Hem serier Moon Knights första trailer ger Moonlit Menace till MCU

Moon Knights första trailer ger Moonlit Menace till MCU

651
0
Moon Knight i kostym - screen shot från Marvel
Reklam

Star Wars och Dune- stjärnan Oscar Isaac landar i Marvel Multiverse som den legendariska Moon Knight!

Även om Disney och Marvel Studios kort gav oss en glimt av Oscar Isaac i aktion som en av Marvel Comics mest ikoniska gatunivåvakter för några månader sedan, har vi nu en fullständig, ordentlig inblick i vad som händer när Marc Spector blir månen Knight – svaret är en snygg vit kostym och en massa våld.

Reklam

Den nya trailern introducerar oss mer korrekt till hur Isaac’s Spector blir den egyptiska guden Khonshus livsvilja. I serierna när Moon Knight introducerades redan 1975, möter vi Spector som en före detta marin som blev legosoldat med dissociativ identitetsstörning, som finner sig själv allvarligt sårad på ett uppdrag. Medtagen för att återhämta sig från sina sår i ett tempel tillägnat Khonshu, finner Spector sig inte bara mirakulöst räddad från döden, utan återföds som en avatar av månguden, tillägnad ett liv för att skydda de svaga från det onda, oavsett vad det kostar .

Marvel’s Moon Knight trailer

Förutom att återintroducera oss för Isaac’s Spector, ger trailern oss också vår första fullständiga titt på Moon Knight-kostymen i action, och avslöjar ett troget, om än mer texturerat riff på den klassiska seriekostymen – och hur den tar över Spector genom att nästan linda in honom i det – samt glimtar av Ethan Hawke som seriens antagonist. Moon Knight ansluter sig till sådana som She-Hulk , Ms. Marvel , Secret Invasion , The Guardians of the Galaxy Holiday Special , och till och med en påstådd special med Halloween-tema inspirerad av serieserien Moon Knight som först debuterade i Werewolf by Night , som en del av Marvels streamingplaner för fas fyra av MCU i år, medan serien ser mot Doctor Strange in the Multiverse of Madness , Thor: Love and Thunder och Black Panther: Wakanda Forever i biljettkassan.

När släpps Moon Knight?

Moon Knight är inställd på Disney+ från den 30 mars.

Kommer Moon Knight på Bio?

Nej, det är en serier som kommer gå på Disney+

Moon Knight poster från Disney+
Bild: Marvel Studios

Marvel: Vad du behöver veta om Moon Knights serierhistoria

I år kommer fan-favoriten Oscar Isaac till Disney+ som huvudrollen i Marvels Moon Knight -serie. Men vem är den här karaktären? Här är allt du behöver veta om Moon Knight, inklusive hans historia, krafter och mer.

Moon Knights ursprungsberättelse

Moon Knight var ursprungligen tänkt som en skurk för att slåss mot Marvel’s Werewolf by Night. Medan hans ursprungsberättelse har förändrats lite allt eftersom åren har gått – för, du vet, serier – har grunderna i den i princip förblivit desamma, som Marvel förklarar.

Marc Spector, aka Moon Knight, kommer från en väl respekterad familj men väljer att kartlägga sin egen kurs. Han blir boxare, marinsoldat och CIA-agent, precis som man gör. Men han blir förrådd av sin bror och blir till slut besviken på CIA.

I sitt desillusionerade tillstånd övergår han till legosoldatarbete. Hans nya karriär tar honom till Egypten, där han nästan är dödad. Men i sitt nästan döda tillstånd kommer han runt för att hitta en staty av en egyptisk gud som skymtar över honom. Gudomen, Khonshu, återuppväcker honom och utrustar honom med superkrafter i utbyte mot hans tjänst till gudomen.https://a081edb58aa89477f220c9b8529111d4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Som Marvel förklarar inkluderar hans krafter, “förbättrad styrka under nätter med fullmånar, profetiska visioner och drömmar, och förmågan att tömma en annan persons livsenergier genom fysisk kontakt.”

Spector, nu Moon Knight, åker tillbaka till New York med en förnyad känsla av syfte och börjar bekämpa brott.

Moon Knight och mental hälsa

Tidigt i sin historia får Marc veta att hans vän i grunden är en hemlig fascist och seriemördare. Det traumatiserar honom och han utvecklar en dissociativ identitetsstörning, som får hans psyke att splittras i flera personligheter. Och det kommer senare in i hans brottsbekämpning.

Att korrekt representera psykisk ohälsa är naturligtvis komplicerat. Och det är gjort med varierande framgång i Moon Knight – serierna. Men att ha en karaktär som åtminstone är uppriktig om sin mentala hälsa är betydelsefullt. 

Moon Knight jämförs ofta med Batman , till exempel. Och vissa fans hävdar att Bruce Wayne uppenbarligen inte har bearbetat sina föräldrars död, även om hans psykiska utmaningar sällan diskuteras. Så att låta Marc öppet prata om sin mentala hälsa kan potentiellt vara bra om det tas upp med eftertänksamhet. Förhoppningsvis kommer Disney+-serien att diskutera denna aspekt av hans karaktär på ett genomtänkt sätt.

Dessutom är det viktigt att notera att den här förklaringen till hans psykiska utmaningar lades till vid en senare tidpunkt i karaktärens publiceringshistorik och har förändrats vid olika tidpunkter beroende på skaparna.

Moon Knight” på Disney+

Som rapporterats av The Holl y wood Reporter kommer titelrollen att spelas av Oscar Isaac . Med Ethan Hawke som spelar showens antagonist. May Callaway, känd för sitt arbete på Hulu’s Ramy , är också med i showens namnupprop.

Med tanke på showens karaktär kan det bli en ganska mörk serie för Marvel. Men WandaVision, Falcon and the Winter Soldier och Loki har verkligen haft sina mörka stunder också. Och till och med den animerade What If…? Ser Doctor Strange gå igenom några mörka själsnätter.

Serien har premiär på Disney+ Mars 2022.

Originally posted 2022-01-18 11:28:23. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelKvinna hävdar att hon utsatts för sexuella trakasserier i Metas VR-metaverse
Nästa artikelPS5:s Next-Gen PSVR-headset kommer få dig att tappa hakan 2022

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här