Hem Gadgets PS5:s Next-Gen PSVR-headset kommer få dig att tappa hakan 2022

PS5:s Next-Gen PSVR-headset kommer få dig att tappa hakan 2022

611
0
PSVR 2022 för PS5 med playstation knappar illustrerade i bakgrunden
Reklam

Gamers kan vara konstiga ibland och det vet vi, jag själv älskar gaming på både pc och konsoll. Det här är en industri som bygger på teknisk innovation: det är en vacker blandning av datorer och underhållning. Jag vet inte hur det är med dig, men jag älskar den här hobbyn eftersom den aldrig står stilla: spelen vi spelar, konsolerna vi använder – de utvecklas hela tiden. Jämför den ursprungliga PlayStation med PS5 och se hur långt vi har kommit.

Då tyckte jag att oviljan att acceptera PSVR från ett utvalt antal spelare var förvirrande. Missförstå mig inte: Jag förstår att det var verkliga problem med hårdvaran och dess innehållsbibliotek, men jag fick också en känsla av att vissa kände att deras traditionella spelvanor hotades av existensen av ett headset. Det förvirrade mig, eftersom jag ser virtuell verklighet som ett addon och inte en ersättning– och revolutionerande på det sättet.

Reklam

Jag tror mycket på VR, men jag vill inte leva mitt liv med en skärm på millimeters avstånd från mina ögon – förlåt, Mark Zuckerberg, det gör jag bara inte. Men jag tror att erfarenheterna som du kan ha i VR, vilket bevisades av den rudimentära PSVR, är oöverträffade och extraordinära: förmågan att existera i en helt annan värld är symbolen för vad den här branschen har byggt mot.

Jag kommer ihåg att spela The Elder Scrolls V: Skyrim VR för allra första gången. Det här var ett videospel som jag var väl bekant med på PS3, och så sanningen att jag nu kunde existera inom bekanta områden var faktiskt ganska psykologisk. Jag kände de här byggnaderna, jag kände till de här gatorna – jag hade sett dem förut, men inte så här. Det kändes lite som att leta upp en plats på Google Maps och sedan besöka den i verkligheten.

Vilket är trots PSVR:s väldokumenterade problem, inklusive en besvärlig installationsprocess, uråldriga rörelsekontroller och en oregelbunden, ljusbaserad spårningstjänst. PSVR2 kommer inte bara att fixa dessa problem, utan den kommer också att göra det med en mycket högre grad av trohet, och arbeta tillsammans med PS5:s erkända fördelar, som SSD.

Det talas om hur det helt nya headsetet kan utnyttja foveated rendering, som framgångsrikt kommer att reservera beräkningskraft för att fokusera på de föremål som dina ögon tittar på. Detta kommer att göra grafiska detaljer ännu rikare, vilket i sin tur kommer att göra världar mer trovärdiga. Tänk på vad jag helt enkelt sa om Skyrim om knarrande innovation och ta det sedan till nästa nivå.

PS5 PSVR handkontroll

Uppenbarligen har Sony informerat utgivare och designers om att det är överdimensionerade bevis på principupplevelser: de vill leverera AAA-material i virtuell verklighet. Det har funnits exempel på detta för närvarande: sådana som Hitman 3 och Resident Evil 7: Biohazard är definitivt extraordinära med PSVR. Tänk på att kolla in världar som Horizon Forbidden West.

Sony möter helt klart svårigheter med PSVR2 utöver att uppmuntra en envis fanbas, det är en bra investering: pandemin har faktiskt gjort produktionen så många PS5-konsoler som den hade förväntat sig svår, och vem förstår vilken typ av inverkan det kommer att ha på headsetproduktionen. Kostnaden, med kontrollerna bestod av, blir likaså höga.

Men det är ett pris jag är beredd att betala. För mig är detta en marknad byggd på eskapism – förmågan att existera någon annanstans helt och hållet. När jag tänker på alla fördelar som PS5-upplevelsen ger – SSD:n, den haptiska feedbacken, de resistenta triggarna – och efter det alla förbättringar som bjuds ut för det nya PSVR-headsetet, är jag övertygad om att detta kommer att leverera den sanna nästa generations upplevelse 2022.

Är du sugen på att lära dig mer om Sonys nya PSVR-headset, eller är du redan över den här tekniken? Förväntar du dig fortfarande att enheten överhuvudtaget ska lanseras 2022? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Originally posted 2022-01-04 11:22:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelMoon Knights första trailer ger Moonlit Menace till MCU
Nästa artikelIntel siktar på att utveckla datorfaciliteter för Metaverse

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här