Hem Övrigt De mest feluttalade orden i USA 2021 inkluderar “Omicron”, “dogecoin” och sångerskan...

De mest feluttalade orden i USA 2021 inkluderar “Omicron”, “dogecoin” och sångerskan Billie Eilishs efternamn

469
0
Tjej med tejp över munnen för att illustrera feluttalanden
Reklam

Den Grammy-belönta sångerskan Billie Eilish och Philadelphia Eagles center Jason Kelce har något gemensamt – programföretag säger deras namn fel. Praktiskt taget alla har problem med “Omicron.” Och “cheugy” är tydligen mycket svårt att uttala korrekt.

Alla fyra kom in på årets lista över de mest feluttalade orden, sammanställd av US Captioning Company, som fångar och textar händelser i realtid på TV och i rättssalar.

Reklam

Listan som släpptes i tisdags identifierar de ord som visade sig vara mest utmanande för nyhetsläsare och folk på tv att uttala i år.

Vanligaste feluttalanden i USA 2021

Bildtextföretaget sa att det undersökte sina medlemmar för att skapa listan, som nu är inne på sitt sjätte år och beställdes av Babbel, en språkinlärningsplattform med huvudkontor i Berlin och New York.

“Nyhetsuppläsare i USA har kämpat med 2021 års nya ord och namn medan de rapporterat om viktiga sportevenemang, virala internettrender och framväxande kändisar”, säger Esteban Touma, en standupkomiker och lärare för Babbel Live.

“Som språklärare är det alltid intressant att se att vissa av dessa termer vanligtvis är nya vardagsspråk, eller är rotade eller lånade från ett annat språk”, sa han. “Som en icke-modersmålstalare måste jag erkänna att det är roligt att se engelsktalande snubbla lite för en gångs skull.”

Så här bryter Touma ner de korrekta uttalen för de vanligaste feluttalade orden:

 • Cheugy (CHOO-gee): En trendig term som populariserats av Gen Z och används för att håna en föråldrad och omodern estetik som vanligtvis förknippas med millennials, som “Live, Laugh, Love”-tecken.
 • Chipotle (chih-POHT-lay): Den amerikanska snabbmatskedjan blev centrum för en viral trend i år som utmanar Baby Boomers att uttala namnet.
 • Dalgona (tal-goh-NAH): En koreansk godis gjord på smält socker och bakpulver, populärt i Netflixs “Squid Game”. Touma noterar att vissa talare verkar producera ett “K” istället för “G” i mittenstavelsen.
 • Dogecoin (DOHJ-coin): En splittrande kryptovaluta som började något ironiskt innan den populariserades av Elon Musk, vilket fick dess värde att öka dramatiskt.
 • Eilish (EYE-lish): Sångerskan Billie Eilish, vars album “Happier Than Ever” släpptes i år till kritikerros och nominerades till Grammy Awards Årets album.
 • Ethereum (ih-THEE-ree-um): Ytterligare en kryptovaluta som skjutit i höjden i värde i år mitt i den decentraliserade valutaboomen.
 • Ever Given (EV-er GIV-en): Namnet på skeppet som blockerade Suezkanalen i mars och kostade miljarder dollar i förlorad handel. Många nyhetsuppläsare misstog namnet på fartyget som “Evergreen”, namnet på företaget som äger fartyget, som var tryckt på skrovet.
 • Glasgow (GLAHZ-go): Värdstaden för novembers FN:s klimatkonferens uttalades fel av både president Joe Biden och förre presidenten Barack Obama.
 • Kelce (KELs): Philadelphia Eagles center Jason Kelce avslöjade på radio i år att hans lagkamrater och media hade uttalat hans namn felaktigt i flera år.
 • Omicron (AH-muh-kraan / OH-mee-kraan): En ny variant av covid-19 identifierades först i november, namngiven i enlighet med Världshälsoorganisationens system för att identifiera varianter med grekiska bokstäver. Touma noterar att det uttalas olika i USA och Storbritannien
 • Shein (SHEE-in): Det kinesiska snabbmodeföretaget i centrum för “Shein haul”-trenden, där deltagarna spelar in sig själva när de provar många olika kläder från företaget.
 • Stefanos Tsitsipas (STEH-fuh-nohs TSEE-tsee-pas): För närvarande rankad som världens nummer 4de bästa tennisspelare, den grekiska idrottaren blev internationellt framstående när han förlorade mot Novak Djokovic i finalen i French Open i juni.
 • Yassify (YEAH-sih-fai): En populär trend där flera skönhetsfilter appliceras på välkända bilder eller porträtt för komisk effekt.
Reklam
Föregående artikelNu kan du ringa ljud- och videosamtal från Gmail appen
Nästa artikelAirPods Pro 2 och tre nya Apple Watch-modeller väntas hösten 2022, större skärm iPhone SE 2023

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här