Hem Guider Den ultimata guiden för att hitta billiga flyg 2022

Den ultimata guiden för att hitta billiga flyg 2022

2512
1
Flyg lyfter i skymning
Reklam

Flyga till en spännande destination i ett flygplan efter att ha upptäckt ett lågprisflyg är fantastiskt.

För många resor är flygresan den dyraste delen av resan. Även om kostnaderna för transatlantiska flygningar har sjunkit under de senaste åren, kan de fortfarande göra en stor skada i allas plånböcker och budgetar. Oavsett om du är en enkel ensamturist eller ett hushåll som vill semestra utomlands, kan upptäcka ett billigt flygerbjudande vara det som gör eller avbryter din resa.

Reklam

När allt kommer omkring, om ditt flyg är för dyrt, kommer du med största sannolikhet att fortsätta skjuta upp resan. Jag har sett det ske gång på gång.

Och ändå har flygbolagen varje dag otaliga fantastiska erbjudanden – från felaktigt släppta priser till specialerbjudanden till sänkta priser för att konkurrera med ett annat flygbolag. Det finns billiga priser och de kan göra din drömresa till verklighet – om du förstår var du ska leta.

Idag ska jag hjälpa dig att bemästra konsten att upptäcka en billig flygresa. Det här är de specifika stegen jag har följt i ett decennium för att få den billigaste flygbiljetten varje gång jag flyger. Om du också följer dem kommer du aldrig att vara den person på ett flyg som betalade mest för sin biljett!

Så här upptäcker du ett lågprisflyg oavsett var du vill komma in i världen:

Förbise myterna

Det allra första att förstå när det gäller att upptäcka ett lågprisflyg är att det inte finns någon magisk spåkula eller en hemlig ninjateknik för att göra det. Det finns många myter på nätet om hur man hittar billiga flygresor. I själva verket har du förmodligen stött på många av dem under din sökning för att hitta det bästa flygerbjudandet!

De är alla lögner. De kommer att leda dig vilse.

Många webbplatser använder sig av typiska och föråldrade missuppfattningar. Här är de mest typiska missförstånden som är 99,9% felaktiga:

Det är INTE billigare att köpa flygbiljetter på en tisdag (eller någon annan specifik dag för den delen).

Det finns INGA bevis för att inkognito ger mer överkomliga erbjudanden.

Du kan inte förutsäga flygbolagens priser och webbplatser som gör det tar i grunden en välgrundad (men troligen felaktig) gissning.

Flygbolag använder avancerade dator- och prisalgoritmer för att räkna ut priser och köra försäljning baserat på tid på året, resenärers behov, väderförhållanden, betydande evenemang/festivaler, tid på dygnet, konkurrentpriser, bränslekostnader och mycket mer. Dessa så kallade “tricks” fungerar inte längre. Systemet är för smart.

Lyssna inte på någon som säger något annat till dig. Alla som säger det vet inte vad de pratar om. Dessa myter kommer till 100 % att leda dig vilse.

Var flexibel med dina resdatum och tider

Flygbolagets biljettkostnader varierar avsevärt beroende på veckodag, tid på året och kommande semestrar, som jul, nyårsafton, Thanksgiving eller industrisemestern. Augusti är en enorm månad för att resa runt i Europa, och alla vill åka till någonstans varmt under vintersäsongen eller resa när barnen inte har skolan så undvik lovveckor.

Billiga flyg i ett nötskal: om du ska flyga när alla flyger, då kommer din biljett att kosta mer.

Försök att vara mångsidig med dina datum. Om du är tänker resa till Paris, åk till Paris på våren eller hösten när färre besöker och flygpriserna är billigare.

Men om du vill åka i mitten av augusti? Du har ingen tur. Hawaii över jul? Lycka till! Priserna kommer att vara som högst.

Tricket är att flyga under lågsäsong. Bläddra bland alternativa datum så att du kan dra nytta av den bästa dagen. Ju styvare dina strategier, desto mindre sannolikt är det att du upptäcker en bra förmånlig affär.

Dessutom är det nästan alltid billigare att flyga mitt i veckan än på en helg på grund av det faktum att många reser på helgerna och flygbolagen drar upp sina kostnader då. Priserna är likaså billigare om du flyger efter en större semester, liksom flyg tidigt på morgonen eller sent på natten är billigare eftersom färre vill resa då (vem vill gå upp tidigt?!). Fredagar och måndagar är också dyra eftersom det är då de flesta tjänsteesenärer flyger.

Flygbolag är inte dumma. De förstår när ett firande, semester, större sportevenemang eller skollov dyker upp – och de höjer kostnaderna på lämpligt sätt.

Var flexibel med dina datum och tider så sparar du en del pengar.

Var flexibel med dina platser

Om du inte kan vara flexibel med när du flyger, kan du kanske vara mångsidig med var du flyger. Det är bäst att vara både och, men om du verkligen vill spara mest pengar och få ett billigt flyg för din resa, måste du åtminstone vara mångsidig med det ena eller det andra.

Flygbolagens sökmotorer har faktiskt gjort det enkelt att söka i hela världen för att hitta den billigaste biljetten. Du behöver inte längre söka manuellt, stad för stad, dag för dag. Webbplatser som Skyscanner, Momondo och Google Flights använder alla utforskande verktyg som gör att du kan utgå från din hemmaflygplats och se en karta över världen med alla flygresor. Detta gör att du snabbt kan jämföra flera platser utan att behöva konceptualisera alla möjliga alternativ. Du kommer förmodligen till och med att hitta några intressanta platser som du inte ens hade tänkt på heller!

Om du är mångsidig med vart du vill åka (dvs. var som helst utom huset), så här ska du göra:

Gå till Google Flights och klicka på kartan:

Steg 1: Bläddra i Google Flights efter billiga flygbiljetter.

Steg 2: Ange sedan din avresestad och datum. Nu kan du titta på ett brett utbud av alternativ på kartan. Om du inte har en viss plats eller datum kan du söka genom alternativet “Mångsidiga datum” som söker på Google Flights efter billiga flygbolagsbiljetter.

Faktum med flygresor är att det ständigt finns en affär till någon plats – det kanske inte är ditt första alternativ. Ändå, om du är mångsidig när det gäller vart du vill åka, kommer du alltid att få ett erbjudande och samtidigt spara massor av pengar.

När du är låst till en plats åt gången, är du fast vid vilken kostnad som helst. Absolut ingenting kan ändra på det. Men när du blir flexibel, öppnar sig helt plötsligt hela världen för dig och du kommer att hitta fantastiska lågprisflygbiljetter!

Flyga med budgetflygbolag

För år sedan, om du ville flyga mellan kontinenter, var du i första hand fast med konventionella dyra flygbolag. Det är inte längre sant. Flygbolag med budgetplan betjänar nu korta och medeldistansresor runt om i världen, medan många långdistansbudgetbolag skrotade sina rutter under COVID.

AirAsia erbjuder galet billiga erbjudanden runt om i Asien och Australien – inklusive flyg från Australien till Thailand för under 1500 SEK!

Indiska och Mellanösternflygbolag erbjuder billiga flygningar över hela subkontinenten och Afrika.

Nuförtiden kan du flyga till majoriteten av destinationerna runt om i världen på ett lågprisflygbolag. Visst, de kanske inte är lika bekväma och du kan behöva betala för premiumuppgraderingar som incheckade väskor och måltider, men de tar världen till din dörr utan att plånboken blöder.

Se bara till att hålla utkik efter avgifter. Det är så de genererar inkomster! Budgetflygbolag tar ofta ut kostnader för incheckade väskor, handbagage, utskrift av ditt boardingkort, användning av kreditkort och allt annat de kan komma undan med. Se till att lägga ihop kostnaden för biljetten OCH kostnaderna för att säkerställa att priset är lägre än en större leverantör.

Kvinna tittar på destinationstavla på flygplats

Flyg inte alltid direkt

Det hjälper inte bara att vara mångsidig med datum och platser, men att vara mångsidig med vägen du tar är en annan destination för att få ett lågprisflyg. Till exempel är det ofta billigare att flyga till London och ta ett flygbolag med en reseplan till Amsterdam än att flyga direkt till Amsterdam från din avresestad.

Du kan också göra detta för att lämna. Det kan vara billigare att flyga från en närliggande flygplats. Jag söker vanligtvis på andra flygplatser för att se om det är billigare att flyga/köra/träna dit och sedan flyga till min slutdestination. För långa internationella flygningar kan det vara värt den inkluderade tiden!

Om du bokar separata resor, se till att ha minst tre timmar mellan anslutningarna. Detta kommer att erbjuda dig utrymme i fall det skulle bli ett uppehåll eftersom ditt andra flyg inte kommer att vänta på dig (du har bokat med ett annat flygbolag, så de kommer inte att bry sig om du är sen eller inte).

Att lämna en tretimmarsbuffert kommer också att täcka dig för ett försäkringsskydd eftersom många försäkringsbolag kräver att du har minst 3 timmars försening innan du kan göra en skadeanmälan.

Denna metod är mer jobb eftersom du behöver ta reda på många olika vägar och kolla olika flygbolag. Det kan dock minska kostnaderna för ditt flyg, vilket förtjänar extra ansträngning om du i slutändan sparar några tusenlappar.

Tänk på: Om du någonsin har ett försenat flyg till eller från USA eller någon destination med lång flygresa kan du har rätt till ytterligare betalning (uppåt 600 EUR). Kolla med ditt försäkringsbolag.

Håll ett öga efter unika erbjudanden

Innan du börjar försöka hitta speciella deals, se till att du har registrerat dig för några nyhetsbrev. Genom att registrera dig med abonnentlistan för flygbolag och sista-minuten-erbjudandensajter får du tillgång till de absolut bästa erbjudandena som finns. Visst, 99 % av dem kanske inte passar din resplan men att hålla koll på erbjudandena garanterar att du inte missar en enastående chans.

I allmänhet erbjuds lågprisflyg bara under en begränsad period (normalt 24 timmar). Om du inte alltid söker på nätet efter försäljning, kommer du troligen att gå miste om de bästa erbjudandena.

Jag skulle ha förlorat en tur- och returbiljett till Thailand för 7 000 kronor (normalt 15 000 SEK) om jag inte var registrerad på webbplatser med flygerbjudanden. Se vår reseguide för Thailand.

Dessutom använder flygbolagens nyhetsbrev vanligtvis förmåner med frekvent flygare. Om du reser mycket kan dessa poäng resultera i gratisflyg och fantastiska uppgraderingar.

Tänk på att inte alla flygsökmotorer är lika bra

För att hitta det bästa erbjudandet måste du söka på flera webbplatser. Många viktiga sökwebbplatser listar inte budgetleverantörer eller okända utländska flygbolag eftersom dessa flygbolag inte vill betala en bokningsprovision. Andra listar inte schemaläggningswebbplatser som inte är på svenska. Och andra visar fortfarande bara kostnader erhållna direkt från flygbolag.

Enkelt uttryckt är inte alla flygsöksajter skapade lika och alla har sina fördelar och nackdelar.

Jag har ett par favoriter som jag alltid börjar med eftersom de tenderar att konsekvent avslöja de allra bästa resultaten. För mig är de allra bästa webbplatserna för att upptäcka ett lågprisflyg följande:

  • Skyscanner – Den allra bästa bokningswebbplatsen som finns. De har ett fantastiskt användargränssnitt (och en fantastisk app för mobilen).
  • Momondo – De söker bland de flesta flygbolag och sajter i världen och kommer tillbaka med billigare flyg 92 % av gångerna. Använd dem hand i hand med Skyscanner.
  • Google Flights – Fantastisk onlinesökmotor som låter dig se kostnader för flera platser.

Vanligtvis börjar jag alla mina sökningar med Skyscanner eftersom den söker igenom alla stora OCH små lågprisflygbolag, icke-svenska webbplatser, svenska webbplatser och vad som helst däremellan. Jag har använt dem sedan 2008 och alla webbplatser de länkar till eftersom de har strikta krav på vem som får synas på deras sajt. Det är bland de mest omfattande schemaläggningswebbplatserna där ute, de har det mest överkomliga priset 99% av tiden, och det är sökmotorn för alla andra resespecialister som jag förstår användningen också. På senare tid har Google Flights också vuxit på mig och används flitigt senaste åren.

Dra fördel av studentrabatter

Om du är student (eller under 26) finns det många, massor av rabatter lätt tillgängliga för dig. Du kan vanligtvis upptäcka priser på 20-30 % rabatt på standardpriset. Detta gör att du kan komma mycket längre bort samtidigt som du sparar mycket pengar.

Om du är osäker på vilka flygbolag som ger rabatter, besök deras hemsida eller ring dem. Att gräva lite för att spara 20% (eller mer) kommer att vara värt det!

Blanda och matcha flygbolag

När du bokar direkt med ett flygbolag kommer du bara att kunna flyga det flygbolaget och eventuella partnerflygbolag det har. Det tyder på att dina alternativ kommer att vara begränsade när det gäller att hitta den perfekta resplanen eller spara mest pengar.

Vanligtvis kommer det att vara tillräckligt. Men om du jagar efter större besparingar, försök boka dina biljetter på separata flygbolag. Till exempel, om du flyger från New York till Paris, kan du ha en mellanlanding i London. Att schemalägga båda sträckorna som en biljett kommer att vara enkelt, men det kommer sannolikt inte att spara pengar.

Boka istället ditt flyg från New York city till London som en biljett och efter det din biljett från London till Paris med ett annat flygbolag. Det gör att du kan se dig omkring efter det bästa fyndet. Det är mer arbete, men kostnadsbesparingarna (och mångsidigheten) kan vara värt det.

Detta är vad majoriteten av tredje parts bokningswebbplatser som Kiwi.com gör. De sätter ihop resor med de flyg de kan hitta för att garantera att du får det mest överkomliga priset.

Om du letar efter det mest överkomliga priset och inte är nöjd med det du hittar på flygbolagets webbplats, prova att reservera separata resor med olika bolag. Du kanske bara snubblar över en hel del!

Använd eurobonus, cashpoints eller liknande bonusprogram

Så fort du vet att du vill åka någonstans måste du registrera dig för ett resebelöningskort. Flygbolagens belöningsprogram är det bästa sättet för ivriga resenärer som jag tjänar helt gratis flyg, reseförmåner och gratis hotellvistelser. De tillhandahåller flyguppgraderingar, enorma välkomstbonusar, kredit till samåkning som Uber eller Lyft, tillgång till kostnadsfria evenemang, tillgång till flygplatslounger och mycket mer.

Oavsett hur ofta du flyger bör du vara registrerad hos minst ett belöningsprogram.

Om du är smart med dina pengar och samlar poäng och bonusar, kan du resa runt i världen för väldigt lite. (och ofta helt gratis).

Jämför biljettkostnader för resenärer

Om du reser med kompisar eller familj, sök inte efter eller köp flera biljetter i ett enda köp. Flygbolag avslöjar ständigt den högsta biljettpriset i en grupp biljetter vilket innebär att du kommer betala mer än du behöver.

Flygbolag har massor av olika priser för biljetter (dessa är baserade på en mängd olika element). De vill sälja biljetter i största möjliga prisklass och, när de grupperar biljetter tillsammans, listar de alltid priserna i den största biljettklassen.

Till exempel, om du är ett hushåll på 4 och du letar efter fyra platser, kommer flygbolaget att upptäcka 4 platser tillsammans och visa ditt pris baserat på den högsta biljettkostnaden. Så om plats A är $200, platser B och C är $300 och plats D är $400, kommer det att prissätta dessa biljetter som $400 vardera istället för att presentera de enskilda biljettpriserna. Om prisskillnaden är stor, leder det till en betydande extra kostnad.

Sök därför ständigt efter biljetter som ensamstående. Efteråt, i kassan, kan du välja dina platser så att du och ditt hushåll sitter tillsammans. Och även om ni inte hamnar bredvid varandra, är det en rimlig affär för att spara ett par tusen kronor.

Leta efter biljetter i andra valutor

Om ditt lands valuta för närvarande är stark jämfört med andra runt om i världen, sök flygresor i ett land där valutan är svagare.

Till exempel, när den amerikanska dollarn var stark och den Nya Zeelands valuta svag, upptäckte jag ett enkelresa från Australien till NYC för ca 1000 dollar. Men när jag kollade på den Nya Zeeländska varianten av flygbolagets hemsida hittade jag samma biljett för 600 dollar.

Det var samma flygbolag, samma flyg och samma bokningsklass

Det var bara bokat i en annan valuta. Det här förslaget fungerar inte alltid, men det fungerar tillräckligt ofta så att det är något värt att se över om din valuta för närvarande är stark.

Boka tidigt (dock inte för tidigt)

Flygbolagspriserna fortsätter att stiga ju närmre du kommer till avgång, men det finns en sweet spot när flygbolagen börjar antingen sänka eller höja priserna baserat på efterfrågan. Vänta inte till sista sekund men boka inte långt, långt i förväg heller. Den allra bästa tiden att boka ditt flyg är cirka 2-3 månader före din avresa, eller cirka 5 månader innan om du ska till din plats under högsäsongen.

Summering

Att hitta ett billigt flyg handlar om att vara mångsidig och bli innovativ. Det kan ta lite ansträngning, men erbjudandena finns där ute om du vill titta. Följ tipsen ovan för att börja, men slösa inte bort timmar och timmar på jakt efter ett billigt flyg. Om du investerar mer än en timme för att boka ett flyg, spenderar du för mycket tid.

Använd idéerna ovan om hur du får en billig flygresa för att få bollen i rullning. Gör det så får du alltid en bra affär!

Originally posted 2021-12-23 07:01:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelNvidias helt nya RTX 2050 bärbara GPU kan potentiellt skapa mer prisvärda bärbara datorer
Nästa artikelTom Holland efterlyser en mer mångsidig “Spider-Man” – Tiden för Spider-Woman är nu.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här