Hem PC Bakgrundsbild – Så väljer, byter och raderar man!

Bakgrundsbild – Så väljer, byter och raderar man!

1159
1
laptop med bakgrundsbild
Reklam

En skärmbild eller bakgrundsbild är den bild som visas bakom ikoner och fönster på datorns skrivbord. Ställa in anpassade bakgrundsbilder kan vara ett bra sätt att anpassa en dator. Även om du inte har något emot att ställa in speciella bakgrundsbilder, kan pråliga eller upptagna skärmbilder vara distraherande. Om din dator har skärmbilder som du inte gillar kan du ta bort den genom att ersätta den med en annan bild genom att följa några enkla steg. Om du aldrig tänker använda bakgrundsbilden igen kan du också ta bort bilden från hårddisken (Tips så formaterar du hårddisken eller här går vi igenom hur du redigerar en extern hårddisk på mac).

Guide till hur man byter, väljer och raderar bakgrundsbild

Hur byter man bakgrundsbild?

Högerklicka på skrivbordet och välj “Egenskaper” (Windows XP) eller “Anpassa” (Windows Vista och 7).

Välj fliken “Skrivbord” (XP) eller klicka på “Skrivbordsbakgrund” (Windows Vista och 7)

Välj bakgrunden du vill använda i listan. För Windows XP klickar du på “Apply” och sedan på “OK”. För Vista och 7 klickar du bara på “OK”.

Reklam
Hur väljer jag en egen bakgrundsbild?

Du kan också ställa in en specifik bild som skrivbordsbakgrund genom att högerklicka på bilden och välja “Använd som skrivbordsbakgrund.” Detta kommer att ersätta din nuvarande bakgrundsbild.

Hur tar jag bort eller raderar gamla bakgrundsbilder?

Högerklicka på skrivbordet och välj “Egenskaper” och sedan fliken “Skrivbord” (Windows XP) eller välj “Anpassa” och sedan “Skrivbordsbakgrund” (Windows Vista och 7).

Högerklicka på valfri bakgrund och välj “Egenskaper”, klicka sedan på fliken “Detaljer”. Rulla ner och hitta en informationsrad som heter “Mappväg.”

Bläddra igenom datorn och följ sökvägen du hittade i steg 2 för att hitta filens bakgrundsbild, högerklicka på filen, välj “Radera” bekräfta att du vill flytta bilden till papperskorgen och högerklicka sedan på papperskorgen och välj “Töm papperskorg.”

Vad är en skärmbild?

En skärmbild eller bakgrundsbild (även känd som skrivbordsunderlägg, skrivbordsbakgrund, skrivbordsbild eller skrivbordsbild på datorer) är en digital bild (foto, teckning etc.) som används som en dekorativ bakgrund för ett grafiskt användargränssnitt på skärmen på en dator, smartphone eller andra elektroniska enheter. Även om de flesta enheter har en standardbakgrundsbild, tillåter moderna enheter vanligtvis användare att ändra bakgrundsbilden manuellt.

Originally posted 2022-10-09 20:45:12. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelSkärmdump Mac – Så tar du skärmavbild på Mac
Nästa artikelArabiskt tangentbord – Så gör du för att få Arabic keyboard

1 KOMMENTAR

Comments are closed.