Hem Hårdvara Kvinna hävdar att hon utsatts för sexuella trakasserier i Metas VR-metaverse

Kvinna hävdar att hon utsatts för sexuella trakasserier i Metas VR-metaverse

538
0
kvinna som använder svart VR headset
Reklam

En beta-testare har förklarat att hon i huvudsak “famnades” i metaverse VR-plattformen Horizon Worlds från Meta, företaget tidigare känt som Facebook.

Meta avslöjade händelsen den 1 december och uppgav att den ägde rum den 26 november. Kvinnan hade rapporterat överfallet på Horizon Worlds beta-screening Facebook-grupp.

Reklam

“Sexuella trakasserier är inget skämt på det vanliga internet, men att vara i VR lägger till ytterligare ett lager som gör tillfället mer intensivt”, skrev hon, enligt Verge. “Jag famlade inte bara igår kväll, utan det fanns andra människor där som stod bakom dessa vanor, vilket fick mig att känna mig separerad på Plaza”, den virtuella miljöns huvudevenemangsområde.

“Svåra” möten med onlinetrakasserier – bestående av fysiska faror, förföljelse och “dubblerade” trakasserier – ökar, enligt en Pew Research-undersökning från 2020, där andelen användare som rapporterar sådana incidenter steg från 15 % 2014 till 25% idag. Även om mycket av det händer på sociala nätverk, är VR fortfarande begynnande och för närvarande en uppenbar plats för trakasserier.

Vad är Horizon Worlds och hur bemötte dem rapporten om sexuella trakasserier?

Horizon Worlds, som drivs av VR-företaget Oculus – som också ägs av Meta – marknadsförs som en njutbar digital flykt, en plats för att “utvecklas med anmärkningsvärda metoder” och “hitta upplevelser som betyder något” med din avatars goda vänner. Plattformen stöder för närvarande upp till 20 personer under en virtuell session.

I sin deklaration om händelsen angav Meta sin “Safe Zone”-funktion, som gör det möjligt för användare att placera en block mot interaktion med andra användare. Trots det erkände företaget att det måste ta itu med att göra funktionen “trivialt enkel och lätt att hitta”, säger Vivek Sharma, vicepresident för Horizon, i ett uttalande.

Metarepresentanten Kristina Milian berättade också för MIT Technology Review att användare måste genomföra utbildning som täcker säkra verktyg innan de går med i Horizon Worlds, medan tips också utlöses under användarnas upplevelser.

Sexuella trakasserier i virtuell verklighet är precis lika allvarligt som sexuella trakasserier i verkligheten, punkt, har experter sagt.

“I slutet av dagen är naturen hos virtuella verklighetsområden sådan att den skapas för att lura användaren att tro att de fysiskt befinner sig i ett specifikt utrymme, att varje fysisk handling sker i en 3D-miljö.” Katherine Cross, en Ph.D. forskare i onlinetrakasserier vid University of Washington, informerade Technology Review.

“Det är en del av anledningen till att känslomässiga reaktioner kan vara mer kraftfulla i det utrymmet, och varför VR utlöser samma inre nervsystem, stress och psykologiska handlingar,” inkluderade hon.

De som faktiskt har drabbats av oönskade sexuella närmanden i VR på andra ställen säger att Metas Safe Zone-funktion inte räcker.

“Generellt sett, när företag hanterar onlinemissbruk, är deras alternativ att lägga ut det till användaren och säga, ‘Här ger vi dig kraften att ta hand om er själva'”, sa Cross. Å andra sidan hävdade Metas Milian att det “aldrig någonsin är en användares fel om de inte använder alla funktioner vi tillhandahåller”, och tillade att de kommer att fortsätta att “förbättra” plattformen.

Sexuella trakasserier i VR har förekommit tidigare

Trots det är Horizon Worlds inte det enda utrymmet där sexuella trakasserier faktiskt har ägt rum.

Aaron Stanton, medutvecklare av VR-spelet Quivr, tänker på en prövning 2016 när en spelare, Jordan Belamire, rapporterade att han “famlade i virtuell verklighet” när han letade efter zombies och sataniska krafter i spelet. Användaren BigBro442, vars avatar helt enkelt var ett kroppslöst huvud och två drivande händer, ska ha jagat Belamire och taffsat på hennes bröst och skrev, och vägrade sedan att dra sig sluta när hon grät och bad om det. Det bara “gynnade honom”, sa Belamire.

Quivr etablerade snart en skyddande “maktgest”, där en användare kan korsa sina armar i luften, vilket betyder att medlare ska ingripa. Men Stanton är fortfarande hemsökt av vad som hände Belamire och önskar att han faktiskt hade främjat fler försvar.

“Det var en förlorad möjlighet”, informerade han Technology Review. “Vi kunde ha undvikit den händelsen på Meta.”

Originally posted 2021-12-20 16:21:59. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelThailand reseguide
Nästa artikelMoon Knights första trailer ger Moonlit Menace till MCU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här