Hem Google Joker virus – skadlig kod identifierad i Google Play Store-appen nedladdad 500...

Joker virus – skadlig kod identifierad i Google Play Store-appen nedladdad 500 000 gånger

438
0
Joker spelkort för att illustrera jokervirus
Reklam

Joker slår till igen

Vad hände helt enkelt? Joker har varit en av de vanligaste formerna av skadlig programvara som dykt upp i Android-butiken, och den har precis upptäckts gömd i en annan app, en som laddades ner 500 000 gånger. Som med andra Fleeceware, signerade viruset upp användare på premiumtjänster utan deras vetskap eller förståelse.

Reklam

Cybersäkerhetsforskare på Pradeo uppgraderar ofta ett inlägg som känner igen mobilapplikationer som är lätt tillgängliga på Google Play Store som är förorenade med Joker malware. Det senaste inlägget, som kom häromdagen, lyfte fram en app som heter Color Message.

Color message utsatt för Joker virusets skadliga kod

Color Message var till synes ett program som gjorde det möjligt för människor att individualisera sina standard SMS-meddelanden. Den laddades ner av 500 000 oförsiktiga Android-användare som troligen hittade dess verkliga funktion efter att det var för sent.

Jokers huvudmål är att i smyg prenumerera på premiumtjänster. Den gör detta genom att imitera klick och blockera SMS-meddelanden. Det kan också stjäla SMS-meddelandematerial, kontaktlistor och enhetsdetaljer. Color Message-appen är svår att ta bort eftersom den kan dölja sin egen ikon när den väl har installerats.

Som med många appar som döljer skadlig programvara, diskuterar den ogynnsamma användaren att Play Butik var ett bra tecken på att något är fel. Det finns också en diskussion om appens villkorssida från en användare som frågar hur man avslutar prenumerationen.

Google har nu blivit av med Color Message, och de som faktiskt har laddat ner det rekommenderas att omedelbart avinstallera applikationen.

Joker har avmaskat sig in i hundratals Play Store-appar genom åren, det senaste exemplet kan hittas i oktober när en falsk Squid Game-app som laddats ner tusentals gånger upptäcktes bestå av skadlig Joker programvara.

Originally posted 2021-12-20 03:00:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikel10 bästa platserna att resa till på tight budget
Nästa artikelVad man ska investera i och hur bygger du kapital på ett tryggt sätt över tid

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här