blivit flytande. Ställ sedan in bringan i saltlaken och ställ i kylen i ca 3 timmar. När bringan har satt sig, ta bort den från vätskan och klappa den torr med hushållspapper. Skölj inte bringan.

Krydda en Brisket med dry rubb

Vissa individer svär vid torr rubbning av Brisket, men vi har upptäckt att proceduren vanligtvis leder till en extremt smakrik köttbit.

Förbättra din vackra brisket med dry rubb

Som du säkert förstår är brisket fortfarande en extremt populär stapelvara bland pitmasters. Utan tvekan har du faktiskt bläddrat bland hyllade “brisket rub”-rätter själv för att upptäcka detaljerna med brisketsmaksättning.

Även om du potentiellt kan sänka ner din bringa i fuktigt saltvatten, ger torr dry rubb fantastiska resultat. Faktum är att vi är stora fans av att applicera en “brisket dry rub”. Även om det tar lite tid och lite barnpassning att få rätt, är resultaten inget annat än anmärkningsvärt. Första gången du biter i din torrgnuggade oxbringa kommer du aldrig att gå tillbaka till att tillaga denna rätt på något annat sätt.

Tips för det perfekta resultatet av rökt brisket 

Utöver att följa våra instruktioner för rökning av oxbrisket på din grill, offset smoker eller annan träpellets rökgrill, motiverar vi dig att använda dessa tips för ett pålitligt resultat:

 • Köp en utmärkt köttbit: En välsmakande brisket började aldrig med undermåligt kött.
 • Ta dig tid: Det här är inte en rush-it-måltid. Se till att få allt klart i förväg och gör bara din rökta bringa gnugga när du har tid att ge det som.
 • Utforska olika kryddor: Vi erbjuder några beprövade idéer om hur du kan piffa till din bringa. Ändå kan du snabbt byta örter, kryddor och blandningar. Om du gör det kommer du att locka fram olika smaker ur din bringa.
 • Kyl ditt kött: Att hålla det svalt under hela processen är nödvändigt för att förhindra att bakterier byggs upp.

Förberedd på att göra en oxbringa som får dina svältande smaklökar att skrika. Följ vårt detaljerade “brisket rub”-recept och upptäck vad du har gått miste om! Se till att förbereda några vegetabiliska sidorätter och en grillad efterrätt som bonus.

Hur man kryddar en bringa

Efter allt arbete som plockning, putsning och rökning av en bringa innebär, vill du vara säker på att det slutliga resultatet är sprängfyllt av smak. Dina kryddor är överraskningsmagin bakom en genuint oförglömlig måltid.

Undrar du hur man kryddar en bringa? Många dry rubs är en blandning av kryddor och farinsocker. Du kan minska eller ta bort sockret för ett mer aptitretande resultat, eller lämna det kvar för en sötare eftersmak. De vanliga smakprofilerna består av en kombination av paprika, salt, peppar, vitlök och lök tillsammans med senapspulver. För bästa resultat, välj rökt paprika istället för den vanliga kryddan.

När du har sammanställt dina kryddor är allt du behöver göra att bestämma efter dina preferenser, blanda ihop ingredienserna och antingen använda det direkt eller lagra det till senare.

Hur länge ska du krydda bringan?

När din bringa är putsad, placera kryddblandningen på ditt kött. Använd händerna för att sprida ut nötköttet över köttytan. Du kan inkludera kryddningen precis innan du röker bringan eller låta den marinera i upp till 24 timmar.

Om du ska bryna ditt kött med en kryddblandning av bringa som innehåller socker, vill du lägga till rubbet efter att köttet faktiskt har brynts för att förhindra att sockret bränns.

DRY RUB FÖR DEN BÄSTA SMAKEN

Till vår bringa kommer vi att använda vår helt naturliga Bearded Butcher Blend Black Seasoning. Denna blandning har den idealiska kombinationen av kryddig grovmalen svartpeppar och koshersalt för att ge den suveräna smaken. Vi ska bara gnugga bringan helt på alla sidor med kryddningen.

Standardmetoden i Texas för att krydda en bringa är att gnida den med farinsocker, lökpulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Många recept på rökt bringa består också av paprika- eller chipotlekryddor för en kryddig kick.

Hur länge håller Brisket Dry Rub?

Hållbarheten för din torra rub beror på exakt vilken maträtt du använder. Det finns massor av varianter där ute, så du kan bli innovativ och blanda och matcha smakerna efter dina val.

Kryddvarianter för bringa att prova

Bland de bästa delarna av “brisket dry rub” – förutom den välsmakande rökta smaken – är dess flexibilitet. Du kan lägga till eller ta bort smaker för att skräddarsy den efter din smak. Älskar du en kryddig bränna? Inkludera krossade rödpepparflingor eller malen chipotlepeppar till din rub. Om du är allt om vitlök, dubbla eller kanske tredubbla mängden vitlök i ditt recept. För lite mexikansk matsmak, blanda i lite chilipulver, spiskummin och mald koriander.

Experimentera med olika kryddor tills du har sammanställt din egen signatur dry rub.

Rök Brisket som ett proffs

Vi kommer att förvärma vår Mustang Offset Smoker till en temperatur på 107 grader men går så bra med annan typ av rök också. Till vår bringa kommer vi att använda äppelträpellets. Äppelflis bidrar med en något söt och rökig smak som passar bäst till en bringa, en annan av mina favoriter är cherry woord eller en kombination av dessa. Placera en kötttermometersond i den tjockaste delen av bringan, se till att du inte oavsiktligt får in sonden i fettlagret mellan plattan och spetsen.

Att röka brisket är en lång process, så se till att du planerar i förväg. En stor bringa kan ta 8 eller nio timmar att röka och behöver vilas efter tillagning. Rökt bringa tar vanligtvis cirka en halvtimme per halv kilo att förbereda helt.

Med röken förvärmd till lämplig temperatur, lägg brisketen med fettsidan nedåt i rökaren och stäng locket. Kontrollera temperaturen på bringan när den tillagas, du vill att den ska koka lågt och långsamt. Det kommer att ta 4 till 6 timmar för oxbringan att nå en innertemperaturnivå på 70 grader. Du behöver inte vända bringan medan den röker. I själva verket, för bästa resultat, öppna inte rökaren förrän den inre temperaturen har nått 70 grader.

Ta bort bringan från grillen och dubbeltäck bringan i kraftig aluminiumfolie. Tillsätt ungefär en och en halv deciliter nötbuljong till aluminiumfoliepaketet. Lägg tillbaka bringan till rökaren tills innertemperaturen når 97 grader. En full packer brisket är en lång matlagningsprocess, så det är viktigt att komma ihåg att den totala tiden att röka troligen kommer att ta hela dagen.

Viktigt att vila den rökta brisketen

Brisketen är färdigrökt när den inre temperaturnivån har nått 97 grader. Du kommer att lockas att skiva bringan och konsumera den perfekt där och då. Gör det inte! Genom att vila din bringa kan juicerna och köttsaften hållas kvar i köttet, vilket gör köttet ännu mer utsökt.

Vårt favoritsätt att vila en bringa är att täcka den med en handduk och placera den i en tom frysbox. Frysboxen kommer att hindra bringan från att svalna för mycket och kommer att fånga vätskan inuti, vilket säkerställer att du får det ultimata vad gäller saft, smak och juiceiness från en brisketen. Vilotiden kan vara så kort som 30 minuter, men du får bättre resultat om du låter den rökta nötköttet vila i en timme eller längre.

Hur skär man en brisket

Packa upp bringan och lägg den på en skärbräda. Brisketen ska ha en bra mörk bark på utsidan. Det första steget är att separera flap och point. Du kommer att upptäcka en fet söm som snabbt lossnar. Flap och point har fibrer som löper i olika riktningar.

Skiva mot fibrerna i 5 millimeter till 1 centimeter tjocka skivor. Barken kommer att ge dig en fantastisk, mörk färg på utsidan, medan insidan blir mör, rosa och saftig. Brisket i Texas-stil smälter i munnen, läckerhet, och rökning är den bästa metoden att förbereda bringa.

RECEPT FÖR RÖKT BRISKET I TEXAS-STYL

Recipe By Daniel
Course: Varmrätt Cusine:Amerikansk Difficulty:Svår

Servings

10 minutes

Preparing Time

60 minutes

Cooking Time

525 minutes

Calories

160 kcal

INGREDIENTS

 1. För rökningen:

 2. En hel packerbrisket

 3. 2-4 deciliter nötbuljong

 4. För saltlaken:

 5. 9 deciliter äppelcidervinäger

 6. 2 deciliter koshersalt

 7. 1 deciliter socker

 8. ½ deciliter hela svartpepparkorn alt. lätt krossade

 9. 3-5 stycken lagerblad

 10. Färdig Dry rubb:

 11. 1 Bearded Butcher Blend Black kryddor (jag brukar handla allt för kommande säsong då frakten är väldigt dyr)

 12. Egen Dry rubb:

 13. 2 deciliter farinsocker

 14. 2 deciliter kosher salt

 15. Lökpulver

 16. Vitlökspulver

 17. Grovmalen svart peppar

 18. Paprika, chipotle, eller krossade röd chili. Min favorit är paprika.

DIRECTION

 1. Lägg i saltlösning

  Mixa saltlösningen tillsammans och placera hela bringan i saltlake i tre timmar. Låt rinna av och klappa torrt, låt sedan bringan komma till rumstemperatur.

 2. Klappa med dry rub

  Klappa bringan noggrant med dry rub-krydda. Detta kan göras direkt innan rökning men för bästa resultat brukar jag klappa Brisketen 8-15 timmar innan jag ska röka.

 3. Elda upp

  Elda upp röken till 107 grader och se till att hitta ett bra läge med jämn temperatur. Fundera också på vilken smak du är ute efter så du väljer rätt typ av trä/ved.

 4. Börja röka

  Lägg bringan med fettsidan nedåt i rökaren med en kötttermometer i den tjockaste delen.

 5. Fortsätt röka

  Rök 4-6 timmar tills innertemperaturen når 70 grader.

 6. Snabb paus för att slå in i folie med buljong

  Ta bort bringan från röken. Slå in dubbelt i aluminiumfolie och tillsätt 1-2 dl nötbuljong. Återgå till att fortsätta röka.

 7. Fortsätt röka igen

  Fortsätt röka bringan tills innertemperaturen har nått 97 grader.

 8. Vila bringan

  Ta bort bringan från röken och linda in i en handduk. Lägg bringan i en tom frysbox eller motsvarande för att vila i upp till två timmar. Viktigt att den ligger "inkapslad" så den inte blir för kall.

 9. Ta fram bringan

  Packa upp bringan. Lägg bringan på en skärbräda. Hitta fetthinnan och separera point och flap.

 10. Skär upp och servera

  Skär mot fibrerna i 5 millimeter-1 centimeter tjocka skivor och servera!

NOTES

Att röka en brisket är en av de mer entusiastiska måltiderna många grillmästare tar sig an. En hel packarbrisket är en enorm köttbit som kan ta all tid att tillaga, så du vill vara säker på att den blir läcker. Det finns många olika sätt där ute att röka en brisket, men vår favorit är Texas-stil när vi har en hel packare att arbeta med.

Efter den rätt vi gav dig idag kommer din rökta bringa att bli mör och saftig på insidan med den bästa förkolnade barken på utsidan. Kombinera en bringa med ångade grönsaker och potatismos, en av mina favoriter är krämig majsstuvning eller varför skiva upp den på en knaprig briocherulle för en otroligt smaskig smörgås.

Originally posted 2022-01-19 07:29:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelThe Matrix Resurrections – Matrix återuppstår på HBO 22/12 2021
Nästa artikel3x AI aktier 2022 som är redo för att rusa

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här