Reklam
Hem Mat Hemlagad gräddig ärtstuvning

Hemlagad gräddig ärtstuvning [Creamed Peas]

0

Creamed Peas är det perfekta tillbehörsreceptet; söta mjuka ärtor i sammetslen gräddsås. Detta enkla recept använder ingredienser som du förmodligen redan har till hands för att skapa den mest utsökta maträtten.

Krydda helt enkelt hemgjorda krämiga ärtor med salt och peppar eller toppa med dina favoriter från krispigt bacon till tärnad jalapeno för en sidorätt som du kommer att gå tillbaka till om och om igen!

Så gör du krämig ärtstuvning

Denna hemlagade krämiga ärtstuvning en utsökt och läcker sidorätt. Den här versionen använder äkta smör, mjölk och grädde tillsammans med några kryddor smakfull elegans. Lägg i frasiga baconbitar, kokt ägg eller broccoli om ni vill ha det mer matigt som kanske en varmrätt! Toppa detta med jalapenoskivor och soltorkade tomater för en festlig och enkel festrätt som alla kommer att älska förutsatt att de gillar ärtor såklart!

Krämig ärtstuvning – perfekt tillbehör till lax

Om du är trött på traditionella tillbehör till fisk och framförallt lax så rekommenderar jag verkligen denna krämiga ärtstuvningen. Om du gör denna till fisk så brukar jag gilla att komplettera receptet med Dijonsenap och lite dill, gifter sig väldigt bra med fisken.

Recipe By Daniel
Course: Tillbehör Cusine:Amerikansk Difficulty:Enkel

Servings

8 minutes

Preparing Time

8 minutes

Cooking Time

15 minutes

Calories

241 kcal

INGREDIENTS

  1. 4 burkar ärtor avrunna om på burk – Jag brukar köra de gröna frysta ärtorna.

  2. 1 liten lök tärnad

  3. 3 matskedar smör

  4. 2 matskedar mjöl

  5. 2 tsk socker

  6. 2 dl grädde

  7. 3 dl mjölk

  8. Salt och peppar efter smak

  9. 2 kvistar färsk timjan

  10. 1 färsk Jalapeño

DIRECTION

  1. Steg 1

    Värm upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme tills löken är genomskinlig, cirka 4 minuter.

  2. Steg 2

    Tillsätt mjöl, salt och peppar. Koka 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt ärtor och blanda väl.

  3. Steg 3

    Tillsätt mjölk, grädde, socker och timjan. Rör om på medelvärme tills blandningen kokar och tjocknar. Låt koka 1 minut under omrörning.

  4. Steg 4

    Ta bort 2,5 dl av ärtblandningen i stekpannan och mixa med en stavmixer tills den är slät. Rör därefter tillbaka den släta ärt purén i den gräddade ärtsåsen.

  5. Steg 5

    Smaka av med salt och peppar.

  6. Steg 6

    När du är nöjd så toppar du med lite mer timjan och färskt hackad Jalapeño.

NOTES

    Du kan blanda i mer eller mindre än 2,5 dl av ärtblandningen beroende på vilken konsistens du föredrar.

Hemlagade gräddiga ärtor

Vem älskar inte ärtor? Oavsett om den serveras som ärtsoppa, som tillbehör eller huvudingrediens, är den så mångsidig på grund av sin söta delikata smak. Du kan göra krämiga ärtor från konserverade ärtor, med färska ärtor eller till och med frysta ärtor.

Den smakar bättre än något du någonsin skulle få i en burk och är lika enkel att göra som den är mättande! Med bara några få ingredienser som du förmodligen redan har till hands, kommer detta hemlagade ärtrecept att vara en familjefavorit året runt!

Ett bra alternativ till potatisgratäng, pommes eller pasta – Creamed peas

Krämig majsstuvning fungerar väldigt bra till många olika typer av rätter och kan absolut vara ett bra sidoalternativ till dem mer traditionella sidorätterna.

Vad är Creamed Peas?

I min familj gör vi krämiga ärtor genom att koka ärtorna i en kryddad krämig sås, så gott! Vi mixar ihop en del av ärtorna med grädden för att lägga till tjocklek till detta krämiga ärtrecept. Som alla recept finns det såklart olika sätt att göra det på!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version