Hem Gadgets Google bygger en helt ny augmenterad verklighet med tillhörande operativsystem

Google bygger en helt ny augmenterad verklighet med tillhörande operativsystem

377
0
umgänge i en värld av augmenterad verklighet
Reklam

Jobbannonser visar att Google förbereder sig för en mobil AR-plattform avsedd att nå “miljarder”.

Google var en av de tidiga ledarna i den allra första vågen av modern förstärkt, augmenterad verklighet (AR) bland forskning och prylar, men verksamheten har faktiskt verkat svalna för AR under de senaste åren trots att Apple och Facebook faktiskt har investerat mycket i det. Men det verkar som om den trenden snart kommer att vändas.

Reklam

Googles AR satsning syns på LinkedIn

På LinkedIn avslöjade systemingenjörschefen Mark Lucovsky att han faktiskt har gått med i Google. Han har tidigare regisserat blended reality för Meta och dessförinnan var han en av de avgörande designarna av Windows NT på Microsoft. “Min funktion är att leda operativsystemteamet för “Enhanced Reality” på Google”, skrev han.

Han publicerade också en länk till några jobbannonser på Google som ger intrycket av att Google blir lika stor om AR som Apple eller Meta.

Som 9to5Google upptäckte, bland listorna (“Elder Software Application Developer, Embedded, Enhanced Reality OS”) förklarade Googles mål i tydliga termer:

Vårt team konstruerar mjukvaruelementen som styr och hanterar hårdvaran på våra Augmented Reality (AR)-objekt. Dessa är de programvaruapplikationselement som fungerar på AR-enheterna och som ligger närmast hårdvaran. Eftersom Google lägger till objekt till AR-portföljen är OS Foundations-gruppen den extremt första programvaruapplikationsgruppen som hanterar ny hårdvara.

Andra jobbannonser uppger att helt nyanställda kommer att hantera en “genialisk AR-gadget.” Och en definierar att Google är “fokuserat på att göra uppslukande datoranvändning tillgänglig för miljarder människor via mobiltelefoner.”

Rollerna är till stor del i USA, men några är belägna i Waterloo, Ontario – huvudkontoret för den kanadensiska smart glasögontillverkaren North, som Google förvärvade 2020.

Google API för augmenterad verklighetsdesigners

Google har faktiskt erbjudit API:er och verktyg för att hjälpa AR-designers att göra upplevelser för Android, och företaget tillhandahåller fortfarande det en gång så hypade Google Glass-headsetet (som i huvudsak kör Android) till företagskunder. Men dessa rapporter visar på att Google inte bara doppar lilltån kring AR längre.

Google är med i leken där blandannat Facebook och Apple vill ha en del av kakan

Facebook bytte varumärke nyligen till Meta baserat på VD Mark Zuckerbergs adjungering av sci-fi-frasen “metaverse” för att förklara en helt ny affärsteknik som skulle leta efter för att konstruera ett digitalt lager för blandad verklighet för sociala kontakter och arbete runt om i världen. Och det har faktiskt funnits tillförlitliga rapporter om att Apple kommer att introducera sitt allra första kombinerade AR-headset nästa år, även om det är osannolikt att det kommer att vara en kundenhet på massmarknaden.

Allt detta är att konstatera att enorma tekniska spelare rampar upp för en kamp om augmenterad verklighet, som både Zuckerberg och Apples Tim Cook faktiskt har beskrivit som nästa stora datorplattform efter mobiltelefoner.

Vi är fortfarande troligtvis ett decennium eller mer borta från masskonsumenternas adoption av AR-enheter för ett brett utbud av full funktionalitet, men Google, Apple och Meta förbereder sig för den långa vägen till den möjliga framtiden.

Reklam
Föregående artikelVad enheter som Apple och Googles smarta klockor börjar visa om vår hälsa
Nästa artikelSpider-Man: No Way Home kommer att dominera biljettförsäljning, och nå högsta öppningen av pandemin. Spider-Man: No Way Home tillfredsställer kritiker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här