Hem Internet 100 viktiga gratisresurser för grafiska designers 2022

100 viktiga gratisresurser för grafiska designers 2022

799
0
Man med glasögon och svart långärmad tröja ritar design på iPad med dator i bakgrunden
Reklam

Efter två år av pandemiavbrytande störningar kommer många av oss att känna sig i kläm. Om du är en grafisk designer och driver ditt eget företag, då vill du spara varenda krona du kan under de kommande 12 månaderna. För att hjälpa dig har vi sammanställt en viktig guide till de bästa kostnadsfria resurserna för dina nästa grafiska designprojekt.

Vi pratar om högsta kvalitet, icke-cheesy bildmaterial och videor, illustrationsmallar när du tyvärr inte har råd med något skräddarsytt och miljontals ikoner för nästan alla syften. Det finns också gratis typografi för att polera bort dessa mönster och specialverktyg som hjälper dig att komma dit. Vi har till och med delat rekommenderade gratis mockups för att hjälpa dig visa upp ditt färdiga arbete.

Reklam

Och om det inte räckte så har vi tagit oss tid att samla ihop lite designinspirationsresurser, så om du någon gång fastnar och behöver väcka en idé har du en hel lista med anständiga plattformar att besöka och granska. Vi kommer att uppdatera den här viktiga listan med gratisresurser när och när vi kan. För nu, här är våra nya förslag som hjälper dig att njuta av ett budgetmedvetet men superkreativt 2022. Lägg till den här sidan i dina bokmärken så att du alltid kan ha den redo.

Behöver du nya tillgångar eller bara lite inspiration? Dessa gratis designresurser kommer att reda ut dig.

Oavsett vilket område av design du arbetar inom, är det alltid användbart att ha några gratis designresurser inom räckhåll. Du kanske har en stor samling av alla designtillgångar du behöver, men tillgång till massor av fantastiska saker gratis kan vara välkommen om det kommer en spännande provision som är lite utanför din komfortzon, eller om du är på humör för att prova några nya visuella stilar eller någon experimentell design .

Vi har plockat ut 100 briljanta gratis designresurser online, där du kan hitta alla möjliga användbara tillgångar som typsnitt (lika bra som dessa gratis skriptteckensnitt och dessa perfekta typsnittskombinationer ), ikoner, bakgrunder och mer. Du kanske inte behöver dem just nu, men det skulle löna sig att bokmärka dem idag så att du snabbt kan hitta dem igen när behovet uppstår.

Och för några bra läsningar på en budget, kolla in vår guide till de bästa gratis e-böckerna för designers.

Gratis bilder

Som vilken grafisk formgivare som helst kommer att berätta, är vissa projekt inte färdiga förrän det finns några anständiga medföljande fotografier. Bilder på människor i olika situationer eller stadslandskap kan tillföra det där extra. Här är våra favoritwebbplatser för gratis bilder att bläddra och njuta av. Men designers, se till att du håller ett register över var du hämtade varje bild från för framtida referens.

1. Nappy

Nappy erbjuder en blandning av “vackra foton av svarta och bruna människor, gratis”, och grundades för att ta itu med de traditionella fotosajterna som en gång saknade mångfald. En viktig resurs för alla kreativa, alla Nappys bilder är licensierade under Creative Commons Zero – avtalet, vilket ger dig sinnesfrid.

2. Moose

Med lovande stockfoton av ett “filmteam”, Moose ger dig alternativ för människor, etnicitet, stil, mode och mer. En praktisk kategorilista och sökruta hjälper dig att begränsa vad du behöver. Vi gillar särskilt bakgrundsbilderna – mycket att välja på.

3. StockSnap

Ett av originalen och fortfarande ett av de bästa, StockSnap fortsätter att utöka sitt mest utmärkta utbud av gratis stockbilder. Det är alltid intressant att se vilka fotografier som är “trending”. I skrivande stund verkar det som om allt har med skönhet att göra och naturen har visat sig vara populär bland det kreativa samhället.

4. Pexels

En av vår favoritresurs som sticker ut är Pexels, som erbjuder gratis stockfoton, royaltyfria och delas av andra kreatörer. Vi älskar att kolla in topplistan för att se vilka användare som har haft flest visningar av sina foton och videor under de senaste 30 dagarna. Den här webbplatsen har en riktig community bakom sig, så lägg till den i din lista idag.

5. Unsplash

En annan bildwebbplats som drivs av en vänlig gemenskap av fotografer, alla laddar upp gratis stockbilder som du kan ladda ner och använda. Det finns några riktigt bra val via Unsplash. Det här kan vara vår favorit.

6. FreeImages

Royaltyfria fotografier av motiv, fotograf eller till och med kamera – allt helt gratis att ladda ner och använda för antingen personligt eller kommersiellt bruk.

7. Burst

En superresurs med tillstånd av Shopify, Burst ger dig gratis högupplösta bilder för dina projekt. Från kategorier som fitness och skönhet till affärer, teckenspråk och natur, det finns även texturer och bakgrunder tillgängliga, så det finns mycket att leka med.

8. New Old Stock

Detta gör precis som det står på plåten: vintagefoton från de offentliga arkiven, fria från kända upphovsrättsliga begränsningar och med syftet att återerövra historien. Du vet aldrig när du kan behöva en svartvit 100 år gammal stadsbild eller porträtt från en annan era.

9. Free Nature Stock

En annan royaltyfri CC0-resurs med särskilt fokus på naturstockfoton och -videor. Skapad av Adrian Pelletier, en grafisk designer och självlärd frontend-utvecklare. Ta med oss ​​berg, stränder och sjöar i överflöd!

10. ISO Republic

ISO utlovar tusentals gratis och högupplösta stockbilder och videor och är en one-stop-shop för alla dina visuella behov. Ha kul när du bläddrar i de olika avsnitten, från människor och mat till resor och djur.

Nappy
Nappy

Gratis stockvideor

Ibland behöver man verkligen något att röra på sig. När en bild helt enkelt inte fungerar, här är några underbara förslag på gratis videofilmer från andra kreativa proffs, generösa samhällen eller stora varumärken som vill ge tillbaka.

11. Pond5

Det är svårt att tro att filmer via Pond5 är gratis och redo att användas på din webbplats eller för ditt nästa designprojekt. Det finns massor av klipp för att hålla dig sysselsatt. Och det finns även ett avsnitt om gratis ljud.

12. Vimeo

Vimeo, ja, Vimeo, har gratis HD-stockfilmer som du kan ladda ner och använda för vilket syfte du än behöver. Skapat av Phil Fried, det är en resurs som inkluderar 258 videor generöst donerade av nästan 30 000 communitymedlemmar.

13. Coverr

Gratis lagervideofilmer med tillstånd av Coverr, en av de ursprungliga webbplatserna i denna kategori, för att vänligen ge tillbaka till den kreativa gemenskapen med dess utmärkta urval av klipp. Det lovar “videor för alla behov”, och vi har ännu inte upptäckt något annat.

14. Adobe Stock

Personerna bakom Adobe ger bort ett anständigt urval av gratisvideor baserade på teman som affärer, natur och människor. Det är bara ett av många områden på Adobe Stock-webbplatsen där du också kan hitta gratis lagertillgångar, gratis grafikmallar och mer.

15. Cute Stock Footage

VFX, ljusläckor, överlägg, bakgrunder och mer – dessa är alla tillgängliga att ladda ner från Cute Stock Footage, där det finns över 4 000 klipp att upptäcka.

Coverr
Coverr

Gratis stockmusik och ljud

Vad sägs om att lägga till ljud till ett designprojekt? Vi har dig täckt. Här är våra bästa val för royaltyfri musik för dina videor, såväl som ljudeffekter och viktiga ljud.

16. Uppbeat

Gratis musik för kreatörer på Uppbeat med ett högtidligt löfte om “inga upphovsrättsanspråk” med låtar från dina favoritbeatmakare. Spara dina favoriter, se vad som är trendigt och njut av att lyssna på webbgemenskapens toppval.

17. Free Music Archive

FMA anses vara din främsta resurs för gratis nedladdning och royaltyfri musik, och lovar “inte bara gratis musik, utan bra musik”.

18. Bensound

Från akustisk och folkmusik till filmisk och urban groove, spår från Bensound är gratis att använda så länge du krediterar webbplatsen och inte använder den för något som ljudböcker, poddsändningar eller för att göra låtar. Läs alltid det finstilta.

19. MixKit

Med “gratis tillgångar för ditt nästa videoprojekt” har MixKit inte bara gratis lagermusikspår och ljudeffekter, det sträcker sig också till stockvideo. Det är ett gratis bibliotek som växer snabbt, med nytt innehåll som läggs till varje vecka från kreatörer över hela världen.

20. Videvo

Även om många av ljudeffekterna via Videvo kostar pengar, är många gratis. Från polissirener och skott till regnet som faller och vinden som susar, du har allt du behöver för att få liv i dina designprojekt.

Uppbeat
Uppbeat

Gratis illustrationer

Vi vill alla ta in skräddarsytt stöd från våra illustratörsvänner. Men ibland tillåter inte kundbudgetar det. Här är några gratisalternativ för att få dig till den härliga dagen då du kan be dina frilanskompisar att samarbeta.

21. Humaaans

Mixa och matcha illustrationer av människor med ett designbibliotek. En fantastisk resurs av Pablo Stanley som kan användas med Blush för att skapa dina egna kompositioner.

22. unDraw

Illustrationer av människor i olika scenarier för att bidra till ditt designprojekt. Vad vi speciellt älskar är den snabba och enkla möjligheten att använda en färgbildsgenerator för att matcha illustrationerna till din varumärkesidentitet.

23. DrawKit

DrawKit uppdateras varje vecka och erbjuder vackra gratis illustrationer, handritade vektorer och ikoner, perfekt för ditt nästa projekt. Även om det finns många gratisalternativ, kan du också njuta av att bläddra i premium-illustrationspaketen, som börjar på $10, så det slår knappt banken.

24. Pimp my Drawing

Ett gratis bibliotek med CAD-ritningar av människor, till dig av tre nyligen utexaminerade arkitektstudenter. “Under våra år av studier skapade vi en ansenlig mängd vektormodeller. Istället för att låta dem samla damm i de djupaste och mörkaste hörnen av våra externa backup-enheter, skapade vi en webbplats för att låta dem se dagens ljus och sprida allt över hela världen”, förklarar de.

25. Open Peeps

Ett handritat illustrationsbibliotek, Open Peeps är en annan fantastisk resurs av Pablo Stanley, som låter dig blanda och matcha olika karaktärer med olika element för att bygga dina egna unika illustrationer. Med skapelser för alla tillfällen kan tillgångarna användas i Blush också.

26. Free Illustrations

Designers kommer att hitta ett bra urval av gratis illustrationer via denna webbplats. Från konstverk på teman som sneakers och transport till retrovektorer och användbara ikoner, det är en utvald webbresurs att lägga till i dina bokmärken.

27. Lukasz Adam

Gamle gode Lukasz Adam fortsätter att generöst ge tillbaka till det kreativa samhället med sina gratis SVG-illustrationer, tillgängliga för både kommersiellt och personligt bruk under CC0-licensen. Ingen tillskrivning krävs.

28. Pixabay

Vi tycker att Pixabay är värt att nämna, inte bara för sitt underbara utbud av gratis illustrationer utan också för sina gratis stockfoton, vektorer, videor, musik och ljudeffekter. Den här webbplatsen har växt enormt sedan lanseringen. Registrera dig och bli medlem för att delta i det roliga.

29. Open Doodles

Open Doodles är en uppsättning gratis illustrationer som du kan kopiera, redigera, remixa, dela eller rita om för vilket ändamål som helst utan begränsningar enligt upphovsrätt eller databaslag. Och gissa vad, det är en annan klassisk resurs med tillstånd av Pablo Stanley.

30. Absurd

Absurda illustrationer som är vettiga. Det är det djärva uttalandet på Absurd Designs hemsida. Den kommer till dig av Diana Valeanu, vars sidoprojekt har fångat uppmärksamheten hos designgemenskapen världen över. Oavsett om du behöver illustrationer för appar, webbplatser, målsidor, produkter eller artiklar, erbjuder Dianas sidoprojekt ett urval gratis med möjlighet att uppgradera och betala, om du skulle behöva tillgång till mer.

Open Peeps
Open Peeps

Gratis ikoner

Ikoner kan vara de minsta designelementen, men det betyder inte att de är mindre viktiga. Vi har sökt igenom webben för att välja några av de bästa resurserna för gratis ikoner, oavsett vilket tema det gäller.

31. Ionicons

Över 1 300 ikoner med öppen källkod, kärleksfullt handgjorda för användning i webb-, iOS-, Android- och stationära appar. Byggt av Ionic Framework-teamet, de är alla gratis och öppen källkod.

32. Simple Icons

Startat av Dan Leech, Simple Icons har gratis SVG-ikoner för populära märken tillgängliga att ladda ner gratis. Hittills finns det 2 141 gratis ikoner, vilket gör ditt liv mycket enklare som designer.

33. Free Icons

Med anspråk på att vara den största databasen med gratis ikoner på webben, har Free Icons allt du kan behöva, och dess skattkammare av godsaker finns i formaten PNG, SVG, EPS, PSD och BASE 64. Perfekt.

34. Icons Icons

Få allt du behöver, gratis och tillgängligt att ladda ner för kommersiellt bruk, via Icons Icons. Det finns platta ikoner och det finns ikonuppsättningar. Oavsett ditt projekts tema, kommer den här webbplatsen att täcka dig.

35. Iconscout

Ladda ner valfritt antal gratis ikoner för kommersiellt bruk, royaltyfritt och av anständig kvalitet. Vi pratar pilar, enhetsikoner, transportgrafik och mer.

36. Flaticons

Över 2 400 royaltyfria platta ikoner på olika teman. Det finns till och med en platt ikontillverkare där du enkelt kan skapa dina egna ikoner.

37. The Noun Project

The Noun Project, som grundades av Sofya Polyakov, Edward Boatman och Scott Thomas, erbjuder över två miljoner kurerade ikoner skapade av en global community och tillgängliga för användning av designers gratis.

38. Animaticons

Denna utmärkta resurs har en rad högupplösta animerade GIF-filer som du kan anpassa. De är små i filstorlek, kompatibla med alla större webbläsare, e-postmeddelanden och smartphones och kräver inga speciella plugins eller bibliotek. Sorterad.

39. Font Awesome

Denna tjusiga lilla sajt beskriver sitt urval av ikoner som “häftigt” och har ett stort utbud av tillgångar för ditt nästa designprojekt. Det finns också några “Pro Only”-alternativ tillgängliga för betalande medlemmar.

40. IconMonstr

Det finns inget monstruöst med denna generösa resurs. Iconmonstr ger dig gratis ikoner som antingen kan vara tunga eller lätta, beroende på din design. Du kan till och med “rösta på ikonen som ska skapas härnäst”, och skicka din idé till grundaren Alexander Kahlkopf, en senior designer från Tyskland med över 15 års yrkeserfarenhet av ikondesign.

The Noun Project
The Noun Project

Gratis teckensnitt

Teckensnitt kan göra eller bryta en design. De kan också vara en av de dyraste aspekterna av alla projekt. Det är därför det här kurerade urvalet av gratis teckensnittsbibliotek hjälper dig att undvika att spränga budgeten på en sexig skivserif.

41. Google Fonts

En robust katalog med webbteckensnitt med öppen källkod för designers att använda hur de vill. Allt skapat enligt de höga standarder du kan förvänta dig av världens största sökmotor.

42. Font Squirrel

Klicka på den här webbplatsen och du lovas en “gratis typsnittsutopi”. Font Squirrel är ett annat omfattande arkiv med gratis typsnitt, alla gratis för kommersiellt bruk.

43. FontFabric

FontFabric är ett omfattande typgjuteri som skapar detaljtypsnitt och anpassad typografi för olika varumärken. Ganska generöst ger det också ett urval av gratis typsnitt för alla att ladda ner och använda. Vi älskar Nexa och Mont Blanc, men det finns mycket mer att bläddra och prova på dess snyggt designade webbplats.

44. Use & Modify

Ett personligt urval av “vackert, stilrent, punkigt, professionellt, ofullständigt och konstigt typsnitt”, Use & Modify tillhandahåller öppen källkodstypsnitt som är gratis att använda och…du gissade rätt, modifiera.

45. 1001 Free Fonts

Inte den snyggaste designade webbplatsen i världen, men vem bryr sig när 1001 Free Fonts ger dig massor av gratis typsnitt att leka med! Ok, så det finns en liten hake. Du kan ladda ner och använda vilket typsnitt som helst för personligt bruk, men om du behöver bli kommersiellt kan du ladda ner 10 000 teckensnitt för bara $20 eller däromkring. Inte illa när man ser kvaliteten på exemplar som Bodoni och Pine Tree.

46. MyFonts

Som de flesta stora typbutiker har MyFonts ett utbud av gratis typsnitt som du kan ladda ner och använda utan kostnad. Du behöver bara sålla igenom lite för att hitta det du behöver.

47. Font Zone

Font Zone har tusentals gratis typsnitt för att förbättra dina webbplatser, dokument, gratulationskort och mer. Du kan bläddra bland populära typsnitt efter teman, namn eller stil.

48. UrbanFonts

UrbanFonts har en anständig samling av gratis typsnitt, premiumtypsnitt och gratis dingbats. Med över 8 000 gratisprogramtypsnitt finns det många alternativ att bläddra och använda. De flesta typsnitt på den här webbplatsen är gratisprogram. Vissa är shareware eller linkware. Vissa teckensnitt som tillhandahålls är testversioner av fullständiga versioner och tillåter kanske inte inbäddning om inte en kommersiell licens köps eller kan innehålla en begränsad teckenuppsättning. Se till att du granskar alla filer som ingår i din nedladdning, som vanligtvis innehåller information om användning och licenser för varje typsnitt.

49. FontSpace

FontSpace har gratis nedladdningar av lagligt licensierade typsnitt för dina nästa designprojekt. Sajten grundades 2006 och är en designercentrerad typografiwebbplats med typsnitt uppdelade i olika stilar. Dubbelkolla bara det finstilta innan du använder något för kommersiella ändamål.

50. DaFont

DaFont är ett enormt arkiv av fritt nedladdningsbara typsnitt. Bläddra efter alfabetisk lista, efter stil, efter författare eller efter popularitet.

Google Fonts
Google Fonts

Gratis verktyg för grafisk design

Alla har inte råd med de stora kanonerna när det kommer till designverktyg. Det är därför denna speciella lista med rekommendationer kommer att vara välkomna nyheter för budgetmedvetna designers och självklart har vi redan en artikel med de bästa gratis programmen för raw fotoredigering. Det finns några riktiga pärlor här, så ta dig tid att bokmärka varje sida.

51. Figma

Figma beskriver sig själv som ett “online grafisk designverktyg” och har alla element du kan behöva för att skapa logotyper, grafik på sociala medier, presentationer och mer. Och ja, allt är gratis.

52. Vectr

En gratis vektorgrafikredigerare som är enkel och kraftfull, som låter dig designa och redigera vektorgrafik som ett proffs via sin webbplats och skrivbordsplattformar utan någon brant inlärningskurva. Vi tar det.

53. Inkscape

En vi har rekommenderat tidigare, Inkscape är ett kraftfullt designverktyg som låter dig redigera vektorgrafik gratis. Alla Inkscape-projekt kan exporteras i format som är vänliga för webbläsare eller kommersiella skrivarrum. Det är plattformsoberoende, vilket betyder att det är lätt att köra på Windows, Mac OS X och Linux-distributioner.

54. PaperSizes

Fortsätt glömma de exakta måtten på A1? PaperSizes är en omfattande resurs som listar alla internationella standarder för pappersstorlekar, dimensioner och format – helt där, online och gratis att använda.

55. Gravit

En annan professionell vektordesignapp som du kan komma åt var som helst på vilken maskin som helst. Det finns en gratisversion för att komma igång med 500 MB molnlagring, PDF-export och färgrymd. För att få tillgång till fler funktioner, uppgradera helt enkelt till #37,49 per år.

56. Crello

Crello är ett gratis grafisk designverktyg som hjälper dig att skapa imponerande innehåll på några minuter. Bläddra bland tusentals professionella mallar och redigera dem direkt. Klicka för att skapa en ny typsnittsparning, lås teckensnitt som du vill behålla och välj ett teckensnitt manuellt. Texten är redigerbar, så försök ersätta den med ditt företagsnamn eller annan lämplig kopia.

57. Fontjoy

Var har Font Joy varit hela våra liv? Slutligen, typsnittsparning gjort enkel tack vare denna utmärkta gratisresurs. Matcha typsnitten som kommer att fungera vackert tillsammans med ett enkelt onlineverktyg som till och med låter dig lägga till din egen text att leka med.

58. Vecteezy

Vecteezy Editor är designad för att låta vem som helst anpassa plattformens eget innehåll innan du laddar ner det eller skapar vackra vektordesigner från grunden direkt i din webbläsare.

59. Wordmark

Har du svårt att bestämma dig för vilken typografi du ska använda i dina designs? Wordmark hjälper dig att välja dessa typsnitt. Skriv bara in ett ord eller en mening i sökfältet för förhandsgranskning så kommer det att visa dig en rad alternativ på skärmen.

60. Canva

Canva, som lanserades 2013, är ett onlinedesign- och publiceringsverktyg med uppdraget att ge alla i världen möjlighet att designa vad som helst och publicera var som helst. Allt är inte gratis, men 250 000 gratis mallar kan vara tillräckligt för att komma igång.

Word Mark
Wordmark

Gratis färgverktyg

Vad sägs om paletter? Dessa rekommenderade gratisverktyg kommer att inspirera till några riktigt vackra färgscheman och hjälpa dig att göra något som dina kunder kommer att älska.

61. Coolors

Trendiga färgpaletter, framröstad av den kreativa gemenskapen, för dig att bläddra, spara, behålla och låna. Ingen fångst. Ingen betalning krävs. Det är bara en fantastisk gemenskap av designers som delar och skapar sina egna inspirerande paletter.

62. Site Palette

Behöver du få de viktigaste färgerna från en webbplats? Det här webbläsartillägget hjälper dig att skapa omfattande paletter – ett måste-verktyg för designers och front-end-utvecklare med gratis färgschemaextraktion.

63. Color Hunt

Color Hunt är en öppen samling av vackra färgpaletter skapade av Gal Shir. Det som började som ett litet personligt projekt blev snart en plattform för att dela trendiga färgkombinationer mellan en grupp designervänner. Samlingen skalade upp och används nu dagligen som en praktisk resurs för tusentals människor världen över.

64. Web Gradients

WebGradients är en gratis samling av 180 linjära gradienter som du kan använda som innehållsbakgrunder i vilken del av din webbplats som helst. Skapad av Dima Braven.

65. Color Lisa

Nu, det här älskar vi: Color Lisa erbjuder palettmästerverk från världens största artister. Till exempel, om du älskar The Starry Night av Van Gogh, då ger detta underbara verktyg dig alla färger som konstnären använde i just det verket. Vi är fasta.

Color Lisa
Color Lisa

Gratis bildredigeringsverktyg

När Adobes Photoshop inte är inom räckhåll finns det gott om alternativa verktyg som hjälper dig att redigera bilder gratis och via din webbläsare. Här är några av våra bästa rekommendationer.

66. Fotor

Fotor låter dig redigera bilder gratis, det är oavsett om du behöver beskära bilder, ändra storlek på bilder, lägga till text till foton, göra fotocollage eller skapa grafiska mönster enkelt.

67. Remove BG

Ta bort är ett verktyg som låter dig ta bort bakgrunder i fotografier 100 % automatiskt och helt gratis. På fem sekunder med noll klick har du sparat timmar av redigering.

68. SocialSizes

Trött på att leta upp de exakta bildmåtten för alla olika sociala medieplattformar? SocialSizes är en fantastisk samling av gratis bild- och videomallar för Sketch, Figma, XD, Photoshop och Illustrator. Om det inte räckte så finns det också en gratis Image Maker där du kan ladda upp bilder och ladda ner rätt storlek för alla sociala nätverk.

69. Pixlr

Denna fiffiga fotoredigerare och malldesigner låter dig börja redigera dina bilder genom att klicka på en knapp. Det är gratis med ett premiumalternativ om du vill uppgradera och få tillgång till fler funktioner.

70. Kapwing

Kapwing är en gratis kollaborativ videoredigerare online som också innehåller ett gratis verktyg för att redigera bilder. Det finns ett gratis medlemskapsalternativ med möjlighet att uppgradera för att få tillgång till mer. Den kostnadsfria versionen ger dig dock mycket att komma igång med.

Remove BG
Remove BG

Gratis mockup-verktyg

Du har gjort allt det hårda arbetet. Nu vill du visa upp det. Att håna upp dina projekt kommer verkligen att visa upp vad du kan, få din onlineportfölj att sjunga och hjälpa till att övertyga nya kunder att anställa dig. Följande gratis mockup-verktyg hjälper dig att presentera ditt arbete vackert.

71. UI Faces

Kolla in dessa underbara gratisavatarer för designmockups via UI Faces. Detta fungerar som de perfekta platshållarna och är till exempel en utmärkt resurs för att slutföra dina om-sidor.

72. Shotsnapp

Ett av våra favoritgratisverktyg, Shotsnapp, hjälper dig att skapa vackra enhetsmockup-bilder för din app eller webbdesign. Välj helt enkelt en enhet, lägg till en bild av din design eller skärmdump, gör några ändringar i utseendet, ladda ner och kör iväg.

73. Screely

Med Screely kan du omedelbart förvandla en skärmdump till en webbläsarmockup. Dra och släpp dina filer, klistra in från ditt urklipp eller bläddra i filerna och mockupen är gjord. Du kan också välja mellan olika webbläsarfönster, redigera dina bilder och anpassa din bakgrund.

74. Artboard Studio

Ett relativt nytt barn på blocket, och inte en vi har sett förut, Artboard Studio är en vackert designad webbplats som påstår sig vara den “bästa online mockup-generatorn”. Designa, animera och presentera dina projekt med ett omfattande bibliotek av mockups direkt i webbläsaren. Som med de flesta av dessa verktyg finns det gratis alternativ och det finns professionella uppgraderingar. Gör ditt val.

75. Screenpeek

Screenpeek fångar vilken webbplats som helst i en högkvalitativ mockup på några sekunder. Välj iPhone-mallen och skriv in URL:en för att få det du behöver gratis. Uppgradera till “Pro” om du vill ha tillgång till fler mallar, som iPad, MacBook och iMac.

76. House of Mockups

House of Mockups etablerades som en häftig kreativ gemenskap grundad av Anthony Wood – kreativ chef och global VD för Shillington. Här hittar du ett urval av gratis- och premiummodeller som kommer att “blända kunder med fotografisk realism”.

77. You Work For Them

Bläddra bland hundratals mockups för ditt nästa designprojekt via YouWorkForThem. Vi pratar om allt från klistermärken och kassettkranar till enheter och skyltar – några härliga tillgångar att bläddra och ladda ner här.

78. Smartmockups

Smartmockups låter dig skapa fantastiska produktmodeller enkelt och online. Ja, det finns massor av gratisalternativ att välja mellan. Och du kommer säkert att njuta av att se verktyget göra allt det hårda arbetet åt dig. Men om du skulle behöva tillgång till mer, låter webbplatsen dig uppgradera.

79. The Templates

En riktigt fantastisk resurs för alla kräsna grafiska designers, The Templates ger dig högkvalitativa mockups från det begåvade folket bakom The Brand Identity.

80. Graphic Burger

Glad och med massor av variation, kan Graphic Burger vara en av de mer etablerade mockup-resurssidorna på webben, men dess innehåll är fortfarande fräscht och intressant.

Artboard
Artboard

Gratis verktyg för skärmdump och skärminspelning

Du har dina mockups. Du förbereder dina fallstudier för din portfölj, redo att skickas till designpressen. Men hur är det med dessa viktiga skärmdumpar och tillgångar. Visst, du kan manuellt fånga det du behöver, men vissa verktyg gör jobbet bättre. Här är våra favoriter.

81. Collabshot

Collabshot är en gratis webb- och skrivbordsapplikation som möjliggör snabba skärmdumpar, enkel URL-baserad delning och levande ritning och skiss för flera personer. Allt du behöver göra är att ladda ner den kostnadsfria skrivbordsappen för att komma igång.

82. Giphy Capture

Behöver du skapa gifs på din Mac? Giphy Capture är enkel, kraftfull, gratis och lätt nog för i stort sett vem som helst att bemästra.

83. Snappy

Snappy låter dig ta ögonblicksbilder av skärmar samt klippa saker redo för framtida referens.

84. GoFullPage

GoFullPage är det bästa webbläsartillägget för att ta en skärmdump av en hel webbsida. Lägg till det i Chrome och börja fånga det du behöver.

85. EasyScreen

EasyScreen är ett kraftfullt skärmdumpsprogram för att skapa skärmdumpar och skärmsändningar. Fånga din datorskärm, lägg till din röst och webbkamera för berättarröst. Perfekt för spel, demos, videotutorials och mer. Spela in skärmsändningar snabbt och gratis! Med GIF-stöd

86. ScreenRec

ScreenRec är en gratis skärminspelare utan vattenstämpel som låter dig fånga ditt skrivbord med ett klick och dela direkt.

87. Markup Hero

Markup Hero är skärmdumpen och anteckningsverktyget gjort för webben. Fungerar på Mac, Windows, Linux och Chrome och låter dig börja kommentera på några sekunder.

88. iTop Screen Recorder

iTop Screen Recorder är ett kraftfullt skärminspelningsprogram. Spela in vilket område som helst på skärm och spela in ditt ansikte samtidigt. Obegränsad inspelningstid och HD-kvalitet. För varje tillfälle: arbete, utbildning, spel, personligt osv. Spela in skärmsändningar snabbt och gratis.

89. ScreenToGif

Använd ScreenToGif för att spela in din skärm, ditt webbkameraflöde eller skissar tavlan. Det finns mycket att leka med här, speciellt när du behöver skapa några riktigt snygga gifs som kommer att visa upp ditt arbete.

Collabshot
Collabshot

Gratis designinspiration

Vi har alla de dagar då vi fastnar och projekt känns stillastående och orörliga. Det är då en bra timmes surfande på nätet kan få den kreativa stämningen att flöda igen med en mängd onlinetidningar, bloggar och resurser tillägnad inspirerande grafiska designers runt om i världen.

90. Creative Boom

Med designers som utgör en stor del av vår publik på Creative Boom, är vår dedikerade grafiska designsektion perfekt för daglig inspiration. Här delar vi de senaste varumärkesidentiteterna, de senaste branschnyheterna och relevanta böcker och tidskrifter.

91. Mirador

Mirador är bildjakten av Say What Studio, en grafisk designduo baserad i Paris. Njut av att titta igenom den utvalda guiden över de mest inspirerande verken som finns.

92. Wix Creative

Wix, den molnbaserade utvecklingsplattformen, har en egen blogg där den delar tips och råd om hur du designar din onlineportfölj samtidigt som den delar några av de mest inspirerande webbdesignerna i världen. Bokmärk och håll dig uppdaterad för regelbunden inspiration.

93. Inspiration Grid

Inspiration Grid, som lanserades 2011, är en onlinetidning som hyllar kreativa talanger från hela världen. Det lovar att bli en daglig fix av design, konst, illustration, typografi, fotografi, arkitektur, mode och mer.

94. Behance

Adobes portföljverktyg för kreativa användare, Behance, fungerar också som ett skyltfönster för de senaste designprojekten från kreativa proffs över hela världen. Sök och filtrera efter kreativt fält, färg, plats eller verktyg för att verkligen komma under huven av vad som händer där ute.

95. Dribble

Dribbel är en stor inspirationskälla när du behöver ett lyft. Som en gemenskap där medlemmarna delar kreativt arbete via plattformen, kan du njuta av att bläddra i några av deras senaste projekt när du vill.

96. Httpster

Httpster är en inspirationsresurs som visar upp “helt rockiga webbplatser gjorda av människor från hela världen”, som det uttrycks. Nog sagt.

97. It’s Nice That

It’s Nice That är en kär favorit bland grafiska formgivare med en finger-på-puls-attityd och ett unikt öga på kreativitet och vart den är på väg. Följ dess grafiska designsektion för att njuta av typografi, logotyper, rebrands och mer.

98. Creative Review

Från nytt arbete till djupgående bevakning, recensioner och åsikter, Creative Reviews dedikerade avsnitt om grafisk design kommer att hålla dig à jour med vad som händer i hela Storbritannien.

99. The Design Blog

Grundad, designad och kurerad av Ruby Bacanovic, en kroatisk designer baserad i Los Angeles, ger The Design Blog dig noggrant kurerad designinspiration, med verk av designers och designstudior från hela världen, med huvudfokus på nya talanger.

100. Identity Design

Identity Designed är en webbplats och bok som ägnas åt design av visuella identiteter. Webbplatsen lanserades som ett sidoprojekt 2010 och har sedan dess blivit en av de bästa inspirationskällorna som finns. Det grundades av David Airey, en oberoende grafisk designer baserad i Nordirland.

Originally posted 2022-01-17 12:59:04. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelTrijo recension betyg (2022) – en svensk plattform för kryptovaluta
Nästa artikelAmazon Echo Show 15 recension: En stor enhet för en liten publik

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här