Hem Apple Apple kommer att ta med nakenhetsdetektering i meddelanden på iPhone, iPad med...

Apple kommer att ta med nakenhetsdetektering i meddelanden på iPhone, iPad med ny uppdatering, säger expert

373
0
Reklam

Apple Inc förbereder sig för att lansera den senaste versionen av sitt iPhone- och iPad-operativsystem, som kommer att innehålla nakenhetsdetektering i Messages-appen för enheter som används av barn, enligt journalisten Mark Gurman.

Vad hände: Gurman sa i den senaste utgåvan av sitt nyhetsbrev att kommande ändringar av meddelanden i iOS 15.2 var “betydande”.

Reklam

Apple skulle leverera nakenhetsdetektering i Messages tillsammans med nya alternativ i Siri Voice Assistant för att lära sig hur man rapporterar barnmisshandel i den senaste uppdateringen.

Det finns ingen information om tekniken för att upptäcka material för sexuella övergrepp mot barn eller CSAM i iCloud-foton.

Hur kommer nakenhetsdetektering fungera på Apple enehter som är barnägda

Varför det spelar roll: Barnägda iPhones, iPads och Macs kommer att analysera inkommande och utgående bilder som passerar genom Messages för att upptäcka nakenhet. Om den hittas kommer bilden att se suddig ut och barnet kommer att få en varning innan det tittar på den. På samma sätt, om barnet försöker skicka en nakenbild, kommer de att få en varning, sa Gurman om hur systemet fungerar.

Föräldrar kommer enligt uppgift inte att få meddelande om nakenhet automatiskt men barnet skulle ha möjlighet att kontakta dem. Systemet skulle behöva aktiveras manuellt av föräldrar på ett familjedelningskonto.

Tidigare har Apples barnsäkerhetsfunktioner väckt kritik från integritetsexperter som hävdar att sådan teknik kan användas av regeringar för att övervaka medborgare.

“Opt-in-naturen och bearbetningen på enheten för den här funktionen kan dämpa sådana problem – åtminstone för nu,” skrev Gurman.

Andra kommande inklusioner som analytikern berörde var relaterade till kameraappen och integritetsrapporten. Gurman noterade funktioner som “dölj min e-post”, som gör att en person kan skicka e-post från en slumpmässig adress och “digitalt arv”, som gör att en person kan överföra enhetsdata till en utsedd kontakt i händelse av dödsfall.

När det gäller tjänster sa Gurman att det Tim Cook- ledda företaget lägger till en Apple Music-röstplan, en tjänst på $4,99 per månad som måste användas genom Siri. Han kallade det en “svår försäljning”.

Den största designändringen, enligt Gurman, sker på låsskärmen, som får ett nytt utseende för aviseringssammanfattningar.

Reklam

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här