Hem Gadgets Amazon Echo Show 15 recension: En stor enhet för en liten publik

Amazon Echo Show 15 recension: En stor enhet för en liten publik

461
0
Amazon echo show 15 upphäng på väggen
Reklam

En väggmonterbar smart skärm har sina användningsområden, men det är förmodligen inte för alla.

Amazons Echo Show-linjen har faktiskt funnits i fyra år, men fram tills nu har skärmstorlekarna varierat från fem till 10 tum, vilket gör den idealisk som ett multifunktionellt nattlarm eller en följeslagare i köket. 15-tums Echo Show 15, lätt tillgänglig nu, är utan tvekan den största storleken som Amazon faktiskt har provat, och det är också speciellt den allra första Echo Show du kan montera på din vägg. På grund av det satsar företaget på att vissa individer kommer att använda den inte bara som en digital bildram, utan också som en familjeanslagstavla. Om det är specifikt vad du önskar av en klok skärm, kan Echo Show 15 vara en nisch men riktigt passande match. På något sätt misstänker vi dock att det inte är majoriteten av människor.

Reklam

Inramad som en målning

The Echo Show 15 ser ut som om den hör hemma i ett galleri. Dess 15,6-tumsskärm omges av en 0,7-tums vit ram (liknande mattan runt en tavla), som i sig är inrymd i ett elegant svart metallhölje. Det är också ganska smalt på bara 1,4 tum tjockt. Om du berättade för mig att det här var en bildram, skulle jag förmodligen tro dig från långt håll. Det ena uppenbara tipset är kameran i det övre vänstra hörnet. Du kan dölja den med en fysisk slutare med hjälp av en växel i överkanten av ramen, där du också kommer att upptäcka volymkontroller och en mikrofonavstängningsknapp.

Fördelar

  • Vacker bildramsdesign
  • Stor och ljus skärm
  • Widgets är användbara

Nackdelar

  • Genomsnittlig kamera- och ljudkvalitet
  • Bordsställ säljs separat
  • Begränsat widgetbibliotek

Eftersom Show 15 designades för att hållas på en vägg, levereras den med ett monteringsfäste tillsammans med nödvändig hårdvara. (Du måste naturligtvis tillhandahålla din egen elektriska borrmaskin.) Amazon tillhandahåller dock bara en 5-fots elektrisk sladd, så du vill installera gadgeten ganska nära ett uttag. Dessutom kan du på samma sätt leda kabeln genom väggen som du kan med en TV, men det är en mer komplex installation.

Du kan välja att installera Show 15 horisontellt eller vertikalt, men du kan inte rotera den medan den fortfarande är på väggen. Du måste ta av den, vända på fästet och sedan sätta på bildskärmen igen. Detsamma gäller för ett skrivbordsställ; du måste välja din favoritorientering innan du placerar Show 15 på den.

Jag ville inte borra i mina väggar (särskilt inte för att få plats med en enhet som jag bara skaffar för den här historien), så jag valde att använda Sanus Tilt Stand som Amazon skickade till mig för granskning. Den är relativt rejäl och skrymmande och tar upp stor plats på min köksbänk. Som namnet rekommenderar låter stativet dig luta showen upp till 30 grader för bättre betraktningsvinklar. Det är ett bra alternativ till vägghängning, men om jag ska ha en Alexa-driven bildskärm på skrivbordet, skulle jag förmodligen välja bland de andra Echo Shows eftersom de är mindre.

Ändå är 15,6-tumsskärmen här den bästa av alla Echo Shows, med en upplösning på 1 920 x 1 080. Skärmen är så lysande och skarp att jag kan se den tydligt över hela utrymmet (cirka 9 fot bort). När den avslöjar helskärmsbilder och bilder ser ramen faktiskt ut som ett konstverk. Den tipsar mig om Lenovo Smart Frame vi såg på CES 2020, och till och med Samsungs The Frame-tv, förutom att de båda är mycket större – Lenovo Smart Frame har en 21,5-tums skärm medan Frame-tv-utbudet varierar från 32 till 85 tum. Dessutom visade Smart Frame bara bilder, medan The Frame TV är en tv som visar konst, som båda inte har Amazons smarta skärmförmåga.

Widgets i överflöd

En av de avgörande fördelarna med den stora skärmen är Amazons senaste Echo Show-funktion: widgets. Bortsett från standardvalet av roterande husskärmmaterial som rubriker och väderförhållanden, kan en del av skärmen nu anpassas med brickor. Alternativen består av en kalender, en önskelista, klisterlappar, att göra-listor, väderrapporten, kartor och en Amazon plan leverans tracker. Det finns också en “Vad du ska äta”-widget som innehåller receptförslag, leveransalternativ för matställen och tips på måltidspaket med blått förkläde.

Denna widgetfunktion kommer så småningom att rulla ut till alla Echo Shows, men bara Echo Show 15 kommer att ha dem konstant på startskärmen. Du kan inkludera så många widgets som du vill, även om Echo Show 15 bara kommer att visa upp till sex åt gången, beroende på brickstorleken. Det pressar likaså de du använder mest framåt, och du kan ordna om dem efter dina önskemål.

Jag tyckte att widgetarna var praktiska för att se all min information på en titt. Jag använde mig mycket av widgeten “smarta husfavoriter”, som låter mig se mina säkerhetskameraflöden och styra mina smarta lampor med ett enda tryck. Jag gillade också bild-i-bild livekameravyn, som gjorde att jag kunde se vem som är vid ytterdörren medan jag tittade på en video.

Tyvärr finns det inte många widgets från tredje part just nu – bara 14 just nu. Företaget har sagt att det har utvecklat ett API för designers att konstruera sina egna widgets, men det är oklart om fler kommer snart. Jag vill se en Spotify-widget utöver den för Amazon Music, till exempel. Webbläsare snabbare sätt för enklare åtkomst till mina favoritwebbplatser skulle också vara användbara.

Visuell ID-ansiktsbekräftelse

En annan funktion som lanseras på Echo Show 15 är Visual ID, som liknar Face Match på Googles Nest Hub Max. Det är en ansiktsigenkänningsfunktion som avslöjar information och widgets som är anpassade för dig, som dina dagens besök eller din att göra-lista. När jag kom fram visade Echo Show 15 hälsningar som “God morgon, Nicole.” Det är klokt nog att identifiera mig från min andra hälft, som den också erkände väl. Visual ID låter dig också skicka ut meddelanden; när min andra hälft informerade Alexa om att “lämna en lapp till Nicole där det står ‘jag älskar dig'”, såg jag att det dök upp på skärmen senare samma dag.

Denna funktion kommer inte att vara skild från Echo Show 15 på länge; Amazon säger att andra generationens Echo Show 8 och tredje generationens Echo Show 10 också kommer att få Visual ID genom en framtida uppgradering. När det kommer till personlig integritetsfrågor uppger företaget att information för både Visual ID och Voice ID (som redan finns på alla andra Echo-enheter) lagras på enheten, utan att något går till molnet. Men om du fortfarande är orolig kan du bara inaktivera båda dessa funktioner helt. Dessutom kan du se och radera dina röstinspelningar på Alexa-appen, om det får dig att må mycket bättre.

En besvikelse videokamerakvalitet

Mycket av Echo Show 15:s andra funktioner är i nivå med vad Amazon erbjuder genom resten av sin smarta displaylinje, inklusive möjligheten att ställa in timers, streama musik, styra Alexa-kompatibla smarta husenheter och ringa videosamtal. Dessutom har den många strömmande videoalternativ inklusive Prime Video, Netflix, Hulu och ännu mindre självklara tjänster som TikTok och Sling Television. Som sagt, YouTube är endast tillgängligt via webbläsaren, och Show 15 stöder inte Disney+ eller HBO Max (som Googles Nest Hub erbjuder).

Även om Amazon stöder videosamtal med hjälp av Skype, Alexa-appen eller till vem som helst med en Echo-enhet (Zoomstöd kan hittas 2022), använder Echo Show 15 oförklarligt en kamera under genomsnittet som inte är lika skarp som 13- megapixelavkänningsenheter på Echo Show 8 och Echo Show 10. Dessutom har Show 15 inte Amazons auto-framing-funktion som håller dig centrerad i scenen.

Eftersom Echo Show 15 är så smal är jag inte chockad över att ljudkvaliteten är så medioker som den är. Det var bra för den periodiska chill-spellistan, men det finns knappt någon bas, så jag skulle absolut inte använda den här för att roa gäster.

Konkurrensen

Det finns verkligen absolut ingenting som liknar Echo Show 15 när det gäller storlek. Närmast är Facebooks Portal+, som likaså bestämmer 15,6 tum. Portal+ kan dock inte monteras på en vägg och har inte ett antal av Echo Shows appar och funktioner. Det kostar också $50 mer. Som sagt, Portal+ har en bättre kamera med enastående videochattfunktioner, så den är mycket bättre för samtal.

Echo Show 15:s närmaste konkurrenter är dess egna syskon, Echo Show 8 och Show 10. De har alla exakt samma egenskaper, förutom, än en gång, väggmonterbarheten. Och ja, dess större skärm är bättre lämpad för widgets på hemskärmen. Det är dock ungefär den enda verkliga fördelen, eftersom Visual ID och widgets också kommer att gälla de mindre Echo Shows. Show 8 och Show 10 erbjuder också betydligt mycket bättre videokamera och ljudkvalitet. Visst, du måste svepa för att se widgetarna, men det är inte en stor begränsning. Show 8 är också billigare på $130 (show 10 är mer detaljerad i kostnad på $250).

Sammanfattning

Echo Show 15:s främsta fördel är att den kan monteras på en vägg, och ärligt talat, det är den enda anledningen att skaffa den. Ja, skärmen är underbar och ger en ganska digital bildram, men resten av dess funktioner är inte bättre än de mindre Echo Shows. Dessutom är dess kamera på något sätt ännu sämre än på mindre Echo Show-prylar. Såvida du inte verkligen är hängiven konceptet med att ha en smart display på din vägg, har du det bättre med bland Amazons andra Echo Shows.

Originally posted 2021-12-25 23:23:29. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikel100 viktiga gratisresurser för grafiska designers 2022
Nästa artikelSpider-Man: No Way Home fortsätter att dominera biljettintäkterna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här