Reklam
Hem Gadgets Oppo suktar med infällbar bakre kamera för telefoner

Oppo suktar med infällbar bakre kamera för telefoner

1

Oppo har släppt en kort video som tipsar om en ny typ av kameradesign för smartphones. Företagets “egenutvecklade infällbara kamera” visas och skjuts in och ut från telefonens kropp innan den dras tillbaka inuti. Videon antyder att mekanismen är vattentät och att den automatiskt drar in kameran om telefonen tappas.

Till skillnad från popup-selfie-kameror som gömmer sig inuti en telefon tills de behövs, kan flytta kameran fram och tillbaka på Z-axeln få konsekvenser för bildkvaliteten, även om Oppo ännu inte har hävdat något om några optiska fördelar med denna design. Det verkar inte vara ett zoomobjektiv, eftersom det helt enkelt är markerat som 50 mm, men det kan teoretiskt hjälpa till att förbättra telefotoprestandan.

Kommer detta bli bästa mobilkameran i framtiden?

Markeringarna på kameramodulen visar att sensorn är 1/1,56 tum och linsen är 50 mm-ekvivalent med en f/2,4 bländare, vilket betyder att den ska vara cirka 2 gånger längre än telefonens huvudlins. Det är en mycket större sensor än vad du brukar hitta bakom teleobjektiv, så kanske den extra höjden som tillåts av indragningsmekanismen är det som gör detta möjligt.

Oppo släpper den här videon inför nästa veckas årliga Inno Day-event, där företaget ofta visar upp olika koncept och teknologier innan de distribueras kommersiellt. Förra årets evenemang innehöll en rullbar telefon och AR-glasögon. I år håller Oppo Inno Day under två dagar, 14 och 15 december.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version