Hem Guider Thailand reseguide

Thailand reseguide

860
2
Bruna träbåtar på strand i Thailand
Reklam

Thailand är Sydostasiens resecentrum. Majoriteten av besökarna som kommer in i regionen flyger till Bangkok och gör det till sin bas för att göra rundan när de backpackar runt i Sydostasien.

Thailand talar för sig själv

När du hör dess namn tänker du för närvarande på stränder, skönhet, djungler och mat. Och dina tankar är perfekta.

Reklam

Med sina rika djungler, berömda stränder, förstklassig dykning, enastående mat, vänliga och billiga priser, är Thailand överlägset mitt favoritland på planeten! Jag har faktiskt varit orolig över nationen med tanke på att 2005, bodde där i 2 år, och alltid verkar dras tillbaka till det. Det är en lätt nation att resa och du kan möta många andra människor där.

Thailand har mycket att erbjuda resenärer – oavsett din budget. Du kan ryggsäcka Thailand här med en begränsad budgetplan eller så kan du leva det eleganta reselivet på eleganta resorter på stranden.

Eller helt enkelt ta en resa med en blygsam budget och få mycket värde.

Thailand – nationen har något för alla

Att backpacka Thailand är vanligtvis det sätt som de flesta människor reser runt på, men det betyder inte att det verkligen är grovt. Du kan resa Thailand bra utan att investera en massa pengar. Jag anser mig vara en backpacker men det betyder inte att jag stannar i sovsal hela tiden. Du kan få personliga rum och fantastiska måltider till låg kostnad.

Landet är ett slitet läge på ryggsäcksstigen och vad som än är bekvämt och enkelt. Men det finns fortfarande massor av platser utanför allfartsvägarna bort från folkmassorna och priserna de ger.

Denna Thailand reseguide kommer att berätta hur du tar en resa genom landet som en professionell, vad du ska göra för att förhindra, hur mycket saker kostar, de bästa sakerna att se och vad som helst däremellan! Du borde använda den här guiden om du vill 

a) backpacka i Thailand

b) Letar efter saker att göra i Thailand

c) Försöker planera en resa med en tydlig budgetplan

Andra saker att se och göra i Thailand

1. Besök Grand Palace och Wat Pho

Thailands kungliga palats byggdes i slutet av 1700-talet av kung Rama I och är den nuvarande drottningens officiella residens (även om han inte bor där någonstans längre; nu används den bara för ceremonier). Det är en slående plats fylld med olika tempel, bestående av Wat Pra Kaeo, som hyser 1400-talets Emerald Buddha. Närliggande Wat Pho är välkänt för två saker: en större än livet gyllene liggande Buddha-staty och en extremt avkopplande massageskola.

2. Gå till Khao Sok National 

Park Khao Sok National Forest, som finns i södra Thailand, är ständigt rankad som en av de allra bästa i Thailand, med extraordinära vandringar, utomhuscamping, kalkstenskarst, svalkande floder och en glödande sjö. Du kommer att upptäcka semi-utmanande promenader, massor av vilda djur, vandringsleder och otroliga solnedgångar. Parkentrékostnader 200 THB (6 USD).

3. Hoppa runt i de gamla huvudstäderna

Mellan Chiang Mai och Bangkok finns Thailands tre antika huvudstäder – Sukhothai, Lopburi och Ayutthaya. Att besöka dem på väg norrut är ett unikt sätt att ta sig från Bangkok till Chiang Mai. Du får lära dig mer om det antika Thailand och se livet på landsbygden när det är som bäst. Min favorit är Ayutthaya.

4. Varva ner på tropiska öar

Thailand har en miljon och en underbara tropiska öar. Vissa är överutvecklade, medan andra bara har en enda stuga på sig. Du hittar allt här. Några av de bästa öarna här är– Ko Samet, Ko Taruato, Ko Lanta, Ko Chang, Ko Tao, Ko Jum, Ko Lipe, Ko Phi Phi, Phuket, Similanöarna och Ko Samui.

5. Ta del av Full Moon Celebration

Om du gillar att festa, finns det ingen mycket bättre fest över hela världen än det välkända Full Moon Celebration. The Moon Celebration är en gigantisk festivalliknande fest med mycket drickande, dans och droger. Varje bar har sin egen stereo, så du kommer att höra olika musik högljutt spränga på stranden varannan meter. Själva stranden kantas av personer som säljer alkohol, elddansare som visar shower och små bås som erbjuder ansiktsmålning som lyser i mörkret. Visst, det är väldigt turistigt men det tyder inte på att det inte är särskilt roligt och det är lika mycket en del av Thailand som allt annat.

6. Gå djungelvandring

Det finns några fantastiska djungelvandringsmöjligheter i norra Thailand. Se till att gå på en flerdagars promenad. De kortare promenaderna är inte lika utmärkta och bergsfolket du besöker liknar att gå till en fattig Disney World på landsbygden. De största utgångspunkterna är Chiang Mai och Chiang Rai. Planera inga resor i förväg, du kan boka den här typen av tillflyktsorter genom vandrarhemmet eller vandrarhemmet du bor i närheten. Om du schemalägger online i förväg kommer du att betala mer.

7.på Similanöarna.

DykDykning här är en populär aktivitet på grund av det kristallklara vattnet och det fantastiska havslivet. Den mest prisvärda platsen att ta reda på är på ön Ko Tao, som riktar sig specifikt till dykresor. De flesta människor går inte om de inte tänker dyka. Även om du kan dyka över hela landet, erbjuder Similanöarna den allra bästa dykningen. Om du dyker Similanöarna, se till att se Elephant Head Rock, och revet hyser en hel del fiskar, snappers, rockor och sköldpaddor. Dagsturer börjar på 3 700 THB (110 USD).

8. Upptäck matlagning

thaimat är smaskigt och det är ganska lätt att laga. Över hela landet kommer du att upptäcka ställen att lära dig, även om det bästa finns kvar i Chiang Mai och Bangkok. Även om du inte förbereder dig för att laga mat hemma, får du åtminstone investera en dag i att göra och konsumera utsökt mat.

9. Utforska Khmer-templen i Isaan

Det finns många tempel byggda i hela området, längs de gamla vägarna som förbinder Angkor med de andra byarna. Den största av dessa är Phimai, som ligger i slutet av den gamla motorvägen. I Buriram-provinsen finns två andra fantastiska Khmer-tempel bara några kilometer från varandra. Phanom Rung byggd på toppen av en kulle och Muang Tum som är vid foten av kullen.

10. Gå av stigen i Isaanunderbesökta

Bland de mestplatserna i landet är Isaan mestadels ett land med gårdar och byar. Detta är en fantastisk plats att undkomma den frenetiska resenärsmiljön i resten av nationen. Den är inte överkörd av turister, och du får en möjlighet att uppleva thailändsk kultur på ett annat, mer personligt sätt. Jag tror att det är bland de mest fascinerande platserna i landet.

11. Ta dagståget

Att ta dagståget från Bangkok till Chiang Mai är inte bara billigare, men en mycket bättre metod för att se landsbygden än nattåget. Visst, du slösar bort en dag men du ser landsbygden, du upplever hur thailändare tar tåget och du blir omhändertagen till försäljare som kommer av och på varje stopp som erbjuder måltider för 15 THB (0,45 USD). Utflykten är fortfarande en av mina favoritupplevelser i Thailand. Se bara till att du har en utmärkt bok!

TIPS: Researcha se och göra aktiviteter på Youtube

Det finns mängder med videos om olika aktiviteter i Thailand så se till att kolla runt en hel del på Youtube för att förstå vilka aktiviteter som passar dig och vad du absolut inte vill missa, därefter kan du börja planera en färdplan med mer.

Inspirationsvideo från Youtube av Lost LeBlanc

12. Elefantnaturparken

Visst kan du oroa dig för Thailand och rida på en elefant, men många av dem i detta land upplever övergrepp. En ännu mycket bättre metod för att komma nära och personligt till djuren är att vara volontär på Elephant Preservation Centre nära Chiang Mai. Det är en sensationell plats, tillåter dig att ge tillbaka till samhället och låter dig hjälpa och ha kul med dessa fantastiska djur på en gång. Efter att ha kommit hit kommer du att förstå varför du ALDRIG borde rida på en elefant i Thailand. En endagsseende kostar 2 500 THB (75 USD) för vuxna.

13. Beundra Wat Doi Suthep

Detta sensationella buddhistiska tempel ligger i Doi Suthep-Pui National Park, 16 miles från Chiang Mai. En spårvagn eller en vandring upp till 300 åtgärder tar dig till toppen av Doi Suthep, där den glittrande guldspiran väntar på dig. Templet går tillbaka till 1300-talet och rymmer ovanliga reliker från Buddha. Det är faktiskt för fantastisk utsikt för att gå miste om, så lämna inte Chiang Mai utan att åka till Wat Doi Suthep. Inträde är 30 THB (0,90 USD). Det är öppet från 06:00-18:00.

14. Gå till den gyllene triangeln

Punkten där Mekongfloden möter Ruakfloden är känd som den gyllene triangeln. Du kan ta en båt och bege dig till Golden Triangle Park, eller ta en titt på några av de många Buddha-statyerna och marknaderna.

15. Ko Phi Phi

Detta är en av de mest populära turistöarna i Thailand. Från det välkända Maya Bay (som gjorts välkänt i The Beach) till aporna på den passande namnet Monkey Beach till dykning och nattliv, det finns faktorer som individer flockas hit. Ön skadades av tsunamin 2004 och har faktiskt restaurerats och etablerats i ännu högre utsträckning än tidigare.

16. Ko Lipe

Beläget i södra Thailand, är denna halvvägs utanför kartön en av mina favoritplatser på planeten. Här på Ko Lipe tar de extremt vänliga invånarna in den dagliga fångsten för enastående skaldjur. Stränderna är fantastiska, vattnet varmt och ön billig. Jag kom i 3 dagar och efter det bodde jag här i en månad. Under de senaste åren har det faktiskt blivit väldigt utvecklat och det är inte den sömniga lilla ön det brukade vara men det är fortfarande mycket mindre utvecklat än många andra destinationer i Thailand. Dessutom är du nära en orörd och outvecklad rikstäckande marinpark där du kan snorkla och njuta av några stränder för dig själv!

17. Handla på de drivande marknaderna

Thailand har många marknader. Den kanske mest nyckfulla av dessa är de flytande marknaderna, som kan upptäckas över hela landet. Några av de bästa är Damnoen Saduak, i Ratchaburi, och Taling Chan Weekend Floating Market i Bangkok. Du kommer att upptäcka rangliga båtar fulla av livfulla produkter och maträtter. Du kommer att få massor av fantastiska bilder! (Även om det till slut blev mycket turistigt att gå till de flytande marknaderna, vill du inte missa en tidig morgonshopping från båt till båt.).

18. Ryggsäck i Kanchanaburi-provinsen.

Här hittar du en överdådig skog som är idealisk för vandring, även om områdets historia är ganska mörk. Den ökända Death Railway ligger här och förbinder Burma och Myanmar, som byggdes under andra världskriget av krigsfångar. Det är också här du hittar bron över floden Kwai, utvecklad med hjälp av krigsfångararbete och ämnet för både en film och en bok. Även om det är en spöklik påminnelse, är det en viktig del av Thailands historia.

19. Motorcykel genom norra Thailand.

Runt områdena Chiang Mai och Chiang Rai finns det massor av fantastiska stigar. Många individer hyr cyklar och turnerar i landskapen. Du kan göra en studieresa, eller så kan du ta ett antal dagar – vad som än matchar ditt schema. Mai Hong Boy-provinsen erbjuder en fantastisk loop som du kan göra med början i Chiang Mai och slutar i Pai. Obs: Se till att om du leasar en motorcykel är du bekväm med att köra den och aldrig (någonsin) dricka och köra.

20. Varva ner i Pai.

Pai har faktiskt vuxit som en turistort under mer aktuella år, men det är fortfarande ett bra ställe att lämna lite av galenskapen i dina större städer. Det är en riktig backpackersstad, belägen i norra Thailand. Det är inbäddat i böljande gröna berg och omgivet av vattenfall och otroliga vandringsleder. Se till att ta en studieresa till Tham Lot-grottorna, där du kan ta ett stopp för att simma i vattenfall och varma källor på din metod där. Bo på gränsstaden i en vacker liten bungalow, hyr en cykel, passera genom kullarna och bada i de svala vattenfallen.

21. Åk till Phuket.

Denna ö är det största turistmålet i Thailand. Du hittar utmärkta stränder och fantastiska aktiviteter på denna ö, och om du håller dig borta från Patong Beach kan du undvika det mesta av överutvecklingen och folkmassorna. Phuket lockar många resenärer, och om du verkligen vill njuta av området, gå ut ur de primära områdena.

Thailand resekostnader

Boende– Thailand är mycket låg kostnad, även om norr är mycket mer överkomligt än Bangkok och de södra öarna. Du kan hitta billiga pensionat för så lite 300 THB (9 USD) per natt i städer och 200 THB (6 USD) per natt på landsbygden, men i storstäderna som Chiang Mai och Bangkok börjar utrymmet på cirka 400 THB (12) USD) per natt. På öarna eller för ett trevligare utrymme med en luftkonditionering, räkna med att betala 600 THB (18 USD) och uppåt per natt. Standardbungalower kostar precis lika mycket. Hotell börjar på cirka 1 350 THB (41 USD) per natt och ökar därifrån. Stora resorter på öarna kostar från 1 700 THB (15 USD) per natt för en stuga på stranden. Sovsalar, som gradvis är utbredda över hela landet, varierar från 100-150 THB per natt. Airbnb växer också i Thailand och många städer har ett bra val. Ett delat rum kostar cirka 350 THB (11 USD) per natt och uthyrning av ett helt hus börjar cirka 700 THB (21 USD) per natt.

I Thailand är det faktiskt vanligtvis billigare att boka ditt boende online via sajter som Booking.com och Agoda än att dyka upp ansikte mot ansikte. Medan vissa platser gör det möjligt för dig att räkna ut priser, gör de flesta platser inte det (såvida du inte bokar långsiktigt). Bokningssajterna online använder rabattpriser mycket bättre än vad du kommer att få om du bara dyker upp, så boka alltid online om du kan!

Mat är billigt i Thailand

Mat är faktiskt billigt i Thailand. Gatumat kostar så lite som 20 THB (0,60 USD), men vanligtvis spenderar du cirka 35-50 THB (1,05-1,50 USD) per måltid om du vill ha något riktigt mättande. Om du bor med den lokala gatumaten kan du äta för cirka 120-170 THB (4-5 USD) per dag. De flesta västerländska måltider (hamburgare, pizza, pasta och så vidare) kostar mellan 170-340 THB (5-10 USD), även om de kan vara högre i de finare västerländska anläggningarna. Med tanke på att maten är så billig, är det ingen mening med att handla mat om du inte vill få några färdiggjorda sallader eller frukter. Besök varje stadsguide för specifika matrekommendationer på varje plats!

Att veta att deras målkunder huvudsakligen är resenärer, kan västerländska matställen vara dyra jämfört med thailändsk mat. Vissa av de aktiva ingredienserna måste också importeras, vilket bidrar till de högre kostnaderna. Majoriteten av västerländsk mat bleknar också i jämförelse med originalet, så det är bäst att undvika det helt och hållet. Jag menar, du kom inte hela vägen för att göra det här för att få en dålig hamburgare eller pizza, eller hur?

Aktiviteter & Dagsturer 

kostar 500-1 200 THB (15-36 USD) beroende på aktivitet. Djungelvandring kostar 1 000-1 685 THB (30-50 USD) dagligen. Tänk på att du har större förhandlingsstyrka om du väljer en grupp. Många parker och rikstäckande museer kostar mellan 50-100 THB (1,50-3 USD) att gå in i (som icke-thailändare betalar du alltid ett högre pris). En PADI-dykackrediteringskurs (otroligt populär i Thailand) kostar cirka 10 000 THB (300 USD), men består vanligtvis av boende.

Boka alltid dina turer och aktiviteter när du kommer hit. Håll dig till resebyråer som säljer på marken (de är lätta att upptäcka, och ditt pensionat kommer förmodligen att ha någon). Om den första reserepresentanten inte vill förhandla med dig, fortsätt till nästa. Att boka turer online är alltid dyrare.

Hur mycket kostar det att backpacka i Thailand?

Om du backpackar Thailand är det strategiskt att budgetera mellan 825-1150 THB (25-35 USD) per dag. Den här budgeten ger dig ett eget utrymme (bara fläkt) med ett delat badrum (eller en sovsal i den nedre delen), mat från gatustånden, ett par drycker per dag, ett par turer ibland och lokal transport.

Kvinna i röd klänning med backpack ryggsäck i thailand

Om du investerar mer tid på de öar där saker tenderar att bli dyrare, budgetera mot den större delen och till och med uppåt 1330 THB (40 USD) per dag. Med en budget på cirka 1 650 THB (50 USD) dagligen skulle du kunna flyga mellan vissa destinationer, äta mer läckra skaldjursmiddagar och internationella måltider, ta fler turer och aktiviteter du vill, sova i luftkonditionerade rum och äta Mer.

Om du vill stanna kvar på västerländska hotell eller dyra semesterorter, äta mest västerländsk mat eller i turistområden, konsumera mycket, göra en hel del turer och flyga mycket, måste du budgetera 3 300-5 000 THB (100-150 USD) per dag. Efter det är himlen gränsen.

Thailand Reseguide: Tips för att spara pengar

Thailand är en billig nation och det är svårt att spendera för mycket. Ändå finns det några saker som kommer att spränga din budget (som alkohol, turer och resor till öarna). Om du har en riktigt snäv utgiftsplan (eller helt enkelt vill minska utgifterna) så har vi tips på hur du kan spara mycket mer pengar under ditt besök.

Lev som lokalbefolkningen – Go local – Den enklaste metoden för att spara pengar i Thailand är att bara leva som en lokalinvånare. Ta lokala bussar, konsumera gatumat och drick lokal öl. Den typiska thailändskan bor på mindre än 7 750 THB (233 USD) varje månad i Bangkok, och ännu mindre på utnaför städerna. Om du bor på billiga pensionat och äter gatumat kan du spendera så lite som 335 THB (10 USD) per dag.

Ät gatumat – När du hittar gatumat, tveka inte att konsumera det. Det är säkert – ibland är det till och med mycket säkrare än restaurangmat. Om det inte var det, skulle thailändska individer inte trängas i matstånden varje dag. Du kommer att upptäcka det bästa av Thailands mat på gatan och det kommer att kosta dig en fraktion av vad du betalar på en restaurang.

Dra nytta av happy hour – Thailands har massor av happy hour som har halva priser på drycker och 2-för-1-erbjudanden.

Köp öl på 7-Eleven – Att köpa öl på Thailands vanliga 7-Elevens och dricka ute kommer att spara en hel del på din barnota. En öl i 7-Eleven kostar cirka 35 THB (1,05 USD), medan samma öl kommer att kosta 100-170 THB (3-5 USD) i en restaurang eller bar.

Planera inga turer innan du anländer – Vill du ta en matlagningskurs? Går du med zip-lining? Vandring i djungeln? Dyka? Vänta tills du kommer till Thailand för att boka något. Resebyråer finns på samtliga turistområden och försöker erbjuda sina turer. Du har möjlighet att köpa dessa resor online innan du anländer, men du kommer att betala mycket mer!

Couchsurf – Inget är billigare än att sova gratis. Couchsurfing förbinder dig med invånare som kommer att ge dig inte bara en gratis plats att bo på, utan också en lokal turistguide som kan presentera dig till alla utmärkta platser att se.

Bo på vandrarhem – Vandrarhem är både ett prisvärt och socialt alternativ i Thailand. Det finns massor att välja mellan, särskilt på de faktiskt turistiska platserna i Thailand. Ta med några öronproppar och förbered dig för att spara en hel del pengar!

Ladda en vattenflaska – En vattenflaska med reningsfilter kommer att vara särskilt användbar i Sydostasien om du inte vill köpa vatten på flaska hela resan. 

Var ska man bo i Thailand

Letar du efter boende i Thailand? Här är några av våra favoritställen att bo på i Thailand.

Boenden i Bangkok

 • Green House Hostel (Bangkok)
 • Mad Monkey Hostel (Bangkok)

Boenden i Chiang Mai

 • The So Hostel (Chiang Mai)
 • Julie Guesthouse (Chiang Mai)

Boenden i Ko Lipe

 • Pooh’s (Ko Lipe)
 • Koh Lipe Backpackers Hostel (Koh Lipe)

Boenden i Phuket

 • Pineapple Guesthouse (Phuket)
 • Patong Backpacker Hostel (Phuket)

Övriga boenden på populära platser

 • Green Leaf (Khao Yai)
 • Hi-Ayutthaya Youth Hostel (Ayutthaya)
 • Asleep Hostel & More (Kanchanaburi)
 • Balcony Party Hostel (Krabi)
 • Noom Guesthouse (Lopburi)
 • The Famous Pai Circus Hostel (Pai)
 • Old City Guesthouse (Sukhothai)
 • Mut Mee Garden Guest House (Isaan)
 • Lonely Beach Resort (Ko Chang)
 • Sonya Guesthouse (Ko Lanta)
 • Goodtime Beach Backpackers (Ko Phangan)
 • Freedom Hostels @Phi Phi (Ko Phi Phi)
 • Samui Hostel (Ko Samui)

Hur man navigerar i Thailand

Liksom vad som helst i Thailand, är transport också låg kostnad. Regionala bussar kostar så lite som 8 THB (0,22 USD) per resa, City och Skytrain i Bangkok kostar 15-50 THB (0,45-1,50 USD) per resa och taxiflyg med uppskattning är vanligtvis 60-100 THB (1,80-3 USD) varje. Tuktukar är omätade och normalt dyrare och kostar 100-235 THB (3-7,06 USD) per resa. Motorcykeltaxi (i orange västar) finns över hela landet med korta resor som kostar cirka 35 THB (1,05 USD), men du måste räkna ut priset.

Tåg i Thailand brukar vara ett långsamt men vackert alternativ att navigera. Att ta tåget är en äkta thailändsk upplevelse, vilket gör resan till en lika stor del av din resa som destinationen. Även om de kanske inte är lika snabba, är tågen ganska bekväma och billiga och säkrare än att resa på väg. Det finns ett helt nytt Bangkok– Vientiane-tåg som tar dig till Laos med lätthet. Att ta tåget är likaså ett bekvämt sätt att ta en resa mellan Bangkok, Penang, Kuala Lumpur och Singapore.

Tågtrafiken runt om i landet är billig – dagståg kostar bara 50 THB (1,50 USD). Nattåg börjar vid 575 THB (17 USD) för andra klass utan luftkonditionering. Båtar till/från öarna kostar mellan 250-475 THB (7,50-14 USD). Bussar är ett fantastiskt sätt att ta sig runt i landet. Till exempel kostar ett bussflyg från Bangkok till Chiang Mai 550-700 THB (16-21 USD) och en bussresa från Bangkok till Phuket kostar 500-1 000 THB (15-30 USD).

Stanna ständigt taxibilarna med mätare, annars kommer du att få en överprissatt resa. När det gäller tuk-tuk, se till att komma överens om en kostnad innan du ger dig av. Chaufförer är extremt vänliga och talar nästan alltid lite engelska, se vår guide om 100 vanliga engelska meningar, men om du ska framstå som en naiv resenär kommer de att dra nytta av dig. Jag brukar försöka undvika tuk-tuk, men för riktigt korta avstånd kan de vara roliga. (Hytter som sätter mätaren på blir vanligtvis billigare i slutändan.).

Flyg runt om i landet kostar i allmänhet mellan 1464-6656 THB (44-200 USD) enkel resa när du bokar minst 2 månader i förväg.

Bussar i Thailand är extremt billiga. Priset för stadsbussar börjar på cirka 7 THB (0,22 USD)! För intercityresor betalar du mer för bättre tjänster som sovbussar och luftkonditionering. Räckvidden du tar en resa gör också skillnad. Till exempel skulle en budgetbuss från Bangkok till Chiang Mai ta dig 10 timmar och kosta cirka 699 THB (21 USD), medan Bangkok till Ko Chang skulle ta sju timmar och kosta cirka 600 THB (18 USD). En 3-4 timmars förstklassig bussresa från Bangkok till Kanchanaburi kostar bara 100 THB (3 USD).

När ska man åka till Thailand

Den bästa säsongen att åka till Thailand är mellan november och februari.

Högsäsong (sval/torr) är från november till mars

Bangkok är “coolast” under hela den här tiden (men balanserar fortfarande en het 29ºC/85 °F), och det är också det torraste. Om du har för avsikt att vara i norr under hela denna tid, kan temperaturerna sjunka snabbt på nätterna. Ta med varma kläder!

Mellansäsongen är från april till juni

Temperaturnivåer är höga, väldigt varmt i Thailand denna period. Kan vara outhärdliga för dem som inte är vana vid dem. Monsunen når den norra platsen i slutet av maj. 

Lågsäsongen är från juli till oktober

Nederbörden kan vara dramatisk under lågsäsngen som är Thailands regnperiod – allt från lätta skurar till stora översvämningar. Juni och augusti har de tyngsta regnen, men det avtar under hela oktober. Du kan fortfarande få några eftermiddagsduschar, men oktober är också vanligtvis en bra tid att kolla in.

Hur man förblir säker i Thailand

Thailand är en exceptionellt säker plats att backpacka och resa på – även om du tar en resa ensam, och till och med som en ensam kvinnlig resenär. Våldsamma attacker är ovanliga. Mindre stölder (inklusive väskryckning) är den mest typiska typen av brott här. Det finns några typiska bedrägerier runt omkring som obetalda taxibilar, men för det mesta är detta en säker plats att resa på. Individer är trevliga och värdefulla och det är osannolikt att du hamnar i problem. Individer som gör det tenderar att vara inblandade i drickande eller droger eller sexturister.

Kom ihåg att alltid lita på din magkänsla. Om en taxichaufför verkar tveksam, stanna och gå ut. Om ditt hotell är skummare än du trodde, gå därifrån. Du har all rätt att eliminera dig själv från omständigheten. Gör kopior av dina personliga filer, inklusive ditt pass och ID. Vidarebefordra ditt schema till nära och kära så att de vet var du befinner dig.

Reseförsäkring om olycka eller sjukdom inträffar 

Den viktigaste vägledningen jag kan erbjuda är att skaffa ett bra reseförsäkringsskydd. Reseförsäkringen skyddar dig mot hälsoproblem, skador, stöld och avbokningar. Det är detaljerad säkerhet ifall något misslyckas. Jag åker aldrig på en resa utan försäkring eftersom jag faktiskt har varit tvungen att använda den tidigare.

Thailand utrustning och packningsguide

Om du är på väg på vägen och behöver lite redskapstips, här är mina tips för den bästa resväskan och vad du ska packa!

Det spelar ingen roll om du bara ska iväg på helgen eller på en 6 månader lång backpackerresa. Att packa smart innan resan kan spara dig huvudvärken att behöva betala dyrt för att checka in ytterligare väskor på flyget samtidigt som du förhindrar risken att din väska tappas bort av flygbolaget.

Om du följer dessa förslag kommer du att gå runt enklare än någonsin på din plats samtidigt som du har allt du behöver med dig.

Svart resväska packad med kläder och tillbehör

Var uppriktig mot dig själv

Antalet gånger har du inte gått bort och upptäckt att du bara behövde en del av det du laddade ner. Detta är en omständighet de flesta av oss någonsin har varit i och det är svårt att inte fylla påsen till det yttersta och inte ta med de viktiga saker som du “kan” behöva om situation x eller y inträffade.

Ändå är det viktigt att vara uppriktig mot dig själv och bara ta med dig det du verkligen behöver för din specifika resa. Hoppa över det du inte är säker på om du behöver, trots allt finns det butiker utomlands också. Skillnaden i hur bekväm resan kommer att vara är fantastisk.

Spara plats för souvenirer

Om du är någon som gillar souvenirer kan det vara bra att lämna lite extra område i väskan så att du inte behöver begränsas av området i ditt bagage när du väljer vad du vill köpa med dig Hem. Oroa dig inte, om du följer de tidigare idéerna kommer detta inte att vara ett problem för dig och du kan handla i lugn och ro.

Om du vill lasta klokt innan resan – vik dina kläder ordentligt och bevara väsentlig yta

Det finns metoder för att spara mer utrymme än du tror genom att vika dina kläder ordentligt. Det är en fördelaktig färdighet att upptäcka som sparar pengar och mer utrymme i väskan. Ta en titt på den här korta videon nedan och lär dig hur du faktiskt kan packa klokt innan resan. Denna teknik hanterar alla plagg.

Spara plats med packing cubes

utrymme Att använda förpackningskuber är bland de bästa verktygen du kan använda för att spara utrymme i din väska. Din packning tar omedelbart upp mindre yta och du får plats med mer i samma utrymme. För en uppsättning riktigt bra förpackningskuber som sparar mycket yta i din väska.

Lämna aldrig viktiga föremål i incheckat bagage

Om du trots allt inte har möjlighet att bara ta med handbagage på flyget bör du se till att förvara mycket viktiga saker som pass, bankkort och mobiltelefoner i ett kassaskåp plats som är med dig hela tiden. Om flygbolaget skulle förlora ditt resbagage har du åtminstone det viktigaste att ta dig igenom.

Skaffa dig en magväska

Om du tycker att fanny packs eller midjeväskor ser löjliga ut, kan du ha rätt. Ändå är de otroligt användbara när du reser eftersom du kan förvara pass, boardingkort, pengar och andra viktiga saker så att du inte behöver gräva i ditt bagage när du står vid vräkning och frenetiskt letar efter ditt pass. Beroende på storleken kan du också dölja den under dina kläder, vilket gör det omöjligt för fickplockare att förstöra din resa.

Tänk på: 100 ml

Du vet säkert för närvarande att många flygbolag endast tillåter vätskor i små flaskor på 100 ml i ditt handbagage. Däremot kan du vanligtvis ta med så mycket som 10 av dessa flaskor fyllda med olika typer av vätskor. Skaffa några av dessa användbara flaskor och fyll dem med hårschampo, tvål och andra krav så att du aldrig någonsin behöver se dina föremål kastas framför dina ögon igen.

Nyttja en påse till dina skor

Om du har skor i resbagaget kan det vara bra att lasta dem i en plastpåse så att dina kläder inte blir orena.

Ta med tygpåse

Förbereder du dig för att handla mat på din resa är det guld värt att ha en egen tygpåse. Det gör att du inte behöver samla ihop en massa plastpåsar som du sedan gör dig av med. Du gör likaså en tjänst för miljön och tjänar in lite klimatkarma.

Få inte böter i onödan

Det är ständigt en utmärkt idé att kontrollera de mått och vikter som gäller för bagaget hos just ditt flygbolag. Håll koll och förhindra att du får en dålig start på resan. Här kommer du att upptäcka gränserna för en mängd olika företag.

Om du tappar bort ditt resbagage

Om bagaget skulle försvinna kostar det inte mycket att lägga på 2 lappar med dina uppgifter, en på insidan av väskan och en på utsidan. Detta kommer att öka dina möjligheter att få tillbaka dina personliga tillhörigheter om du skulle vara olycklig. En utmärkt investering snarare.

Ladda smart före resan med en snabbtorkande handduk

En snabbtorkande handduk är faktiskt en gamechanger. Detta gör att du kan packa klokt inför resan på en helt ny nivå. Du sparar yta i påsen eftersom de är betydligt tunnare än en vanlig handduk samtidigt som du har en handduk som torkar mycket snabbare.

Resekläder – viktigare än du tror

Det är ständigt viktigt att bära bekväma skor och kläder när du reser, särskilt om du reser långt. Tveka inte att bära ett antal lager, som en t-shirt och något tjockare över. Detta är mycket viktigt eftersom temperaturen vanligtvis ändras väldigt snabbt när man reser, till exempel från flygplatsen till flygplanet. Tveka inte att använda något med utmärkta fickor så att du alltid kan ha de mest nödvändiga sakerna tillgängliga.

Öronproppar – ytterligare en gamechanger

Öronproppar kan vara otroligt användbara i många scenarier, till exempel om du har ett ropande barn bredvid dig under hela resan medan du vill sova.

Stoppa i sakerna i rätt ordning

Packa i ordning – dvs lägg inte passet som du behöver vid gaten längst ner i resväskan. Lägg längst ner vad du tror att du kommer att behöva senare under hela resan och ovanpå vad du kommer att kräva under resan eller när du kommer hit.

Gör en bra paketlista

En bra paketlista är avgörande om du ska lyckas paketera klokt inför resan. Anteckna först allt du tror att du behöver för din resa. Sedan tar du en paus och efter det efter ett tag kollar du listan ännu en gång. Ställ dig själv frågan: behöver jag verkligen allt detta? Ta bort det du inte behöver.

Om du följer några av dessa tips är du på god väg att packa klokt inför resan.

Originally posted 2021-12-22 07:00:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelAlienwares koncept Nyx syftar till att låta dig casta dina PC-spel till vilken skärm du äger
Nästa artikelKvinna hävdar att hon utsatts för sexuella trakasserier i Metas VR-metaverse

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här