Hem Gadgets Oppo avslöjar Air Glass en assisterad verklighet-enhet

Oppo avslöjar Air Glass en assisterad verklighet-enhet

481
0
kvinna med oppo air glass insikter
Reklam

Oppo har faktiskt avslöjat Air Glass, en AR-gadget som kommer att säljas i början av nästa år. Oppo förklarar Air Glass som ett objekt med “assisterad verklighet”, i motsats till ökad sanning, vilket antyder att det projicerar 2D-information i ditt synfält istället för att lägga över 3D-objekt på det verkliga livet. (Ja, ungefär som Google Glass.).

Oppo Air Glass tech specs

Air Glass har en Qualcomm Snapdragon 4100-processor och väger bara 30g (cirka 1oz) totalt. Oppo säger att den borde hålla i 3 timmars aktiv användning och 40 timmar i standby. Det finns 2 ramdesigner, en silver halvram och en svart helram, och var och en finns i två storlekar. Inuti ramen har en magnetisk port som gör att den kan fästas på mer konventionella glasögon.

Reklam

Vågledarskärmen använder en liten projektor med Micro LED-teknik som kan uppnå en maximal ljusstyrka på cirka 3 miljoner nits, även om Oppo uppger att den faktiska ljusstyrkan kommer att vara upp till 1 400 nits under typiska förhållanden. Den kan köras genom beröring, röst, handspårning och huvudspårning, förutom genom en Smart Glass-app på en mobiltelefon som kör Oppos ColorOS 11 eller högre.

När och hur kan du använda Oppos Air Glass

Oppos föreslagna användningsfall för Air Glass är relativt blygsamma. Verksamheten säger att den kan användas för notiser, varningar och vägbeskrivningar, som du kan förvänta dig, förutom funktioner som teleprompt och realtidsöversättning. Skärmen är monokrom med antingen 16 eller 256 nivåer av gråskala beroende på läget, så Air Glass kommer inte att strömma rikt innehåll som film, serier osv till dina ögon.

Som sagt, det kommer förmodligen inte att vara en fullvuxen, traditionell produkt heller. Oppo säger att Air Glass kommer att få en “begränsad release” under första kvartalet 2022, och åtminstone till en början kommer det bara att säljas på Kinas fastland.

Air Glass och flera andra nyheter tillkännagavs på Oppos Inno Day

Air Glass tillkännagavs som en del av Oppos pågående årliga Inno Day-tillfälle. Oppo avslöjade också sitt allra första interna NPU-chip för att förbättra maskininlärningsrelaterad bildprestanda; det heter MariSilicon X och kommer att ingå i Oppos nästa flaggskepp Find X under första kvartalet nästa år. Förra veckan bekräftade Oppo debuten av sin allra första hopfällbara telefon, Find N. Oppo berättade även om sin mobilkamera med rörlig lins som åker in och ut från mobilen vid behov.

Originally posted 2021-12-20 07:00:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelThe Batman 2022 – trailern med Robert Pattinson och Zoë Kravitz i huvudrollerna släpps
Nästa artikelEn nybörjarguide till en kalender till sociala medier 2022 – inkluderar viktiga dagar hela 2022

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här