Hem Gadgets Kommer 2022 att bli året då du äntligen sätter en smart ring...

Kommer 2022 att bli året då du äntligen sätter en smart ring på fingret?

2713
0
Movano smarta ringar är de nyaste fashionabla erbjudandena på arenan för smarta ringar.
Credit: Movano
Reklam

Med Oura och Movano inställda på att ta marknadsandelar, kan vi snabbt ha en smart ring som styr dem alla.

Fingerburna wearables är så heta just nu. Smarta ringar, kärleksbarnet till modesmycken och träningsspårare, är utvecklade för alla som längtar efter att logga hälsostatistik utan bulk och irritation av en aviseringsglad dator på handleden.

Reklam

Vad kostar en smart ring? 

Men i motsats till de många skärmbaserade valen inom området fysisk träningsspårare, har smarta ringar faktiskt varit tunna på marken fram till nu. Ditt främsta val i december 2021 var den kostsamma Oura (3000 kronor för 2:a generationens modell, plus en 60 kronor månad-till-månad-prenumeration för pågående hälsoinsikter). Kändisar som Jack Dorsey och Gwyneth Paltrow är bland Ouras anhängare.

När blir smarta ringar en grej? 

Men från och med januari 2022 breddar det smarta ringuniversumet. Health wearables-företaget Movano avslöjade helt enkelt sitt allra första föremål, Movano-ringen, som kommer att avslöjas på Consumer Electronics Show i Las Vegas. (Ja, Omicron oavsett, CES pågår fortfarande.).

Vad använder man en smart ring till? 

Movano spårar sömn- och aktivitetsstatistik och arbetar för att få tillstånd från FDA för att hålla reda på viktiga tecken som kroppstemperatur – något som även den senaste Oura inte kan erbjuda ännu. Movanos kompisapp är fokuserad på att integrera dessa mätvärden för att förutsäga hur du kommer att må på vilken dag som helst. Att spåra kroppstemperaturnivån är inte bara till hjälp för att avgöra när du har feber. Det kan också fungera för alla som försöker – eller inte försöker – att bli gravida.

Movano smart ring insikter om sömn i mobilen
Movano smart ring sömnanalys
Credit: Movano

Med kombinationen av en robust app och mätvärden med en ring som ser ganska cool ut (kolla in den starka pilstilen och matta/metalliska färger ovan), verkar Movano som om det kan bli verklig konkurrens för Oura. När det faktiskt gäller marknaden, vill säga. Movano säger att ringen kommer att släppas i beta den andra halvan av 2022, och har inte släppt kostnaden ännu. Allt företaget säger är att det kommer att vara “konkurrenskraftigt prissatt, med sikte på att vara allmänt tillgängligt och billigt” – förmodligen betyder det att det kommer att vara mindre än 3000 kronor.

Å andra sidan gick Oura in i de andra instruktionerna med lanseringen av 4000 kronor Oura 3 i december. (Företaget bad alla kunder att investera ett antal veckor med enheten innan man lämnar en utvärdering. Den främsta fördelen med den helt nya versionen är att den presenterar pulsspårning under dagtid, så att du kan se hur ditt hjärta mår under träningen. Oura har tidigare förhindrat det måttet, delvis eftersom det marknadsförde sin gadget som mer av en sömnhjälp än en fysisk träningsspårare.

Vilka smarta ringar finns det eller är på väg? 

Oura och Movano är inte de enda smarta ringalternativen. Walmart började nyligen erbjuda en 3000 kronor “hjärta- och blodsyrevälbefinnandemonitor” gjord av Prevention (en publikation och hälsovårdsföretag) som kallas circul+ Smart Ring. Den är betydligt mer skrymmande, och en kund beskrev den som “mindre klok än sina konkurrenter” tack vare en minimal funktionsuppsättning. Men om Walmart går in i spelet förstår du att något är på gång.

Ett antal andra smarta ringar, den folkfinansierade typen, hävdar att de hänför sig till marknaden 2022. Det finns ArcX (skapad för träning, inklusive ett stoppur), Circular (mer för sovande, bestående av dygnsrytmspårning) och Go2Sleep (en udda stil som spårar styrkan på din puls). Vi kommer att tänka på dem när vi ser dem i produktion. Det finns också smarta ringar som inte är koncentrerade på fysisk kondition eller sömn. Snarare fungerar de som fobs som du kan använda för att låsa eller låsa upp, eller för att köpa din smörgås i butiken (som Apple Pay, dock på en ring).

Satsa inte på att smarta ringar ersätter smartklockor när som helst eller snabbt. Men de ser alltmer ut som en enhet för teknikälskare och smakmakare med extra pengar på sina händer. Med 2022 som kommer att bli en kamp mellan Oura, Movano och en mängd hobbitliknande underdogs, kan vi enkelt avsluta året med en smart ring som styr dem alla.

Originally posted 2021-12-29 10:58:45. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelSamsung gaming hub lägger till Google Stadia, Nvidia GeForce Now till TV-apparater på CES 2022
Nästa artikelCoinbase 101: Få gratis pengar genom oss – 300 kr gratis krypto i BTC, AMP, FET & XLM

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här