Hem Guider 10 bästa platserna att resa till på tight budget

10 bästa platserna att resa till på tight budget

5410
0
Reklam

Världen har massor av billiga resmål, och det krävs inte mycket ansträngning för att upptäcka dem. Oavsett vilken kontinent, finns det ständigt platser du kan åka till med en budget – även länder som vi tycker är dyra är ganska överkomliga om du förstår specifika tips och tekniker.

Ingen plats är faktiskt någonsin “för dyr”.

Reklam

Efter 12 år som resenär med sparsam budgetplan och vill jag idag diskutera mina favoritplatser för budgetresor.

Dessa platser är mina favoritländer och regioner för att få mest valuta för pengarna, träffa den vänliga lokalbefolkningen och resenärer, äta gott och ha roligt.

Om du siktar på att resa med en låg kostnadsplan och undrar vart du ska åka, här är de 10 bästa och billigaste platserna att resa globalt:

Fiji

Gröna palmträd på vit vacker strand i Fiji

De flesta av oss tänker på destinationer på Stillahavsön som dyra platser fyllda med dyra resorter, mat och tjänster. Men det är inte ständigt fallet. Fiji, till skillnad från sina dyra grannar på ön och den skarpa marknadsföringen av Fijis vatten, är faktiskt ganska låg kostnad att besöka. Även om det finns massor av resorter för 10 000 keonoe per natt i landet, kan du njuta av orörda stränder, förstklassig dykning, läckra skaldjur och vänliga lokalbefolkningen utan att behöva belåna ditt hus.

Eftersom Fiji är en mellanlandning på Fiji Airlines kommer du att hitta en hel del flygerbjudanden till landet. Många backpackers dra nytta av det och ett litet backpackerkvarter har faktiskt uppstått. Det betyder billiga pensionat, transporter och aktiviteter, särskilt på de populära Yasawa-öarna.

Även om du inte är en backpacker kan du göra det bästa av alla dessa erbjudanden och spara pengar. Fiji är bland de allra bästa budgetplatserna i regionen och får inte missas.

Centralamerika

Vill du ströva omkring i gamla ruiner, vandra genom djungeln, surfa och äta utsökt mat med ett par resenärer som finns omkring? Besök de mindre länderna i Centralamerika – El Salvador, Honduras, Nicaragua och Guatemala. Här kommer du att upptäcka flera budgethotell för cirka 150 kronor per natt, måltider för 30 kronor, majoriteten av bussresorna för samma pris och öl för mindre än 10 spänn.

Belize, Panama, Costa Rica – dessa är dyra platser enligt lokala mått mätt. Om du kollar in de centralamerikanska länderna kan du klara dig på 400 kronor om dagen som backpacker eller spendera så mycket som 600 kronor om dagen och leva lite lyxigare. Dina pengar går faktiskt långt i den här delen av världen.

Kambodja

Även om du kan sätta hela Sydostasien på listan, är Kambodja bland mina favoritnationer i området – det är budgetvänligt, härligt och invånarna är exceptionellt gästvänliga. Du kan få ett personligt, luftkonditionerat rum för 200 kronor, gatumat för 20 och transport över hela landet för 200 spänn. Om du investerar nära 500 SEK per dag, lever du väldigt bra. Det är billigare än alla dess grannar, lika vacker och fylld med några av de trevligaste människorna i världen. Det är bland de billigaste platserna för backpacking på planeten!

Kina

Kina har faktiskt fängslat resenärer sedan Marco Polo korsade sidenvägen. Kina var en superbillig plats för länge sedan och är fortfarande en budgetdestination – och bland de billigaste i Asien – dock med en försiktighet. Du måste lämna de stora städerna. Visst, städerna är fortfarande ett fynd. Vandrarhem kostar mindre än 200 kronor per dag, mat är 20-50 per måltid, och lokal transport i städer kostar mindre än 10 kronor. Men Kina blir ännu billigare när du lämnar de stora ständerna och besöker de mindre, lite mer ovanliga platserna i landet. Det är här du hittar de allra bästa reseerbjudandena och fynden! Kina är fortfarande bland de mest värda platserna på planeten.

Sydkorea

Sydkorea är en nation som inte diskuteras tillräckligt. För mig är Sydkorea bland de största “oupptäckta” reseplatserna på planeten – dess priser konkurrerar med Sydostasiens priser, det är högteknologiskt, maten är häpnadsväckande utsökt och eklektisk, landsbygden är häpnadsväckande vacker, och nattlivet är inte av denna värld. Det är bland de mest underskattade reseplatserna där ute. Med den sydkoreanska valutan på 110 won per 1 SEK (ish) och majoriteten av allt kostar bara några tusen won, är det svårt att spendera upp  din budget här. Min kompis och jag gick ut på koreansk grillfest komplett med drycker, och vi spenderade 75 kronor vardera. Du kan köpa ölflaskor på 7-Eleven för mindre än 10 kronor. Tåg är billiga. Allt här är billigt – plus att det är roligt och annorlunda! Om du letar efter en budgetresa till Asien, besök Sydkorea. Det finns massor av globala flygningar hit!

Indien

Även om det alltid varit ett billigt land, brukade den indiska rupiern värderas högt på närmare 4 rupier mot en svensk krona. Nu får du 8,2 rupier till kronan – det är mer än 50 procent mer pengar att resa med. Om du inte schemalägger förstklassiga resorter och bara äter västerländska måltider, kommer du att upptäcka att det är svårt att spendera 500 kronor per dag här. Du kan klara dig närmare 300 kronor genom att stanna kvar i billiga vandrarhem, ta andra klassens tåg och undvika västerländsk mat. Indien ett billigt resmål för backpackers – ett billigt resmål – med en rik kulturhistoria, förstklassig mat, värdefull och nyfiken lokalbefolkning, extraordinär lokal variation, fantastiskt te och mycket att göra. Det är en enorm plats som bäst utforskas antingen på en enda stor resa eller några mindre bitar. Missa i alla fall inte Indien.

Östeuropa

Östra Europa (Ukraina, Bulgarien, Rumänien, Moldavien) är den billigaste delen av kontinenten. Det är synd att många inte besöker dessa områden mer. Jag levde som en kung för mindre än 400 krnor varje dag, betalade 80 spänn per natt för ett rum i Ukraina, 15 kronor för en liter öl i Bulgarien och några 10 tals kronor för transport. Östeuropa har västerlandets charm och skönhet utan de höga priser eller mängder av turister som du hittar i Paris, Prag eller Barcelona. De är inte de fattiga ex-kommunistiska länderna som majoriteten av människor fortfarande tror att de är. Om du letar efter något lite mer utanför de vanliga, kom till denna del av världen. Den är fantastisk.

Portugal

Alla euroländer är inte skapade lika, och Portugal är en bland avtalsnationerna i EU – och en av mina favoriter. Jag blev förälskad i landet första gången jag kom dit – hur kunde jag inte det, med underbara stränder, rödvinsnation, spektakulära klippor, god mat, glada invånare och historiska städer, allt till rimliga priser. Portugal har blivit mycket mer populärt och trångt de senaste åren. Lissabon har blivit dyrt nu när folk flyttar dit och då höjs priserna. Det är trots allt ett utmärkt läge! Men när du väl kommer utanför Lissabon är priserna fortfarande ganska billiga jämfört med, även om folkmassorna är lite större nuförtiden!

Australien

Även om det är osannolikt att bli listad på en “billiga destinationer”-lista eftersom det är känt för att vara extremt dyrt, kan Australien också vara extremt billigt – om du kan några tekniker! Tack vare många möjligheter till utbyte av arbete, en sliten budgetplan för backpacker, massor av Couchsurfing-värdar och billiga matvaror, kan du åka till Australien på en budget. Dessutom har Australien faktiskt blivit billigare tack vare att den australiensiska dollarn har sjunkit med 20% som faktiskt har dämpat den prishöjningen och gjort Australien till det billigaste det faktiskt har varit på flera år.

Thailand

På varje lista över budgetresor är Thailand där allt började för mig så det har en unik plats i mitt hjärta. Det var där jag valde att sluta mitt jobb och resa jorden runt. Jag bodde där. Jag trivdes där. Thailand är fantastiskt. Med en turistväg som återvänder decennier är Thailand hjärtat av backpacking i Sydostasien, och du kan klara dig på mellan 250-300 kronor per dag tack vare billiga pensionat, mat, lokala bussar och turistattraktioner. Om du investerar all din tid på öarna och i dyrt boende, räkna med att betala närmare 500 SEK per dag. Ändå, även till priset, är Thailand fortfarande bland de bästa erbjudandena platserna i världen och bör inte hoppa över!

För mer information, ta en titt på denna detaljerade reseguide till Thailand.

Jag tror att de flesta platser på planeten kan utforskas på en budget utan att offra alltför mycket bekvämlighet. Om du är en kunnig resenär förstår du hur du kan maximera dina pengar oavsett var du kommer i världen. Men ditt mål att hitta de billigaste platserna att ta en resa på planeten är mycket mycket lättare när platserna du ska till redan är överkomliga.

Så besök bland dessa platser och respektera samt bevara dem! Lämna en kommentar nedan eller diskutera det vidare i vårt forum och inkludera även idéer om din budgetplan för resor!

Originally posted 2021-12-25 07:31:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här