Hem Övrigt 50 bästa barerna i världen 2021 har avslöjats – 2 svenska på...

50 bästa barerna i världen 2021 har avslöjats – 2 svenska på listan

704
0
Bar i brunt tema
Reklam

Under mycket av sin historia har den årliga listan över världens 50 bästa barer varit en strid i toppen mellan New York och London.

Men för 2021-upplagan, som tillkännagavs på tisdagskvällen vid en prisceremoni i den brittiska huvudstaden, har London de två bästa platserna medan New York bara har två barer bland de 30 bästa.Det är också en anmärkningsvärt mer internationell lista än vanligt, med 17 länder representerade bland de 50 bästa, och med 18 nya bidrag spridda över Australien, Indien, Mexiko, Ryssland, Argentina, Sverige, Spanien, Kina och Förenade Arabemiraten. Efter ett Zoom-baserat event 2020, var årets ceremoni återigen personligen i Londons Roundhouse. Men Storbritanniens nya inträdesregler som svar på Omicron-varianten innebar att de utomeuropeiska besökarna stod inför några sista minuten PCR-test och krav på självisolering innan de deltog.

Reklam

#1 vinnaren Connaught Bar i London

Det femstjärniga Connaught Hotel har varit en Mayfair-institution sedan det öppnade som Prince of Saxe-Coburg Hotel 1815, och den kubistiskt inspirerade baren i 1920-talsstil, som öppnade 2008, designades av avlidne David Collins.

Connaughts ledningsteam för mixologi Agostino Perrone, chefsmixologen Giorgio Bargiani och barchefen Maura Milia har fulländat sin vinnande formel med konsekvent högkvalitativa drycker och service i en elegant miljö. Barens specialitet är dess Martini-vagn, där bartenders ger en personlig drinkupplevelse till gästerna.

The Connaught bar i london
The Connaught Bar

Andra brittiska topp barer

Alex Kratena’s Tayēr + Elementary, på Londons Old Street, klättrade till nr 2 efter att ha varit förra årets högsta nya inträde.

Även i Mayfair låg källarbaren Kwant – med hjälp av mixologen Erik Lorincz, som tog American Bar at the Savoy till seger i toppen av listan över bästa barer 2017 – på nr 31, efter att ha tappat från nummer 6 förra året.

Världens 50 bästa barer

Bästa barerna i USA samt syd- och nordamerika

Som nummer 10 på listan var Katana Kitten, en bar i japansk stil i New Yorks West Village, den högst rankade baren i USA.

Tunnelbanebelagda Dante i Greenwich Village, som hade topplaceringen 2019, halkade ner till nr 30 på årets lista. Miamis Cafe La Trova ligger på nr 28 medan Attaboy på Lower East Side i New York låg på nr 32.

Mexico Citys Licorería Limantour, på nr 6, utsågs till bästa bar i Nordamerika, och staden representerades också av Hanky ​​Panky på nr 12, Handshake Speakeasy på nr 25 och Baltra Bar på nr 38.

Buenos Aires tog också en bit av cocktaildominansen, med Florería Atlántico som klättrade till nummer 5 och höll fast vid utmärkelsen Best Bar in South America, och Presidente tog utmärkelsen Highest Climber genom att stiga 29 platser till nr 21. Tres Monos, på nr 33, var en annan ny post.

Bästa barerna i Asien

Hong Kongs Coa klättrade till nr 7 och utsågs till bästa bar i Asien, men Singapore var den stad med flest bidrag totalt: hela sex totalt, ledd av Jigger & Pony på nr 9. Den har till och med en bar som heter Manhattan — på nr 15 — som ytterligare ett svep mot New Yorks förlorade krona.

Bästa barerna i Europa

Spanien ledde vägen i Europa med fyra barer på listan, inklusive Barcelonas Paradiso och Two Schmucks på nr 3 respektive nr 11. Salmon Guru i Madrid var nummer 24 och vann priset Michter’s Art of Hospitality.

Ryssland överträffade också USA, med St. Petersburgs El Copitas som nr 8 och Moskvas Insider Bar som nr 13.

2 barer från Sverige bland världens bästa barer

#35 Lucy’s Flower Shop i Stockholm

Adress: Birger Jarlsgatan 20, 114 34 Stockholm, Sverige

Gömd djupt under jorden i en sekelskiftsbyggnad i hjärtat av Stockholm, Lucy’s Flower Shop är själva definitionen av tyst självförtroende. Den dämpade, sammetslena dekoren i lila och rött; den noggrant orkestrerade användningen av ljus och skugga; bartendrarnas exakta rörelser bakom den långa träbaren – det är som något ur en spionroman från 1960-talet. Själva rummet är fyllt av spännande hemligheter och farliga leenden. Den fingerfärdigheten sträcker sig till drinkarna, med cocktails som sällan består av mer än fyra ingredienser, delikat balanserad i mild alkemi för att alltid erbjuda mer än den förväntade summan av deras delar. Grundarteamet bestående av Ola Carlson och Alex Skärlén har tagit sin prisbelönta cocktailfilosofi till en ny nivå. Tvisten på den allestädes närvarande Vodka Soda på deras öppningsmeny är ett exempel. Bedrägligt enkelt, till och med vanligt, vid första anblicken.

#40 Tjoget i Stockholm

Adress: Hornsbruksgatan 24, 117 34 Stockholm, Sverige

Flerrumslokalen Tjoget, i hjärtat av det före detta arbetarklassens Stockholmsområdet Hornstull på Södermalm, erbjuder en spännande atmosfär, upptagen med törstiga lokalbefolkningen och en besökande internationell cocktailpublik. Det finns en hipstervibe och en rustik industriell inredning, med den magnifika zinkbaren som lockar dig in i dess värld av cocktails. Just nu är menyn på Tjoget inspirerad av dofter och smaker från södra Europa, norra Afrika och Mellanöstern och kan hålla dig absorberad, på mer än ett sätt, väldigt länge. Den signatur- och prisbelönta cocktailen Beets by Tjoget blandar rödbetor och vodka med kokos och ingefära. Andreas Bergman och Joel Söderbäck är de två bartenders som för åtta år sedan startade denna satsning som alltid utmanar branschens regler och normer.

Ändå imponerad över att lilla Sverige ändå lyckats kvalificera in inte en utan två barer på listan över världens bästa barer, hatten av. Utöver trevliga barer så finns det mängder med roliga aktiviteter att göra i Stockholm.

Världens bästa barer 2021

 1. Connaught Bar (London)
 2. Tayēr + Elementary (London)
 3. Paradiso (Barcelona)
 4. The Clumsies (Aten)
 5. Florería Atlántico (Buenos Aires) Bästa baren i Sydamerika
 6. Licorería Limantour (Mexico City) Bästa baren i Nordamerika
 7. Coa (Hong Kong) Bästa baren i Asien
 8. El Copitas (S:t Petersburg)
 9. Jigger & Pony (Singapore)
 10. Katana Kitten (New York City)
 11. Två Schmucks (Barcelona)
 12. Hanky ​​Panky (Mexico City) Högsta nytillträde
 13. Insider Bar (Moskva)
 14. Baba au Rum (Aten)
 15. Manhattan (Singapore)
 16. Atlas (Singapore)
 17. Zuma (Dubai) Bästa baren i Mellanöstern och Afrika
 18. SG Club (Tokyo)
 19. Drink Kong (Rom)
 20. 1930 (Milano)
 21. Presidente (Buenos Aires)
 22. Kanske Sammy (Sydney)
 23. Cantina OK! (Sydney)
 24. Laxguru (Madrid)
 25. Handshake Speakeasy (Mexico City)
 26. No Sleep Club (Singapore)
 27. Camparino i Galleria (Milano)
 28. Cafe La Trova (Miami)
 29. Little Red Door (Paris)
 30. Dante (New York City)

För hela listan, besök webbplatsen 50 World’s Best Bars.

Reklam
Föregående artikel10 Viktiga Google Maps-inställningar som du förmodligen inte känner till
Nästa artikelDolda pärlor: 6 fantastiska tv-serier 2021 som du inte får missa

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här