Hem Börsen 3 kryptovalutor under radarn med mycket mer potential än Shiba Inu

3 kryptovalutor under radarn med mycket mer potential än Shiba Inu

428
0
shiba coin
Reklam

Dessa mindre kända kryptovalutor har verkliga tillämpningar.

  • Shiba Inus SHIB-token har ökat med mer än 16 100 000 % på 15 månader.
  • Shiba Inu saknar dock differentiering och ett praktiskt användningsfall.
  • Denna off-the-radar kryptotrio erbjuder mycket mer långsiktig potential.

Historiskt sett är aktiemarknaden en av de största välståndsskaparna på planeten. Det har funnits korta perioder där bostäder, guld eller andra råvaror har presterat bättre än aktier, men inget annat investeringsinstrument har levererat en högre genomsnittlig årlig avkastning på lång sikt än aktiemarknaden.

Reklam

Men på kort sikt har kryptovalutor dykt upp för att låta den bredare marknaden äta upp sitt damm. Den mest imponerande överprestationen kan ses från meme-myntet Shiba Inu ( CRYPTO:SHIB ) , som lanserades i början av augusti 2020.

Under de senaste 15 månaderna har riktmärket S&P 500 ökat med 39 %. Under tiden har Shiba Inus SHIB-tokens fått (jag hoppas att du sitter ner för detta…) 16 119 508 %, baserat på ett pris på 0,00008221 USD per token. Det är inget stavfel. Det är en vinst på bättre än 16,1 miljoner procent på 15 månader.

Shiba Inu japansk hundras


Shiba Inus kortsiktiga vinster är historiska, men dess framtid ser dyster ut

Hur i hela friden stiger en investerbar tillgång över 16 100 000% på lite över ett år? För SHIB är det ett sammanflöde av faktorer. I ingen bestämd ordning:

  • Fler kryptovalutabörser tillåter SHIB att handla på sina plattformar. Mer tillgänglighet innebär förbättrad likviditet, bättre varumärkeskännedom och en växande gemenskap.
  • Lanseringen av den decentraliserade börsen ShibaSwap i juli 2021 kommer nästan säkert att uppmuntra vissa investerare att satsa sina mynt. Detta bör öka den genomsnittliga hålltiden för SHIB.
  • En brist på derivatalternativ för att satsa mot Shiba Inu har gett den, och många andra kryptovalutor, en inneboende köpbias som har höjt värderingarna.

Ändå, trots dessa livsförändrande vinster, har Shiba Inu ett fatalt fel: det sticker inte ut eller gör något särskilt bra.

Förväntningarna med kryptovalutaprojekt är att de kommer att göra finansiella och icke-finansiella transaktioner snabbare och billigare än befintlig infrastruktur, och de kommer att demokratisera processen så att alla kan delta. Även om Shiba Inu kan ha den sista delen nere, är det inte ett enastående nätverk eller betalningsmynt. Faktum är att bara runt 100 handlare globalt accepterar det som en betalningsform trots att det nu är den 10:e största kryptovalutan i världen efter marknadsvärde.

Utan några verkliga konkurrensfördelar eller särskiljande faktorer – ledsen, Elon Musks tweets om sin hund av Shiba Inu-rasen räknas inte – ser Shiba Inus framtid dyster ut.

På lång sikt kan dessa mindre kända kryptovalutor överträffa SHIB

Å andra sidan ser ett antal under-radarn-kryptovalutor mycket mer spännande ut än Shiba Inu och kan erbjuda betydande långsiktig uppsida. Med tanke på att jag fortfarande är mycket skeptisk till digitala valutor som helhet, har denna kryptotrio mycket mer användbarhet och potential än Shiba Inu, enligt mig.

Kryptovaluta 1: STELLAR

En off-the-radar kryptovaluta som konsekvent har haft min uppmärksamhet i flera år är Stellar ( CRYPTO:XLM ). Den 28 oktober var Stellar den 25:e största kryptovalutan, med ett börsvärde på 7,9 miljarder dollar.

Det jag letar efter i ekonomiskt fokuserade blockchain-projekt är effektivitetsvinster som sticker ut. Med befintlig bankinfrastruktur kan gränsöverskridande betalningar ta upp till en vecka att validera och avveckla, vilket inte är särskilt effektivt. Med Stellars blockchain kan mer än 180 fiat-valutor konverteras till Lumen-mynt (XLM, protokolltoken på Stellars nätverk), överföras över gränserna och konverteras tillbaka till en föredragen fiat-valuta. Tiden för att fullständigt validera och reglera nämnda gränsöverskridande transaktion? Ett par sekunder.

Men hastigheten är inte den enda fördelen för Stellars blockchain. Den genomsnittliga transaktionen kostar 0,00001 XLM , vilket motsvarar 0,00000334 USD per transaktion. För att sätta denna siffra i en mer lättförståelig kontext skulle det ta cirka 300 000 transaktioner på Stellars blockchain innan en part skulle få upp motsvarande $1 i avgifter.

Och det är fortfarande inte allt. Stellars utvecklingsteam hävdar att nätverket kan hantera upp till 3 000 transaktioner per sekund. Även om detta är långt ifrån de 24 000 transaktioner per sekund som betalningsbearbetningsjätten Visa ( NYSE:V ) kan hantera, är 3 000 transaktioner per sekund en exceptionellt hög siffra för en digital valutabunden blockkedja.

Stellar har också konkreta partnerskap . Redan 2017 samarbetade det med IBM för att hjälpa till att underlätta blockchain-baserade gränsöverskridande betalningar för ett dussin banker i södra Stillahavsområdet. Mer nyligen, i maj, meddelade Stellar Development Foundation att det skulle vara en del av ett samarbete mellan Visa och Tala för att föra finansiellt fokuserade blockkedjelösningar till underbankade tillväxtmarknader.

Kryptovaluta 2: NANO

En annan under-radarn kryptovaluta som ser ut att ha mycket mer långsiktig potential än Shiba Inu är Nano ( CRYPTO:NANO ). Enligt data från CoinMarketCap.com är Nano den 119:e största kryptovalutan ($669 miljoner marknadsvärde).

Nano har som mål att revolutionera digitala betalningar, och det är tre saker med detta kryptovalutaprojekt som verkligen sticker ut. Till att börja med undvek Nanos utvecklare ett nätverk med öppen källkod med en central blockchain. Istället använder nätverket en blockkedja med blockgitter. Med block-gitter har varje användare sin egen blockchain som de kan lägga till. Detta innebär inget tävlande med andra användare om att lägga till block och inget krångel med att få konsensus. Eftersom endast avsändaren och mottagaren av en betalning behövs för konsensus går verifieringen snabbt. I teorin bör block-gittret också tillåta Nano att skala snabbt utan att nätverkens prestanda påverkas negativt.

För det andra är Nanos nätverk blixtsnabbt, med transaktionsbearbetning (detta innebär validering och avveckling) på under en sekund. Om man antar att nätverket effektivt kan skalas för att öka transaktioner per sekund långt in i fyra siffror, som Stellar, kan Nano bli ett populärt digitalt betalningsalternativ.

Den tredje och mest spännande aspekten av Nano är att dess transaktioner är gratis. Som noterat av Nano:

Konsensusmekanismen, kallad Open Representative Voting (ORV), ger också användbar differentiering från andra nätverk. Konsensus uppnås genom att representanter röstar om giltigheten av enskilda block som delas på nätverket. Röstvikten för varje representant tilldelas dem av kontoägarna och står i proportion till Nano på dessa konton.

Kort sagt, ORV hjälper till att hålla Nano fri från en transaktionssynpunkt, vilket kan ge det verkligt långsiktigt tilltal.

Kryptovaluta 3: Qtum

En tredje och sista kryptovaluta med betydligt mer verklig potential än Shiba Inu är Qtum ( CRYPTO:QTUM ) , som uttalas “Quantum” eller “kvantum” på svenska, kanske? Enligt CoinMarketCap är Qtum den 88:e största kryptovalutan, med ett marknadsvärde på 1,2 miljarder dollar.

Även om Qtum har finansiella applikationer är det verkligen designat för att vara en snabb och säker blockchain-lösning för företag.

Den enastående aspekten av Qtums blockchain är kombinationen av Bitcoins ( CRYPTO: BTC ) UTXO säkerhetsprotokoll med Ethereums ( CRYPTO: ETH ) Virtual Machine. Qtums utvecklare har tagit de bästa aspekterna från de två bästa digitala valutorna efter börsvärde och skapat ett nätverk som innehåller smarta kontrakt. Smarta kontrakt är protokoll som underlättar, verifierar eller upprätthåller förhandlingen av ett kontrakt mellan två parter. Eftersom smarta kontrakt är transparenta för blockchain och juridiskt bindande, är de det perfekta verktyget för att locka företag.

För att bygga vidare på denna punkt skiljer sig Qtum ytterligare från andra blockkedjeprojekt med sitt Account Abstraction Layer (AAL). AAL är det som gör att applikationer kan frikopplas från det underliggande protokollet för att lägga till nya smarta kontraktsmöjligheter på vägen. Det tillåter också Qtums blockchain att förbli bakåtkompatibel med Bitcoins säkra UTXO-modell, oavsett hur många uppdateringar Qtums utvecklare lägger ut.

För att tillägga, Qtum har inte haft några problem med att locka företagspartnerskap. I mitten av mars meddelade prediction markets-plattformen och Exchange Value Network att de skulle migrera bort från Ethereum till Qtums smarta kontrakt och decentraliserade applikationsplattform. Bara ett par veckor senare noterade Qtums grundare Patrick Dai att utvecklare arbetade med Filecoin för att möjliggöra smarta kontakter via Qtum-nätverket.

Poängen är att Qtum, till skillnad från Shiba Inu, har visat verklig potential.

Summering

De tre kryptovalutorna som nämnts ovan tycks ha potential och kan bli riktigt bra på långsikt förutsatt att de bibehåller adoption. Den andra fördelen är såklart också att dem inte har en galet hög värdering så framtiden ser ljus ut även om precis vad som helst kan hända.

Originally posted 2022-10-06 08:29:19. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelKommer börsen att krascha igen? Så förbereder du dig
Nästa artikelSkärmdump Mac – Så tar du skärmavbild på Mac

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här