Hem Gadgets Alienwares koncept Nyx syftar till att låta dig casta dina PC-spel till...

Alienwares koncept Nyx syftar till att låta dig casta dina PC-spel till vilken skärm du äger

355
0
Nyx koncept bild med delad skärm och två olika personer som spelar olika spel på samma bildskärm
Reklam

Låta alla komma in i tv-spelet

För CES 2022 visar Alienware sitt koncept Nyx, som föreställer en framtid när man laddar och spelar spel på en rad olika skärmar kan ske lika omedelbart som att streama musik och TV-program. Konceptet är lätt vid en första tanke (men utan tvekan komplext under huven): genom Nyx-mjukvaran skulle alla dina PC-spel vara tillgängliga för att streama trådlöst till en rad olika skärmar i huset, oavsett var du köpte dem.

Reklam

Föreställ dig att du spelar Cyberpunk 2077 på din PC-skärm, men du vill flytta över till vardagsrumssoffan och spela på en stor tv. Konceptet är att du skulle kunna trycka på en knapp i en app, och videospelet skulle trådlöst byta skärmar, så att du kan svänga TV:n helt för dig själv eller få ditt videospel att klämma bredvid ett annat i ett split-view-läge. Alienware arbetar för att göra det möjligt att streama cirka fyra videospel samtidigt. Alienware demonstrerade Nyx till en aktör med återanvända koncept UFO-kontroller som vi senast såg på CES 2020 kopplade till en Switch-liknande surfplatta.

Huvudvy i koncept Nyx från Alienware
Foto av Cameron Faulkner

I den konceptuella fasen behöver Nyx en tillverkare som är tillräckligt kraftfull för att köra många spel samtidigt, med nätverkshoppar för att hantera distribution av strömmar med låg latens. Det är osäkert om Alienware planerar att släppa sin egen hårdvara, när det kan bli, hur mycket det kan kosta och om det Nyx tänker göra kommer att vara en betaltjänst. Det finns helt klart en hel del frågor som Alienware måste ge svar på.

Spelar spel i splitscreen läge
Foto av Cameron Faulkner

Men jämfört med likheten Google Stadia och Amazon Luna verkar Concept Nyx konstruerat för att göra det ännu enklare att komma åt och spela dina redan ägda PC-spel, med en jämförbar nivå av enhetskompatibilitet och, kanske, mindre kompromisser när det gäller visuell kvalitet. På ett sådant sätt är det otroligt likt vad Valve redan åstadkommer med sin Remote Play Anywhere-funktion – gratis, för att starta upp. Däremot, där Nyx avser att separera sig är att hantera fler strömmar samtidigt och dra in videospel från många plattformar.

Det var motiverande att Alienware faktiskt kunde genomföra Nyx-demonstrationen på ett effektivt sätt, genom att växla mellan flera skärmar med bara ett par sekunder mellan övergången från skärm till skärm. Men vi måste prova det hemma och inte i en kontrollerad miljö för att se om det är klart för det verkliga livet.

Alienware Nyx enhet

Originally posted 2022-01-11 07:34:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelItalien reseguide – Upplev Europas mest ikoniska och populära resmål.
Nästa artikelThailand reseguide

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här