Hem Google Nu kan du ringa ljud- och videosamtal från Gmail appen

Nu kan du ringa ljud- och videosamtal från Gmail appen

930
0
Person håller svart mobil med introduktion till Gmail
Reklam

Redan i september meddelade Google att det skulle tillåta användare att ringa direkt från Gmail-appen på iOS och Android enheter. Inledningsvis kunde användare skapa en Google Meet-länk i appen och dela den med andra via den tjänst de valde. De kan också gå med i möten skapade av andra via mobilappen. Google gör det nu enklare att starta ljud- och videosamtal genom att lägga till ringa upp/direktanropsknappar i Gmail-appen för både ljud och videosamtal.

Google har meddelat i ett blogginlägg att de nu rullar ut de nya ljud- och videosamtalsknapparna i Gmails mobilapp. Du kan hitta de tillagda knapparna i konversationerna du kommer åt från chattfliken. Om du inte kan se dem ännu, se till att du använder den senaste versionen av appen. Google nämner också att den här funktionen kan ta mer än 15 dagar att nå alla användare, med den gradvisa lanseringen som börjar idag.

Reklam
Bilder från Gmail app

Vilka kommer få tillgång till funktionerna?

Den här nya funktionen är tillgänglig för alla Google-användare – Google Workspace, G Suite Basic och Business-kunder, såväl som användare med personliga Google-konton. Detta gör Gmail till den bästa appen för alla typer av kommunikation, snarare än en e-postfokuserad app vilket det varit historiskt. Företaget framhåller också att användare som klickar på knappen “Gå med i ett samtal” i Google Chat-appen kommer att omdirigeras till Gmail-appen.

Vad är Googles ambition med Gmail?

Det nya gränssnittet påminner oss om Googles tidigare men numera pensionerade Hangouts app. Det är oklart vilka planer Google har för den nuvarande Gmail-appen. Det är dock uppenbart att företaget vill att det ska utvecklas till en rikare tjänst som kombinerar kommunikationsverktyg. Appen har nu fyra nedre flikar – Mail, Chat, Rooms och Meet. Denna design besparar användare från att behöva hoppa mellan appar för att få saker gjorda med sina team när de arbetar från mobilen eller tableten.

Reklam
Föregående artikelHemlagad gräddig majsstuvning [Creamed Corn]
Nästa artikelDe mest feluttalade orden i USA 2021 inkluderar “Omicron”, “dogecoin” och sångerskan Billie Eilishs efternamn

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här