Hem PC Hur man testar en begagnad dator

Hur man testar en begagnad dator

702
0
Reklam

Om du har blivit erbjuden en väns gamla dator , eller har möjlighet att köpa en begagnad maskin , måste du kolla upp det för att se till att den fungerar och kommer att tillgodose dina behov. Följ dessa steg för att testa en begagnad dator.

Instruktioner

  1. Anslut datorn och att strömmen upp. Om du tittar på en begagnad laptop eller bärbar dator, kontrollera datorn med både AC -anslutningen och batteriet. Du kan behöva tillåta en bärbar dator batteri för att ladda innan du kopplar bort den från AC källa.
  2. Se hur länge datorn tar att starta upp. Om start – up tiden är utomordentligt långsam, eller du hör en massa hårddisk snurrar eller slipning under startprocessen, kan datorn vara på sista versen.
  3. Kontrollera vilket operativsystem systemet datorn använder. Om det är en dator som kör Windows, högerklicka på ” Den här datorn ” och klicka sedan på ” Egenskaper ” för att ta reda på hastigheten på begagnad dator och vilken typ av minne det har idag. Om det är en Macintosh, välj ” Om den här datorn ” i Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen.
  4. Bestäm vilka program och applikationer datorn har installerats. Om du väljer att köpa datorn, kan du behöva ta bort onödiga program, köpa nya eller ladda ned programuppdateringar. Dessa kan lägga till kostnaden för datorn.
  5. Testa datorns Internet potential. Leta efter ett internt modem, Ethernet-anslutning eller trådlöst kort. Om det finns Internetsökning installerat , ansluta till Internet med din egen eller säljarens ISP konto och kolla för att se hur väl du kan surfa. Den hastighet för Internet användning kan begränsas av datorns hårdvara kapacitet. Kör installerade eller nedladdade antivirus och antispyware verktyg för att upptäcka skadlig kod som lurar på datorn. Dessa kan oftast tvättas, men du inte vill köpa en begagnad dator som dödligt är infekterad .
  6. Anslut till en skrivare och skriva ut några testsidor. Om möjligt, välj en skrivare som liknar en som du redan äger eller att du kommer att köpa tillsammans med den dator som används för att testa kompatibiliteten.

Originally posted 2022-10-09 07:16:52. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Reklam