Hem serier TV-serien: Sagan om ringen – allt vi vet hittills om nya LOTR...

TV-serien: Sagan om ringen – allt vi vet hittills om nya LOTR serien

3787
0
Tittbild från sagan om ringen tv serien från amazon studios
Reklam

Artikel uppdaterad 2022-02-15.

När Peter Jackson först började planera Sagan om ringens filmer 1995, kunde han inte i sin vildaste fantasi föreställa sig hur det skulle dominera hans liv. Och nu, sex filmer, 21 Oscars och 25 år senare, är vi på väg tillbaka till Middle Earth för en helt ny Sagan om ringen TV-serie.

Reklam

Amazon Studios är lyckligt lottade som har fått i uppdrag att återskapa JRR Tolkiens litterära magi för den lilla skärmen, med företaget som undertecknade ett rapporterat rättighetskontrakt på 250 miljoner dollar (180 miljoner pund) i november 2017 med författarens dödsbo, utgivaren HarperCollins och New Line Cinema att producera en flersäsongsshow för tv.

Vilka är de senaste uppdateringarna?

 • Officiell trailer har släppts
 • Ny video som bekräftar the rings of power
 • Ett releasedatum har äntligen satts till nästa september
 • En första titt-bild har släppts
 • The Witcher- regissören Charlotte Brändström har gått med i serien i två avsnitt
 • Showen kan innehålla vuxet innehåll efter anställning av en intimitetssamordnare

Här är allt vi vet hittills om den kommande tv-serien Sagan om ringen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Teaser Trailer. Äntligen är officiella Sagan om ringen trailern här

Sagan om ringen teaser trailer.

The Rings of Power teaser trailer lovar en hisnande fantasyserie

Vi bryter ner allt vi såg i trailern.

Samla dig, Tolkienheads. Efter månader – nej, år – av att svälta efter till och med en lembas smulor av information om Amazons The Rings of Power, har vi äntligen sextio sekunders film att titta på. Teasertrailern som sändes under söndagnattens Super Bowl var, ja, en retande, fullspäckad med hisnande bilder, några Midgårdsbor som ser stressade ut och inte mycket annat att gå på. Vi bryter ner allt vi såg under söndagsnatten för ledtrådar om vad vi kan förvänta oss av The Rings of Power.

Trailern öppnar med ett fartyg som seglar in i vad som troligen är Grey Havens hamn (Lord of the Rings-filmfans, ni kommer ihåg Grey Havens som hamnstaden från slutet av Return of the King). När vi vet vad vi vet om hur The Rings of Power kommer att räkna alveriket Lindon bland dess många miljöer, verkar det säkert att gissa att det vi ser är denna viktiga Lindon-stad. Grundades i början av den andra tidsåldern, Grey Havens besöktes ofta av Númenoreans; de var också platsen för en nyckelstrid i alvernas och Saurons krig. Med den här serien från Second Age-eran som säkerligen kommer att innehålla både Númenoreans och Sauron, kommer Grey Havens utan tvekan att bli en viktig miljö.

Därefter ser vi några bevingade vandrare i en dal, som ser hemskt bekanta ut. Dessa två var nyligen med i Vanity Fairs första förhandsvisning av The Rings of Power, som beskrev dem som “nomadiska jägare.” Trailern klipper sedan till en ung kvinna med lockigt hår, som måste vara en av de där icke-kompatibla hobbitarna som eldar upp Tolkiens fansen.

Och se, då är det actionhjälten Galadriel! The Lady of Light själv är Free Solo-ing det upp på sidan av ett isigt berg. Förhandsvisningen av Vanity Fair avslöjade att när vi träffar Galadriel jagar hon de fula agenterna för de stora skurkarna Morgoth och Sauron med målet att hämnas sin brors död. Det vi ser här är kanske Galadriel i sin hämndfas.

Sedan, massor av snabba klipp: Halbrand, en av de nya mänskliga karaktärerna som uppfanns för serien, hamnar på en flotte i ett stormigt hav; Arondir, en annan ny karaktär, en Silvan-älv, släpper lös en pil i en mörk skog; Någon sorts flammande projektil sträcker sig över himlen, medan en man (eller kanske en tomte) i guldrustning tittar på; Hästar och ryttare tar sig in i strid; nästa möter någon ett rytande grotttroll. En skärmsläckare värdig Elven Vista (vi gissar mer av Lindon) ger vika för närbilder av kanoniska karaktärer som ser oroliga ut, inklusive Elrond och Prince Durin. En annan ny karaktär, dvärgprinsessan Disa, höjer sin röst i sång eller bön. På den flotten till sjöss, där vi från Vanity Fair-förhandsvisningen vet att Galadriel och Halbrand kommer att möta fara tillsammans, drar en hand (förmodligen Halbrands) tillbaka Galadriels hår för att avslöja hennes spetsiga alviska öra. Två personer når ut till varandra i en brand; en dvärg klyver en jätte sten i två delar med sin yxa; en krigare tar ett flygande språng; någon ropar ut under vad som ser ut som en strid från kriget i den sista alliansen. Är det här hittad poesi eller en traileruppdelning?

Trailern slutar, med en liten hand som krullar ihop sig till en större hand som ser smutsig ut. Kan det här vara en liten hobbithand som går ihop med en tomte eller en människa (så igen, när är tomtar någonsin smutsiga)? En medelstor person som håller hand med en jätte? Svårt att säga.

Åh, och om ljudbilden: bortom det bombastiska partituren finns det bara en smått och gott voiceover i denna annars dialogfria trailer. “Har du någonsin undrat vad mer som finns där ute?” en kvinna funderar högt. “Det finns underverk i den här världen bortom vår vandring. Jag kan känna det.” Dialogen sänds över bilder på Galadriel och vår nya hobbitvän, så vi gissar att det är en av dem som talar.

Pumper ditt blod ännu? Är du redo att åka tillbaka till Midgård? Det är vi säkert. Håll med oss ​​under de kommande månaderna och gör dig redo för när The Rings of Power landar den 2 september.

Amazon bekräftar på twitter: Nya Sagan om Ringen serien: The rings of power genom snygg teaser video

Videon öppnas på kameran som rör sig genom vad som ser ut att vara kanjoner fyllda med dimma. Eld kommer nerför kanjonen, en flod av smält lava synlig under den. När voiceoveren börjar drar sig kameran tillbaka för att avslöja att vi inte är i en kanjon och det smälta ämnet börjar fylla upp vad som kan vara symboler eller bokstäver. En våg av vatten rinner över den och kyler den och ånga släpps ut. Det smälta ämnet mörknar och hårdnar, för att avslöja att det är någon sorts metall med symboler på sidan av den. Kameran drar sig tillbaka genom dimmorna för att avslöja orden "The Lord of the Rings: The Rings of Power" på en träbakgrund.
 1. Vilket datum släpps TV-serien Sagan om ringen?

  Det är äntligen officiellt: Sagan om ringen- serien på Amazon kommer att debutera den 2 september 2022. Nya avsnitt kommer att släppas varje vecka efter det.

 2. Vad är budgeten för TV-serien Sagan om ringen?

  Amazon Studios undertecknade ett rapporterat rättighetskontrakt på 250 miljoner dollar med författarens dödsbo, utgivaren HarperCollins och New Line Cinema för att producera en flersäsongsshow för tv. Hollywood Reporter har rapporterat att budgeten är inställd på minst 1 miljard dollar (Strax över 9 miljarder SEK) – den största i tv-historien.

 3. Kommer de att filma i Nya Zeeland igen?

  Ja! Showrunners JD Payne och Patrick McKay sa att Nya Zeeland var den perfekta platsen att spegla den “ursprungliga skönheten i Middle Earths andra tidsålder”.

  “Vi visste att vi behövde hitta någon majestätisk, med orörda kuster, skog och berg, som också är ett hem för världsklassuppsättningar, studior och mycket skickliga och erfarna hantverkare och annan personal”, skrev de. “Och vi är glada över att officiellt bekräfta Nya Zeeland som vårt hem för vår serie.”

 4. Finns det en trailer för tv-serien Sagan om ringen än?

  Ja, trailern släpptes natten mellan 13’e och 14’e Februari under Super Bowl.

 5. Hur många säsonger blir det?

  Amazon har åtagit sig att producera fem säsonger av Sagan om ringen TV-serien som en del av sitt rättighetsavtal på 250 miljoner dollar.

 6. Vem gör tv-serien Sagan om ringen?

  Amazon, Netflix och HBO hade alla fört förhandlingar om att förvärva rättigheterna, men till slut segrade bara en. Amazon Studios kommer att producera serien i samarbete med Tolkien Estate and Trust, bokförlagen HarperCollins och New Line Cinema (en division av Warner Bros, som gjorde de ursprungliga Oscar-vinnande filmerna med Peter Jackson).

Vilka skådespelare kommer att vara med i skådelistan för Sagan om ringens TV-program?

Amazons Sagan om ringen-  serien tillkännagav officiellt sin huvudroll efter månader av förväntan.

Robert Aramayo, Owain Arthur och Nazanin Boniadi är bland de ledande stjärnorna, och de kommer att få stöd av sådana som Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith och Charlie Vickers.

Maxim Baldry (Years and Years, Doctor Who) bekräftades i mars 2020 av Deadline som huvudrollen i huvudrollen.

Amazon studios LOTR skådespelare

Sagan om ringen rollista

“Efter att ha gjort en omfattande global sökning är vi glada över att äntligen kunna avslöja den första gruppen briljanta artister som kommer att delta i Amazons Sagan om ringen-serien”, säger showrunners JD Payne och Patrick McKay.

“Dessa exceptionellt begåvade kvinnor och män är mer än bara våra skådespelare: de är de nyaste medlemmarna i en ständigt växande kreativ familj som nu arbetar outtröttligt för att få Midgård till liv på nytt för fans och publik över hela världen.”

Den australiensiska skådespelerskan Markella Kavenagh har tidigare bekräftats att ta rollen som Tyra – en helt ny karaktär som är helt skild från JRR Tolkiens älskade böcker – medan Midsommar stjärnan Will Poulter också är ombord.

Morfydd Clark (Crawl , Pride and Prejudice and Zombies) bekräftades också att porträttera en yngre version av den kungliga Elf Galadriel, spelad av Cate Blanchett i originaltrilogin.

Men den australiensiska skådespelaren Tom Budge som ursprungligen var planen, har bekräftat att han lämnar serien efter att ha hävdat att Amazon “har bestämt sig för att gå i en annan riktning med karaktären”.

“Hej älsklingar, det är med stor sorg som jag skriver för att berätta att jag har lämnat Amazons Sagan om ringens tv-serie”, skrev Budge på sin Instagram.

“Efter att nyligen ha sett de första avsnitten inspelade under det senaste året har Amazon bestämt sig för att gå i en annan riktning med karaktären jag spelade. Jag måste tacka det kreativa teamet för deras uppmuntran att prova något som jag trodde var nytt, spännande och vackert.”

Ytterligare skådespelare som Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum och Lenny Henry tillkännagavs i december 2020.

Ian McKellen, som spelade Gandalf i den ursprungliga trilogin, har uttryckt intresse för att göra om sin roll . Tillfrågad av Graham Norton i hans BBC-radioprogram om det skulle vara irriterande att ha en annan spetshatad trollkarl i närheten, svarade McKellen: “Vad menar du, ännu en Gandalf?”

Han tillade: “Jag har inte sagt ja eftersom jag inte har blivit tillfrågad. Men föreslår du att någon annan ska spela den? Gandalf är över 7000 år gammal, så jag är inte för gammal.”

Inte för att vara sån, Ian, men det kanske är dags att låta någon annan prova? Det är vad den Nya Zeeland-födda skådespelerskan Robyn Malcom, som spelade en kvinnlig Rider of Rohan i Peter Jacksons film från 2002, The Two Towers, anser bör hända.

När han pratade med Stuff sa Malcolm: “De där gamla legenderna, de där gamla mytiska berättelserna, de är så baserade i ett patriarkalt landskap.

“Varför inte titta på magin i en matrilineär värld, där de magiska kraftverken är kvinnor?”

Den föga kända skådespelaren fortsatte med att hävda att “en stor stjärna förmodligen behövdes för rollen”, men “då går du självklart till Dame Judi [Dench] eller Eileen Atkins eller Maggie Smith.”

Kommer skådespelare från gamla sagan om ringen delta?

Kommer John Rhys Davies som spelade Gimli delta?

Nej.

Kommer Andy Serkis som spelade Gollum delta?

Nej.

Kommer Ian Mckellen som spelade Gandalf delta?

Återstår att se.

Kommer Orlando Bloom som spelade Legolas delta?

Troligtvis inte men inte uteslutet.

Kommer Peter Jackson att vara inblandad?

Peter Jackson bekräftade att han inte är inblandad i serien i en intervju med den franska publikationen Allocine – “Jag är inte alls involverad i ‘Sagan om ringen’-serien … Jag förstår hur mitt namn kunde komma upp, men det finns ingenting händer med mig i det här projektet.”

När kommer Sagan om Ringens TV-program att spelas?

Amazon har bekräftat att showen kommer att utspelas i Age of Númenor (eller den andra tidsåldern). Detta är den 3 441 år som föregår The Fellowship of the Ring. Detta bekräftades genom kartor som Amazon lade ut på Twitter.

Dessa gick live i februari och mars 2020 efter att Amazon twittrade “Welcome to the Second Age”, vilket bekräftade den tidsperiod som tv-programmet kommer att spelas in i.

Vad blir handlingen i tv-programmet Sagan om ringen?

Det finns flera vägar som författarna kan gå in på. Vi vet att serien kommer att vara en prequel till Sagan om ringen- filmerna, så det betyder att allt innan Bilbo lämnar över ringen till Frodo är rättvist spel. Det lämnar dem bara några tusen år av folklore att arbeta med…

TheOneRing rapporterar att öppningssäsongen av showen kommer att fokuseras på en ung Aragorn. Karaktären var redan 87 år gammal när The Fellowship Of The Ring började, så det finns en stor del av hans barndom som kan användas.

Astin teoretiserade om vad som skulle kunna inkluderas i den framtida seriens handling: “The Mines of Moria hänvisas till mycket i Sagan om ringen. Och jag antar att du i The Hobbit- trilogin tillbringade lite tid med dem, men dvärgarnas kultur i gruvorna… Jag skulle älska att se fem timmar av det.”

Det finns också många tv-spelintriger som har varit enormt framgångsrika med yngre fans – den mångmiljonsäljande Shadow Of Mordor är ett bra exempel.

Poängen är: det finns möjligen hundratals potentiella handlingslinjer tillgängliga för TV-serien Sagan om Ringen som skulle kräva få stora förändringar.

En ny casting-upplysning tyder på att showen kan innehålla vuxeninnehåll, eftersom fansajten TheOneRing.net rapporterar nyzeeländska intimitetskoordinatorn Jennifer Ward-Lealand har anställts för ett Amazon-projekt, och en annons som letar efter skådespelare “bekväma med nakenhet” postades av BGT-talangen byrå.

Amazon Prime Video har ännu inte bekräftat eller dementerat dessa rapporter.

En “spionrapport” som har erhållits av TheOneRing har dock hävdat att nakenhet men inget sex kommer att förekomma i serien.

“Nakenhet är sparsamt och inte sexualiserat”, löd rapporten. “Detta konstnärliga val representerar mycket mörkt tematiskt material som tyder på bilder av offer av koncentrationslägertyp, en upprörande skildring av alvernas korruption av mörka makter för att till slut bli orcher.”

En redaktörs anteckning om denna punkt lyder: “Om det här spelar ut till fullo kan det mycket väl vara en av de mest ambitiösa sakerna som denna produktion och kanske av alla som försöker anpassa Tolkien.”

Vilka är dessa Amazon Middle-earth-kartor?

Twitter-kontot för programmet hade varit oanvänt sedan det skapades 2018, men i januari 2020 började det twittra länkar till en serie onlinekartor över Midgård.

De började med ett Tolkein-citat (“Jag började klokt med en karta”) och började sedan lägga upp bilderna av kartor vid sidan av raderna i Ringversen – en kort vers som förklarar ringens ursprung och länkar till var du kan utforska kartorna online. Det finns ännu inga tecken på vad dessa kartor kommer att betyda och hur de kommer att relatera till showen.

Finns det något material eller bilder från serien ännu?

Ja! Äntligen – I augusti 2021 så delade Amazon en första titt-bild.

Originally posted 2022-02-15 10:30:00. Republished by Blog Post Promoter

Reklam
Föregående artikelHur AI, VR, AR, 5G och blockchain kan konvergera för att driva metaversen
Nästa artikelNvidias helt nya RTX 2050 bärbara GPU kan potentiellt skapa mer prisvärda bärbara datorer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här