Hem Hårdvara Meta säger att dess helt nya AI-superdator RSC kommer att vara världens...

Meta säger att dess helt nya AI-superdator RSC kommer att vara världens snabbaste i mitten av 2022

358
0
Meta RSC - världens snabbaste AI dator
Meta
Reklam

Den använder AI Research SuperCluster för att skapa nya upplevelser för metaversen.

Meta har avslutat det allra första steget av en helt ny AI-superdator. När AI Research SuperCluster (RSC) är helt färdigbyggd senare i år, tror företaget att det kommer att bli den snabbaste AI-superdatorn på planeten, som kan “prestera vid nästan 5 exaflops av blandad precisionsberäkning.”

Reklam

Företaget säger att RSC kommer att hjälpa forskare att etablera mycket bättre AI-modeller som kan dra nytta av biljoner exempel. Designen kommer bland annat att ha förmågan att konstruera bättre verktyg för augmented reality och “sömlöst utvärdera text, bilder och video tillsammans”, enligt Meta. Mycket av detta arbete är i tjänst för dess vision för metaversen, där den säger att AI-drivna appar och produkter kommer att ha en viktig roll.

“Vi hoppas att RSC kommer att hjälpa oss att utveckla helt nya AI-system som till exempel kan driva röstöversättningar i realtid till stora grupper av individer som var och en talar olika språk, så att de sömlöst kan samarbeta på ett forskningsjobb eller lek ett AR-videospel tillsammans”, skrev den tekniska programchefen Kevin Lee och programvaruingenjören Shubho Sengupta i ett blogginlägg.

RSC har för närvarande 760 Nvidia DGX A100-system med totalt 6 080 GPU:er. Meta tror att den befintliga versionen för närvarande är bland de snabbaste AI-superdatorerna på jorden. Baserat på tidiga standarder förklarar den att RSC kan, jämfört med företagets äldre konfiguration, köra arbetsflöden för datorsystemvision upp till 20 gånger mycket snabbare och NVIDIA Collective Communication Library mer än nio gånger snabbare.

Meta säger att RSC kan träna massiva naturliga språkbehandlingsdesigner 3 gånger snabbare också. Som sådan kan AI-designer som tar reda på om “en handling, ljud eller bild är farlig eller godartad” (till exempel för att utrota hatretorik) tränas snabbare. Enligt företaget kommer den forskningsstudien att hjälpa till att skydda individer på befintliga tjänster som Facebook och Instagram, tillsammans med i metaversen.

Tillsammans med att utveckla den fysiska infrastrukturen och systemen för att köra RSC, sa Meta att det behövde se till att det fanns säkerhets- och personlig integritetskontroller på plats för att säkra den verkliga träningsdata som den använder. Den säger att genom att använda verklig information från sina produktionssystem, istället för öppet och lättillgängliga informationsuppsättningar, kan den bättre använda sin forskningsstudie genom att till exempel känna igen farligt innehåll.

I år planerar Meta att öka utbudet av GPU:er i RSC till 16 000. Det står att det kommer att förbättra AI-träningseffektiviteten med mer än 2,5 gånger. Företaget, som började arbeta med projektet i början av 2020, ville att RSC skulle träna AI-modeller på datauppsättningar upp till en exabyte i storlek (motsvarande 36 000 års premiumvideo).

“Vi förutser en sådan förändring av beräkningsförmågan för att göra det möjligt för oss att inte bara utveckla mer exakta AI-designer för våra befintliga tjänster, utan också för att möjliggöra helt nya användarupplevelser, särskilt i metaversen,” skrev Lee och Sengupta.

Andra exascale-system byggs i USA. Den uppskjutna superdatorn Aurora vid Department of Energys Argonne National Laboratory förväntas träffa 2 exaflops, medan superdatorn El Capitan, som kommer att hantera landets kärnkraftslager, förväntas leda 2 exaflops när den kommer hit nästa år.

Originally posted 2022-01-26 07:14:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelEn nybörjarguide till en kalender till sociala medier 2022 – inkluderar viktiga dagar hela 2022
Nästa artikelGoogles Area 120 lanserar Qaya, en tjänst som erbjuder webbbutiker för digitala kreatörer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här