Hem Apple Avinstallera program Mac eller installera

Avinstallera program Mac eller installera

922
3
En hjälper till att avinstallera progam
Reklam

App Store och Launchpad som används i OS X Lion gör installation och avinstallera program Mac av App Store-applikationer på ett ögonblick. Program installeras automatiskt och kan tas bort med ett enda klick med samma metod som används i iPad, iPhone och iPod Touch. Andra program som installeras från DVD eller laddas ner från webbplatser kan vanligtvis tas bort helt enkelt, men ibland kräver en del forskning och tankar framåt. Att hålla alla dina program i programmappen, snarare än spridda över olika mappar eller på skrivbordet, kommer att göra det enklare att hantera dina filer och ta bort dem när du inte längre behöver dem. Instruktioner
Installera App Store-programmet.

Hantera program på Mac

Installera en applikation från Apple App Store genom att starta App Store, som ligger i Dock eller i mappen Program i Finder.

Reklam

Bläddra eller sök efter det program du vill ha och klicka sedan på prislappikonen. Prislappen ändras till ikonen “Installera app”. Klicka på ikonen igen. En dialogruta öppnas där du ber dig logga in i App Store med din Apple ID-e-postadress och lösenord.

Ange ditt Apple-ID eller klicka på knappen “Skapa nytt konto” om du inte har ett Apple-ID. Samma Apple-ID kan användas för iTunes-biblioteket. Du kan behöva ange information, t.ex. ett kreditkort eller PayPal-konto, om applikationen inte är gratis. Programmet installeras automatiskt på din dator och kan nås med Apple Launchpad.

Ta bort program från Mac och App Store

Avinstallera programvara som köpts från App Store genom att öppna Apple Launchpad. Detta är den raketformade ikonen i Dock längst ner på skärmen. Start-ikonerna visas på skärmen.

Klicka och håll nere en ikon för Launchpad Ikonerna börjar skaka. Ett “X” visas längst upp till vänster på en ikon som tillhör en applikation som köpts från App Store.

Leta upp ikonen för det program du vill avinstallera. Klicka på “X” bredvid ikonen. En dialogruta öppnas med frågan om du är säker på att du vill ta bort programmet. Klicka på “Radera”. Programmet avinstalleras från datorn. Lägg till Installera och avinstallera andra program.

Installera andra program manuellt från en webbplats eller från en DVD eller CD enligt tillverkarens anvisningar. De flesta program som är tillgängliga online kan laddas ner från webbläsaren och visas som en DMG-fil. Dubbelklicka på filen för att starta den. I många fall kan du helt enkelt dra det resulterande programmet till mappen Program. Andra användningar är specialinstruktioner som visas på skärmen när DMG-filen öppnas, eller som en TXT- eller PDF-fil som är en del av den specifika applikationens mapp. Förvara dessa filer om de innehåller instruktioner som du kan behöva avinstallera senare.

Hitta det program du vill avinstallera i Finder-programmappen. Ta reda på om det är ett originalt program eller ett komplex genom att påminna dig om hur du installerar det och genom att leta efter “viktiga” eller “avinstallera” filer som är associerade med applikationen. Du kan också gå till programmets webbplats för att se om det finns några specifika instruktioner. Ett grundläggande program har bara en applikationsfil utan tillhörande biblioteksfiler.

Avinstallera ett grundläggande program

Avinstallera program Mac ett grundläggande program genom att dra programmet till papperskorgen eller genom att trycka på “Kommando – radera” på tangentbordet. Program Mac är ett komplext program genom att klicka på “Avinstallera” -filen om den har ett och följ instruktionerna på skärmen. Detta är fallet för program som Adobe Photoshop eller Microsoft Word.

Klicka på ikonen “Finder” i Dock för att söka efter ytterligare filer för ett komplext program om det inte fanns någon avinstallationsfil associerad med den. Dessa återstående filer, även kallade äldre data, kan spridas över bibliotekmappar och undermappar över hela din Mac. Skriv in programnamnet i sökrutan längst upp till höger i Finder-fönstret. Skanna de resulterande filerna för att avgöra om de bara är associerade med det programmet innan du tar bort dem.

Bildresultat för finder

Hitta ytterligare filer som är associerade med programmet genom att skriva filnamnstillägg som används av programmet i Finder-sökfältet eller Spotlight’s sökfält. Till exempel kan Photoshop-filer hittas genom att skriva “.psd” i sökfältet. Microsoft Word-filer kan hittas genom att skriva “.docx”. Eller “.doc” i sökrutan Töm papperskorgen endast om du är helt säker på att du inte behöver filerna du har tagit bort. Om du är osäker, vänta en vecka eller två eller säkerhetskopiera filer till en USB-flashenhet.

Överväg att använda ett tredjepartsverktyg för borttagning av applikationer endast om det är mycket viktigt för dig att ta bort alla spår av ett program. Många gillar inte tanken på att ha villkorade filer i sin dator, men de flesta bibliotek eller konfigurationsfiler som du kanske har missat är väldigt små och kommer inte att störa andra program eller fylla på din hårddisk.

Se mer nyttiga tips om Mac så som hur du tar skärmdump på macdator eller hur du gör om macdatorn hänger sig!

Reklam
Föregående artikelEnkelt radavstånd i Microsoft Word 2007 [GUIDE]
Nästa artikelExtern hårddisk Mac – Så redigerar du hårddisken!

3 KOMMENTARER

Comments are closed.