Hem Barnmat Potatis- och morotspuré

Potatis- och morotspuré

206
0
bebis äter purémat

Detta recept passar bra från 4-6 månaders ålder och som bebisens första smakportion. Purén är len i konsistensen och är bra för din bebis som ännu inte lärt sig tugga.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja

Tid som behövs: 30 minuter.

Följ dessa steg för att göra din potatis- och morotspuré

  1. Skala

    Skala och tvätta potatis och morötterna

  2. Skär

    Skär potatis och morötterna i mindre bitar

  3. Koka

    Lägg bitarna i en kastrull med vatten och koka tills dess att de är mjuka (tänk på att ej salta vattnet)

  4. Häll av (Obs spara 1 dl)

    Häll av vattnet och spara 1 deciliter kok-vatten

  5. Tillsätt

    Tillsätt rapsoljan

  6. Mixa

    Använd en mixer för att få en len konsistens

  7. Svalna och ev. frys

    Låt svalna till rätt temperatur alternativt frys in

Tips!

Smakportioner är väldigt små i början innan bebisens mage har lärt sig behandla någon annan mat än bröstmjölk. För att få till små portioner som håller länge kan man frysa maten i små kuber med hjälp av en isbitsform där du enkelt kan portionera ut den mängd du vill ge till din bebis.

Föregående artikelSagan om drakens återkomst – ‘The Wheel of Time’ gör stark debut på Amazon Prime
Nästa artikelHemlagad gräddig majsstuvning [Creamed Corn]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här