Detta recept passar bra från 4-6 månaders ålder och som bebisens första smakportion. Purén är len i konsistensen och är bra för din bebis som ännu inte lärt sig tugga.
Ingredienser
- 2 potatisar
- 2 morötter
- 2 msk rapsolja
Tid som behövs: 30 minuter
Följ dessa steg för att göra din potatis- och morotspuré
- Skala
Skala och tvätta potatis och morötterna
- Skär
Skär potatis och morötterna i mindre bitar
- Koka
Lägg bitarna i en kastrull med vatten och koka tills dess att de är mjuka (tänk på att ej salta vattnet)
- Häll av (Obs spara 1 dl)
Häll av vattnet och spara 1 deciliter kok-vatten
- Tillsätt
Tillsätt rapsoljan
- Mixa
Använd en mixer för att få en len konsistens
- Svalna och ev. frys
Låt svalna till rätt temperatur alternativt frys in
Tips!
Smakportioner är väldigt små i början innan bebisens mage har lärt sig behandla någon annan mat än bröstmjölk. För att få till små portioner som håller länge kan man frysa maten i små kuber med hjälp av en isbitsform där du enkelt kan portionera ut den mängd du vill ge till din bebis.