Hem Apple Skärmdump Mac – Så tar du skärmavbild på Mac

Skärmdump Mac – Så tar du skärmavbild på Mac

1439
3
skärmdump
Reklam

Skärmdump mac (Screenshot), betyder att du tar en bild på det du ser på skärmen, och det är väldigt lätt att göra på din Mac. Det finns tre olika sätt att göra detta på.

Tid som behövs: 1 minut

Reklam

Såhär gör du för att ta en skärmdump på din Mac:

  1. CMD + Shift + 3 = Skärmdump på hela skärmen


    Det vanligaste sättet är att ta en skärmdump av hela skärmen, och här är hur; ta fram allt på skärmen som du vill se och använd sedan tangentbordskommandot Cmd + shift + 3 (som på bilden ovan). Detta skapar automatiskt en skärmdump på skrivbordet och du kan sedan göra vad du vill med det.

  2. CMD + Shift + 4 = Klipp specifik del av skärmen


    Om du vill ta en skärmdump på bara en liten specifik del av skärmen (t.ex. ett fönster) använder du kommandot istället: Cmd + shift + 4. Då ser du att musen ändras till en “vy” som du använder med musklicka och håll ner och dra sedan musen i en riktning så att en rektangel syns. När du har täckt området du vill skärmdumpar släpper du musen. Och allt inuti denna rektangel håller sig vid din skärmdump som också placeras på skrivbordet.

  3. Cmd + shift + 4 + mellanslag = Fota specifik del av skärmen


    Den tredje funktionen är mycket smart, du använder kommandot Cmd + shift + 4 och omedelbart efter att du trycker på mellanslag och muspekaren representerar en kamera istället. Genom att klicka på vad du vill ha som skärmdump “fotar” du den specifika delen.

Vad är en skärmdump?

En skärmdump eller skärmdump är en digital bild som representerar en helhet, eller delar av en skärm vid en viss tidpunkt [1].

Vad används en skärmdump till?

Vanligtvis används skärmbilder för att visa hur ett program ser ut när det körs. Men de kan också användas för att spara bilder som av någon anledning är svåra att spara på ett normalt sätt.

Skärmdump är en synonym till skärmbild

Termen skärmbild används ibland synonymt med skärmdump (kopia av skärminnehållet). Här går vi igenom hur du ändrar bakgrundsbild.

Tips! Vill du veta hur du gör snabel a på mac eller använder iPad som skärm till din mac dator?

Originally posted 2022-10-08 19:41:49. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikel3 kryptovalutor under radarn med mycket mer potential än Shiba Inu
Nästa artikelBakgrundsbild – Så väljer, byter och raderar man!

3 KOMMENTARER

Comments are closed.