Hem Apple Hur man återställer en låst iPhone utan att länka till en Mac...

Hur man återställer en låst iPhone utan att länka till en Mac eller PC

958
0
Reklam

iOS 15.2 är fylld med stora och små funktioner. Tillsammans med funktioner som Digital Legacy och App Privacy Report kommer en funktion som vi har väntat på i flera år; förmågan att helt eliminera och återställa en låst iPhone utan att behöva länka den till en Mac eller PC först.

Den här helt nya funktionen kommer att vara användbar om du eller någon du känner faktiskt har glömt sitt lösenord. Om du för närvarande har försökt få in lösenordet ett antal gånger kommer din iPhone att låsa dig ute ett tag och du kommer att se en säkerhetslåsskärm.

Reklam

Tidigare var det krångligt att återställa eller radera en iPhone i denna position. Om du var utelåst från din iPhone behövde du sätta din iPhone i DFU-återställningsläge och sedan återställa den med hjälp av iTunes på Windows eller Finder på Mac. Nu kommer du ändå att kunna återställa din iPhone genom att trycka på en liten “Eliminera iPhone”-knapp i det nedre högra hörnet. Detta fungerar även för iPad och iPod Touch.

Det finns fortfarande begränsningar för att eliminera en låst iPhone

För att göra det måste din enhet vara ansluten till ett wifi- eller mobilnätverk. Dessutom är detta inte ett gratiskort för att inaktivera aktiveringslås. Du behöver fortfarande Apple-ID och lösenord som användes för att etablera enheten – så det är inte ett gratiskort för att återställa stulna iPhones, lyckligtvis.

Hur man återställer eller raderar en låst iPhone

Tid som behövs: 30 minuter

Proceduren är ganska enkel:  

 1. Väck iPhone och ange lösen

  Väck iPhone och skriv in valfritt lösenord. När Apple registrerar din misslyckade begäran visas en “Säkerhetslåsning”-skärm. Om du inte ser säkerheetslåsningsskärmen direkt så upprepa processen ett antal gånger.

 2. Välj “Radera iPhone”

  Tryck på knappen “Radera iPhone” i det nedre högra hörnet; tryck igen för att bekräfta.

 3. Logga in på Apple ID

  Ange Apple ID-lösenordet för att logga ut från ditt Apple ID på iPhone (det som är länkat till denna enhet).

 4. Välj “Radera iPhone” igen

  Tryck på knappen “Radera iPhone” för att rensa enheten helt, med alla dina data och inställningar.

 5. Vänta…

  Ge det lite tid. När din iPhone startar om kommer den att vara helt ny och olåst.

 6. Installera din återställda iPhone

  Du kan nu följa anvisningarna på skärmen för att installera din iPhone. Vi hoppas att du hade en iCloud-säkerhetskopia, eller en offline-säkerhetskopia – på så sätt kan du återställa din information och du kommer att vara igång på nolltid.

 7. Skippa lösenkoden eller välj en du faktiskt kommer ihåg

  Se också till att den här gången använder ett lösenord som du faktiskt kommer ihåg.

Som vi nämnde överst, för att den här funktionen ska fungera, måste du vara länkad till wifi eller mobil. Om du inte kan göra det måste du ta tillbaka iPhone med det traditionella läkningsläget på en PC eller Mac.

Reklam

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här