Hem Internet Intel siktar på att utveckla datorfaciliteter för Metaverse

Intel siktar på att utveckla datorfaciliteter för Metaverse

302
0
Illustration av metaverse med kosmosliknande människa
Reklam

Intel meddelade att de arbetar med att etablera datorfaciliteter som kommer att göra det möjligt för Facebook-skaparen Mark Zuckerbergs nya virtuella verklighetsbaserade vision.

Intel förbereder sig för att etablera den datorinfrastruktur som krävs för att göra Metaverse tillgänglig för alla typer av plattformar, meddelade företaget på söndagen.

Reklam

Företagets övertygelse är att det helt nya internetfenomenet som utvecklats av Facebooks skapare Mark Zuckerberg borde vara tillgängligt för alla plattformar, från smartphones och datorer till augmenterad verklighet (AR) och virtuell sanning (VR) glasögon, diskuterades det.

Intel med på Metaverse tåget

En ny “arkitektonisk” modell av webben kommer att krävas för att förverkliga detta, med tanke på att för att Metaverse ska fungera behöver den 10 Petaflops processorkraft och 10 Petabyte lagring på 10 millisekunder, ett enormt steg i beräkningens förmågor.

“Intel har utvecklat kärnteknologier som kopplar bort arbetsbelastningar från den underliggande hårdvaran och använder molnet först med våra produkter”, sa företaget.

“Vi tar de primära stegen i dessa instruktioner med lanseringen av GPU:er [grafikbearbetningssystem] baserade på vår Xe-arkitektur 2022. Dessa kommer att vara de allra första GPU:erna födda i molnet, som penetrerar hela stilsynpunkten,” företaget uppgav.

Företaget presenterade sin allra första demo av videospelet “Hitman 3”, som är baserat på dess nya grafikprocessor (GPU). Demon avslöjar att videospelet kan växla från att köras på regional mjukvaruapplikationsinfrastruktur till att arbeta på molnet utan att användaren observerar modifieringen.

“Vi vill befria videospelupplevelsen från gränserna för dedikerad hårdvara och eliminera friktionen – oavsett om det är beroendet av kostsam hårdvara kopplad till en fysisk plats, ryck reaktionstider eller nedladdning och spotstorlek.”

Originally posted 2021-12-29 07:00:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelPS5:s Next-Gen PSVR-headset kommer få dig att tappa hakan 2022
Nästa artikelÄntligen kan du styra din Apple Watch från din iPhone

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här